Autor Wątek: Slash o szczegółach ukazania się "By the sword"  (Przeczytany 2819 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Slash o szczegółach ukazania się "By the sword"
« dnia: Marca 10, 2010, 10:35:47 am »
0
"Slash zrezygnował z planów wydania na pierwszym singlu ze swojej solowej płyty piosenki nagranej wspólnie z Ozzym Osbournem, ponieważ w tym samym czasie ukaże się nowa płyta wokalisty Black Sabbath.
Były gitarzysta Guns N' Roses zaprosił do pracy nad swoim debiutanckim solowym krążkiem takich wokalistów, jak Kid Rock i Fergie, zaś na pierwszym singlu miała znaleźć się piosenka "Crucify The Dead" nagrana z Osbournem.

Ostatecznie muzyk zmienił plany i postanowił wydać na debiutanckim singlu utwór "By The Sword" nagrany z udziałem Andrew Stockdale'a z grupy Wolfmother, ponieważ w czerwcu ukaże się solowa płyta Osbourne'a. Slash przyznaje również w wywiadzie dla Pulse of Radio, że współpraca z innymi artystami okazała się skomplikowanym przedsięwzięciem logistycznym.

- Problem z tą płytą polega na tym, że moje single mogą wchodzić w konflikt z wydawnictwami artystów, którzy u mnie śpiewali, więc musiałem upewnić się, że nikomu nie wejdę w drogę. Na przykład w czerwcu wyjdzie nowy album Ozzy'ego - mówi rockman."

Źródło/cytat za: http://muzyka.onet.pl/10174,2139366,newsy.html

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
Odp: Slash o szczegółach ukazania się "By the sword"
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 10, 2010, 01:07:40 pm »
0
A czego się tak Slash obawia,skoro według niego nagrał wspaniały album? :???: Czyżby Ozzy nagrał jeszcze lepszy? :D.Boi się komercyjnej porażki?Bo ludzie będą kupować płytki ludzi goszczących na jego płycie, a nie jego solówki?Niech wyda album jak Ozzy przejdzie na emeryturę.Sądze że to już jest pierwsza próba tłumaczenia się,bo te pierwsze single krótko mówiąc są przeciętne(to nie tylko moja opinia)....
"Więc musiałem się upewnić, że nikomu nie wejdę w drogę"-co za tekst,no tak całe środowisko muzyczne to odczuje ,bo pan Slash wydaje płytkę,innym odrazu spadnie sprzedaż....ha ha ha :D

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 10, 2010, 01:54:38 pm »
0
O, widzę że kolejna osoba ma numer do Slasha, bo wie, co Slash miał na myśli udzielając wywiadu :D
Ja tam jeszcze słyszałem plotki, że pierwszym singlem miał być utwór z M. Shadowsem. Cóż, "By the sword" to zajefajny utwór, więc nie ma co żałować! :) Teraz tylko czekać do premiery :radocha:
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Kangel

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +2
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2010, 02:00:49 pm »
0
Artur78: a może to jakieś kwestie/ustalenia prawne? Zwykle osoba mająca podpisany kontrakt z jedną wytwórnią posiada obostrzenia dot. nagrań z artystami innych wytwórni ;-)
Yazz God - polecam :) | "Dziewczyno, dziewczyno, zamień cnotę na wino!" :D

Offline K.O.P

• Paradise City
  • Respect: +35
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 10, 2010, 02:46:10 pm »
0
Hmm... Nie rozumiem kilku tekstów Slash'a typu "nie wejść komuś w drogę"...
Ale no cóż moim zdaniem Slash się nie musi bronić gdyż "By The Sword" to b. dobry kawałek...
Nie zgadzam się z tobą Artur78, bo niby skąd możesz wiedzieć czy Slash się broni czy się nie broni itd.
A tak poza tym to Slash tu wyjaśnia dlaczego ten kawałek trafił na singla, a nie ten z Ozzy'm...
"There's no logic here today
Do as you got to go your own way
I said that's right
Time's short your life's your own
And in the end
We are just DUST N' BONES"

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 10, 2010, 03:13:12 pm »
0
W takim razie po co o tym gada?Po co się tłumaczy publicznie z rzeczy o której nikt nie wiedział?Nagle się z nowu okazuje że chciał co innego, a wyszło inaczej? :D.Tak naprawdę te single są gdzieś puszczane ?..... :???

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 10, 2010, 03:19:45 pm »
0
Jak to nikt nie wiedział? Pierwszą propozycją na singla, był utwór z Ozzym i to nie było tajemnicą...
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2010, 03:25:56 pm »
0
Otóż to , żadnej tajemnicy nie było...
Jak dla mnie to Slash po prostu tłumaczy zaistniałą sytuację i tyle.
Nie widzę sensu w doszukiwaniu się drugiego dna...  :P

smakol

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2010, 03:33:14 pm »
0
A czego się tak Slash obawia,skoro według niego nagrał wspaniały album? :???: Czyżby Ozzy nagrał jeszcze lepszy? :D.Boi się komercyjnej porażki?Bo ludzie będą kupować płytki ludzi goszczących na jego płycie, a nie jego solówki?Niech wyda album jak Ozzy przejdzie na emeryturę.Sądze że to już jest pierwsza próba tłumaczenia się,bo te pierwsze single krótko mówiąc są przeciętne(to nie tylko moja opinia)....
"Więc musiałem się upewnić, że nikomu nie wejdę w drogę"-co za tekst,no tak całe środowisko muzyczne to odczuje ,bo pan Slash wydaje płytkę,innym odrazu spadnie sprzedaż....ha ha ha :D

jak dla mnie chodzi o to, że odbiorcy mogą mylić singla Slash'a z działalnością macierzystej formacji wokalisty - reakcje typu "o Slash wystąpił w piosence Ozzy'ego" plus ustalenia prawne pewnie też doszły bo co jeżeli spodoba Ci się bardziej numer Ozzy'ego ze Slashem niż numer promujący płytę Staruszka :P

Offline Pewien Znany Ktoś

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 10, 2010, 04:44:36 pm »
0
''By the Sword'' to super kawałek więc chyba nie ma co żałować ; ] Ozzy'ego przecież i tak usłyszymy ;p
When you're talkin' to yourself
and nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone
(Alone)

Fortus staje w obronie Slasha [fortus] [slash]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 1206
Ostatnia wiadomość Sierpnia 07, 2023, 05:26:16 pm
wysłana przez Douger