Autor Wątek: Bumblefoot o technologii  (Przeczytany 2368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
Bumblefoot o technologii
« dnia: Października 12, 2012, 04:28:12 am »
+1
Ron "Bumblefoot" Thal udzielił wywiadu dla tureckiego serwisu teknokulis! Głównym tematem była technologia.

Jak dużą uwagę przywiązujesz to technologii i technologicznych gadżetów?
Technologia rządzi moim życiem, haha. Cały czas mam przy sobie Blackberry i iPhone'a. Moje studio jest skomputeryzowane. Mój kontakt ze światem bazuje na Internecie. Jestem niewolnikiem technologii, lol.

Jakiego telefonu używasz w tym momencie? A inni członkowie zespołu?
Używam Blackberry Storm2 (NIENAWIDZĘ go!) do e-maili i iPhone'a 4S (KOCHAM go!) do wszystkiego innego. Blackberry ma lepszy globalny plan do podróżowania (?). iPhone ma lepszy aparat i kamerę niż jakikolwiek aparat/kamera, który posiadałem i aplikacje są niesamowicie użyteczne.

Co powiesz o Facebooku, Twiterze, Internecie? Wydaje mi się, że korzystasz z nich najczęściej spośród wszystkich członków zespołu?
Wolę Twittera od Facebooka, tym bardziej jeśli sprawdzam je na moich telefonach...

Czym jest BumbleMovieNight? :) Możesz coś o tym powiedzieć?
Haha, zaczęło się gdy z Tommy'm (Stinson'em - basistą GNR) rozmawialiśmy o starych, mrocznych filmach lat '70, które pamiętaliśmy jak oglądaliśmy będąc dziećmi. Powiedziałem mu, że znalazłem kilka z nich i wziąłem je na trasę dla nas, i że zacząłem kolekcjonować filmy. Będąc w domu zbierałem filmy, które Jen i ja moglibyśmy oglądać wieczorami i tak powstało “Bumble Movie Night”. Zacząłem twettować o filmach, które oglądaliśmy. Śledzący mogli odpowiadać. Czasami robiłem Twitterową ankietę, w której obserwatorzy mogli wybierać film, który mamy obejrzeć. Stało się to interaktywną drogą oglądania filmów.

Jakie są Twoje ulubione aplikacje w telefonie? I dlaczego?
Voxer jest wspaniałą aplikacją, umożliwiającą głosowe przesyłanie wiadomości. Moją ulubioną, ponieważ nigdy nie mam wolnego czasu aby odebrać telefon. PhotoToaster jest świetnym edytorem. The XE.com app - pomaga w czasie podróży szybko przeliczyć waluty. The world clock - pomaga, będąc w podróży, wiedzieć która jest godzina w miejscu, w którym znajduje się osoba, z którą chcesz się kontaktować. The map - ratuje mnie przed zgubieniem się o 4 rano w Bukareszcie, haha.

Czy jest funkcja telefonu, której nie lubisz?
TAK. Wiedzą jak zmienić telefon we wszystko czego chcesz czy potrzebujesz, ale nie potrafią zrobić baterii, która wytrzyma dzień. Chcecie naprawdę ulepszyć telefon? Zróbcie dłużej działające baterie.

Znasz parametry swojego komputera? :D Bumblefoot, czego używasz?
Mój główny laptop ma Intel Core i5 CPU @ 2.53GHz w/ 6Gb RAM, Windows7 64-bit.

iPhone 5 został w końcu wydany i pobił rekord sprzedaży (5 milionów w tydzień). Co sądzisz o technologicznym szaleństwie ludzi? Czy też zamierzasz go zakupić?
Mam 4S, nie narzekam. Wstrzymam się z zakupem iPhona 5, chyba że będzie mi całkowicie niezbędny. Spodziewam się konieczności zakupu nowszego telefonu za 2 lata, kiedy nic nie będzie działało na moim obecnym.

Guns N' Roses jak i Ty macie wiele fan page'ów. Co ogólnie dzieje się w Internecie?
Co ja umieszczam? Na Twitterze są to zwyczajniejsze i częstsze wpisy. Na Facebooku czy Google+ są to raczej ogłoszenia i nowinki.

Jaki wpływ na muzykę ma technologia? Na przykład śpiewający z playbacku piosenkarze bardzo z niej korzystają. Jak uważasz, jakie są tego dobre i złe aspekty?
Technologia zawsze wpływała na muzykę, to pomaga w kreowaniu muzycznych stylów. Mocniejsze wzmacniacze, które doprowadziły do cięższego rocka, syntezatory i automaty perkusyjne, które prowadziły do nowej fali i elektroniki. Złe jest, że można tak łatwo poprawić marne wykonanie w studio, dlatego mamy wielu artystów, którzy nie potrafią dobrze wykonać swoich piosenek. Sądzę, że YouTube miał ogromny wpływ na wszystko. Możemy oglądać więcej klipów i występów na żywo. Kocham YouTube. Ale te nagrania nie oddają tej energii i doświadczenia z bycia tam. I to jest niesprawiedliwe. To tak jakby oceniać czy łatwo jest się wspiąć na górę, widząc tylko jej małą fotografię. Ludzie oczekują takiego samego podekscytowania i z łatwością krytykują gdy ich tam nie było.

