Autor Wątek: Bumblefoot o GN'R  (Przeczytany 5504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bananan

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +354
Bumblefoot o GN'R
« dnia: Marca 02, 2013, 08:41:50 pm »
0

Ron Thal udzielił wywiadu internetowego. W nim stwierdził, że nie ma planów na wejście do studia, "Goin down" to utwór napisany przez Tommego. "Blood in the Water" to fake, a jedyne co możemy wkrótce usłyszeć to utwory z sesji Chinese Democracy. Wspomniał również o niewydanych utworach z ChD m. in. Atlas, General.
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2013, 11:30:57 am wysłana przez krelke »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3472
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Bumblefoot o Gn'R
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2013, 08:14:15 am »
+2
Mogliby mniej gadać, a więcej wydać. Ale do 2022 jeszcze daleko ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2013, 08:34:03 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2013, 10:05:52 am »
0
To jeśli mają odrzuty to co ich powstrzymuje, aby wydać EP-kę? Na to Książę też nie jest gotowy?
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2013, 11:11:29 am »
+1
No i chyba wszystko się wyjaśniło. Nie ma nawet planów na wejście do studia. Masakra jakaś. To zaczyna być frustrujące. Ja naprawdę chciałbym pokochac ten zespół, ale nie daja mi szansy.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Bananan

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2013, 11:20:12 am »
+1
Teraz chodzi im o coś innego. Zespół chce wydać nowy materiał a Axl dalej skupia się na ChD, już w 2010 roku chciał anulować trasę i kończyć pracę nad płytą ale TB go namówił na kolejne trasy.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 03, 2013, 11:27:27 am »
0
Jak chce się skupić na ChD? Che ją poprawiać?
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline KFCBucket

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +44
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 03, 2013, 11:28:47 am »
0
Nie ma źródła, więc nie wiem czy oryginalnie wywiad był tak samo skrótowy i w takim samym tonie. Ale jeśli tak to mam wrażenie, że Ron zaczyna być jednak sfrustrowany i możliwe, że będziemy się z nim niedługo żegnać ... :'( Szkoda, bo bardzo go lubię. Ale nie dziwię się i w pełni rozumiem. Dobrze, że ktoś w końcu mówi otwarcie jak jest, bez wazeliny. Szkoda tylko, że nie ma co liczyć na to, że Axl wyniesie coś z tej wypowiedzi poza przekonaniem, że znowu jest atakowany, odczuwa negatywne wibracje w zespole, są ludzie którym nie zależy na muzyce, trzeba czekać jeszcze z 5 lat.

Jak zawsze - wbrew sobie - miałem nadzieję, że GN'R zaskoczą nas czymś w setliście podczas tegorocznych koncertów. Bo o tym, że jestem przeciwny trasie w tym roku wspominałem już dawno  ;) I znowu jestem trochę zawiedziony  :P

Offline Bananan

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 03, 2013, 11:30:11 am »
0
Podczas sesji w 1999/2000 powstało ponad 40 utworów, część z nich znalazła się na ChD a reszta miała zostać wydana w 2012 jako ChD II, w zamiarze miały być 3 płyty wydawane co 4 lata.
@ wywiad był na żywo mówił jeszcze o sosach, podałem tyle co zrozumiałem i wydawało mi się ważne.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
Odp: Bumblefoot o GN'R
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 03, 2013, 11:32:52 am »
0
Ale mamy rok 2013, minelo 5 lat od ChD wiec cos nie wyszlo (albo plany sie zmienily?)

Offline DementedGirl

• Respect: +282
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 03, 2013, 11:41:35 am »
0
Ciekawe gdzie tkwi źródło problemu ,że nie mogą wbić do studia , słyszy się ,że jest na tyle nowego materiału ( wywiady członów GnR na to wskazują) , który mógłby wreszcie wypłynąć . Czy nie mogą się zgrać , każdy z nich oprócz Szefuncia uczestniczy w własnych projektach, czy rzeczywiście Axl ma to gdzieś i bazuje tylko na tym co jest , żyje chwilą nie patrząc w przyszłość GnR , hmm myślę , że póki co owiane jest to" tajemnicą" nie ma podanej przyczyny,  a my możemy snuć tylko różne przypuszczenia , które mogą być nawet krzywdzące- ale to jest tylko subiektywna ocena .

Offline Bananan

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 03, 2013, 11:45:37 am »
0
Ale mamy rok 2013, minelo 5 lat od ChD wiec cos nie wyszlo (albo plany sie zmienily?)
Tak jak pisałem dwa posty wyżej, TB namówili Axla na trasę w 2010 i 2011 a teraz to ciągną.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3472
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 03, 2013, 11:46:24 am »
+2
Bazując ściśle na tym, co mówiła najbardziej wiarygodna ;), osoba zorientowana w temacie nagrań Gn'R, czyli Axl. W 2008 wspominał o tym, że mają 32 utwory, z czego 26 jest bliskich ukończenia. Załóżmy pesymistycznie, że wliczał w to utwory z CHD, to zostaje 18 piosenek, których wciąż nie słyszeliśmy. Nieco później Dizzy, albo Tommy; nie pamiętam dokładnie; wspominał, że mają materiał, z którego część wymaga dodatkowej pracy, część jest tej pracy nie warta. ( Nie kojarzę teraz dokładnie cytatu ) Prócz tego mamy DJ-a, który prawie co wywiad powtarza jak to on i Axl pracują nad nowym materiałem. Fortusa, który niedawno wspominał General i Jackie Chan. Pozostaje kwestia tego, żeby wejść do studia i nagrać ten materiał/ ewentualnie zmiksować go, jeśli już jest skończony.
Wszystkie zespoły to potrafią. Dla Gunsów to misja niemożliwa do tego stopnia, że niedawno zdesperowany Bumblefoot nawoływał do tego, żeby nagrywać chociaż po jednym kawałku. Czy naprawdę przy tak niesamowitej mocy twórczej ;) nie da się nagrać chociaż epki i to bazującej na starych nagraniach? Coś mi tu śmierdzi.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Oplariska

• Respect: +187
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 03, 2013, 11:57:18 am »
0
Dla Gunsów to misja niemożliwa do tego stopnia, że niedawno zdesperowany Bumblefoot nawoływał do tego, żeby nagrywać chociaż po jednym kawałku. Czy naprawdę przy tak niesamowitej mocy twórczej ;) nie da się nagrać chociaż epki i to bazującej na starych nagraniach? Coś mi tu śmierdzi.

No właśnie, to już się staje okropnie frustrujące. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, czy Axl dąży do jakiejś zabójczej perfekcji, czy co? Nie rozumiem tego.
Chyba pozostaje mi się tylko modlić o nową płytę :D
o tempora, o mores!

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 03, 2013, 12:22:00 pm »
0
Axl to już nie dąży do zabójczej perfekcji lecz prześladuje go jakaś mania np. chęć odkrycia nowych dźwięków czy stworzenia nowego gatunku muzycznego bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć. Zespół jest, koncerty grają ale nic nie nagrywają.  :facepalm:

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 03, 2013, 12:32:39 pm »
0
Hmm, a może winny tego wszystkiego jest Team Brazil? Koncerty są, hajs im się zgadza, więc chcą to ciągnąć jak najdłużej. Swoją drogą to, że nie ma planów na wejście do studia jest bardzo smutne. Ośmiu ludzi mogło by stworzyć wiele świetnych utworów. No ale po co?

Bumblefoot na "Guitars That Ate My Brain"

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2782
Ostatnia wiadomość Stycznia 03, 2009, 05:31:13 pm
wysłana przez Zqyx