Oni Logan jest amerykańskim wokalistą argentyńskiego pochodzenia, którego kojarzy się przede wszystkim z rockowym zespołem Lynch Mob.
Okazuje się jednak, że swego czasu, kiedy formował się Slash’s Snakepit, Logan był bardzo bliski zostania wokalistą tejże kapeli. Muzyk mówił o tym w najnowszym odcinku okołogunsowej audycji „Appetite for Distortion”.
Ostatecznie Oni nie dostał angażu do Slash’s Snakepit (materiał, który im przesłał, nie doczekał się odpowiedzi), miał za to sposobność zawrzeć znajomość z postacią, która była blisko zaprzyjaźniona z Guns N’ Roses.
„Moje kontakty z Guns N’ Roses nawiazały się za sprawą Westa Arkeena, który współtworzył parę wczesnych kawałków [Gunsów]”, powiedział.
„Kiedy przyjechałem do Los Angeles i zacząłem odkrywać to miasto, także pod kątem życia nocnego, przypadkowo poznałem Westa w Garden Sunset Hotel. Trwało tam właśnie przyjęcie, które – jak się później okazało – wydano na jego cześć”.
Logan spotykał się z Arkeenem również później – w Rainbow, w Cathouse, w innych lokalach przy Sunset Boulevard. I przekonał się przy okazji, że West był „równym gościem”.
„Patrząc na niego, nie przypuszczałem, że ten facet współpracuje z Guns N’ Roses, że współtworzył takie hity jak
It’s So Easy”, przyznał.
Logan zgodził się, że Arkeen był „cichym bohaterem” GNR.
Nazwał go „bardzo utalentowanym muzykiem”, który „wkładał w pracę serce i duszę, i wszystko, co miał najlepszego”.
Źródło