Na pewno były jakieś śmieszne technologiczne momenty w zespole. Możesz opowiedzieć jeden z nich?
Myślę, że najśmieszniejsze rzeczy dzieją się w czasie LiveStreamu, nagrywania w studio lub na próbie. Wszystko jest spontaniczne...

Co z koncertowaniem? Appetite for Democracy! Skąd ten pomysł?
Koncerty w tym roku były wspaniałe... Trzy godzinne występy, dodawanie kilku piosenek, których nie graliśmy na innych trasach. Rezydencja będzie interesująca. Coś czego jeszcze nie robiliśmy. Spodziewam się, że to całe doświadczenie będzie bardziej osobiste dla fanów.

Czy zostanie wydane koncertowe DVD?
Jeśli Axl i menedżment będą chcieli to będzie.

Co sądzisz o tym obrazku? Czy naprawdę technologia zmienia muzykę?
Haha, świetny obrazek :) Ostatecznie, technologia dodaje nam nowe możliwości odbioru rozrywki. To kompromis między wygodą a jakością, ale to wszystko nasz wybór. YouTube nie zatrzyma nas przed pójściem na koncert. Tak samo Facebook przed odwiedzaniem znajomych. Nie powinniśmy przepuszczać "prawdziwych" wydarzeń, na rzecz oglądania życia dziejącego się na małych ekranach.

Źródło

« Ostatnia zmiana: Października 12, 2012, 02:58:21 pm wysłana przez Wagon »

Offline mikael_s

• Paradise City
  • Respect: +128
Odp: Bumblefoot o technologii
« Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2012, 12:28:38 pm »
0
"Czy zostanie wydane koncertowe DVD?
Jeśli Axl i menedżment będą chcieli to będzie" to apropos koncertu ktory ma byc wyswietlany w multikinach? to odpowiedz na ten watek :)

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #2 dnia: Października 12, 2012, 12:45:27 pm »
+1
Bardzo mi się podoba odpowiedź Rona na ostatnie pytanie  " Ostatecznie, technologia dodaje nam nowe możliwości odbioru rozrywki. To kompromis między wygodą a jakością, ale to wszystko nasz wybór. YouTube nie zatrzyma nas przed pójściem na koncert. Tak samo Facebook przed odwiedzaniem znajomych. Nie powinniśmy przepuszczać "prawdziwych" wydarzeń, na rzecz oglądania życia dziejącego się na małych ekranach." Tu się z nim zgadzam w stu procentach :) I wiadoma rzecz jeśli chodzi o DVD i inne sprawy, wszystko zależy od Axla i Team Brasil  :P

Offline Maszyniusz

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +57
« Odpowiedź #3 dnia: Października 12, 2012, 01:01:33 pm »
+3
Uwielbiam tego gościa nie ważne czy mówi o muzie czy o technologii  :D

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #4 dnia: Października 12, 2012, 01:04:10 pm »
0
I wiadoma rzecz jeśli chodzi o DVD i inne sprawy, wszystko zależy od Axla i Team Brasil  :P

Jest szczery , co prawda wymienia tylko Axla ale na jego miejscu chyba postąpiłbym tak samo  ;)
Dobrze , że nie opowiada nam o wejściu do studia czy innych takich ( niestworzonych  :D ) rzeczach :P przynajmniej tyle może dla nas zrobić  ;]

Offline mikael_s

• Paradise City
  • Respect: +128
« Odpowiedź #5 dnia: Października 12, 2012, 02:53:33 pm »
+1
Ciekawe jest to, ze kiedys byl takim optymista jak Dj Ashba a teraz nawet nie stara sie wciskac ciemnoty. Ciekawe kiedy Dj-owi przejdzie :) Jedno trzeba mu przyznac - gosc zawsze byl szczery

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #6 dnia: Października 12, 2012, 03:10:48 pm »
+1
ooo wywiad dla mnie :)

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 12, 2012, 07:26:29 pm »
0
Wszyscy szpanują Ajfonami, nawet Ron  :'(

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #8 dnia: Października 12, 2012, 08:08:51 pm »
+2
A może po prostu smartfony są użyteczne?:P Wg mnie dobrze, że Ron używa takich rzeczy bo dzięki temu mamy od niego więcej informacji

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #9 dnia: Października 12, 2012, 08:11:20 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ERCzN91JicA" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=ERCzN91JicA</a>
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #10 dnia: Października 17, 2012, 07:20:57 am »
0
O tych bateriach to prawde powiada :D
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24