Prosze
Jedziesz?
W ogole, ktos sie wybiera?
Sprawa wyglada tak :
Bilety mozna kupic , tak jak napisalem wyzej, w ticketportalu, na terenie calego kraju. Drukują na miejscu. Ceny biletow wzrastają o jakies 40-50 zl, ale nie jestescie stratni bo jakbyscie płacili Słowakom to byscie płacili o tyle drożej za przelewy miedzy narodowe.
Ja dzis kupilem swoj bilet pod scene za 290,60 zł. Drogo, ale dzieci mi nie płaczą a na GNR nie żałuje. Do grobu nie wezme.
Myslicie ze zakup biletu to połowa problemu?
Nic bardziej mylnego. To wlasciwie wszystko co treba zrobić (oprócz : chcieć)
Najwiecej wyjazdow do Słowacji jest z Katowic. Katowice są dwie godziny od Krakowa, a Krakow jest dwie godziny od Rybnika. Mozna sobie zrobic tam baze miedzy koncertami, zwiedzic ryneczek albo coś. Rybnik 11, 13 Słowacja. NO tak czy siak -
z Katowic do Bratysławy sie mozna dostać pociagiem czy busem. PolskiBus organizuje wyjazd za 15-30 zł . Jak zamowimy odpowiednio wczesniej. Na dzien dzisiejszy mozna rezerwowac do 9 lipca, ale sprawdzam codziennie i jak si epojawi opcja zeby rezerwowac na 13 lipca to pozamiatane.
290 za bilet, 30 za transport. Wiozą Cie do Bratyslawy, stamtad masz co godzine transport na miejsce koncertu, za pare groszy. Godzina drogi. Autobubusy i pociagi. Po koncercie Bratysława i Polski Bus do Kato. End of story
A na miejscu to tam wiadomo, piwka, bułka, bez jaj, zjesz na koncercie tyle samo co w domu tego sameego dnia. Po koncercie nie trzeba iść do hotelu, mozna z kims pogadać, coś wypić, czekać na pociąg, zresztą GNR zaczną pozno, 3 godziny grają, skonczą pozno, zanim dojdziesz, to zostanie z 2 godziny czekania, a po koncercie, kolejki po pepsi, to pewnie raz dwa i 6 rano. kto wie czy sie nie wspomóć zeby nie zasnać. chyba ze jestes miętki baton i o 23h musisz mieć swoje kakałko i bambosze bo jak nie to cie dobiera okres.
Jestes nie pełnoletni? Dowod tymczasowy albo paszport. Na wypadek jakby Cie policja złapała i legitymowałą. A jak nie złapie to nic nie musisz mieć. Słowajca jest w UE i nikt Cie nawet na granicy nie sprawdiz. Ja przechodzilem granice z otwartym piwem , so you get the point
Ja jade bankowo. Wpadam do Rybnika, po Rynibku jade do znajomych do KRK sie przekimać i jade z Kato do Bratyslawy. Mam bilety na oba koncerty. Jesli sie ktos wybiera , albo by sie wybrał ale sie boi sam słowackich cyganów - wiecie jak mnie znalezc. Mam brzydki ryj, ciasną dupe, jestem biednym, 25 lat, nie kradne, nie gwałce, jezdze na koncerty czesto, na GNR bylem 3 razy, a na The Prodigy na woodstocku dopchałem sie z samego końca pod centralnie samiutką barierke w 5-7 minut. Pije, nie nosze okularów, chodze do młyna