W udzielonym niedawno
Classic Rock Magazine wywiadzie Slash odniósł się do pogłosek na temat mniemanych powodów reunionu. Początek plotkom dał Mick Wall, według którego była żona Axla, Erin Everly, i obecna partnerka Slasha, Meegan Hodges, doprowadziły do pojednania zwaśnionych muzyków.
„Waga, jaką ludzie przykładają do tego, co podają portale społecznościowe… to zjawisko, które zupełnie odmieniło społeczeństwo. [Portale społecznościowe] to zbiorowisko tchórzy, okropny sposób na to, żeby oddalić się od siebie i przestać rozmawiać. To niewiarygodne… zwłaszcza gdy chodzi o takie zespoły jak Gunsi. Osoby z mojego otoczenia ciągle informują mnie o tym, co się o Gunsach mówi, ale ja nie mam nawet ochoty tego słuchać. Dosyć się już nasłuchałem. Jest w tym coś przytłaczającego”.
Czy za reunionem kryją się Meegan i Erin?
„Boże, nie! Właśnie tego rodzaju rzeczy chcemy uniknąć. Ludzie zawsze będą gadać. Erin nie ma z całą sprawą nic wspólnego. Czy naprawdę mówi się, że to ona i Meegan doprowadziły do reunionu?!”
Plotkę puścił w obieg Mick Wall w książce „The Last Of The Giants” (pl. „Ostatni giganci z rockowej dżungli”).
„Nie gadam z Mickiem od lat, więc on nie ma o niczym pojęcia. Przykro mi, Mick, ale… Nikt z Guns N’ Roses nie mówi publicznie o sprawach osobistych. Od około 2008 roku nie poruszam tego tematu i od tamtej pory żyje mi się znacznie lepiej. Nie mam zamiaru teraz tego zmieniać. Ale nie, nie ma w tych pogłoskach ziarna prawdy”.
Źródło:
https://gnrcentral.com/2018/08/23/slash-comments-on-rumor-that-erin-everly-and-meegan-hodges-were-behind-guns-n-roses-reunion/