Waląc takie tytuły traktujecie czytelników NTSu jak bandę idiotów.
Bzdura. Tłumaczenie czegoś komuś jak krowie na rowie to jest traktowanie jak bandę idiotów, a czymś takim byłoby pisaniem za każdym razem "chodzi o to i o to, będę pisać głośno i wyraźnie, żebyście zrozumieli o co mi idzie". Klikniesz na interesujący tytuł, trzy sekundy zajmie Ci ogarnięcie o czym jest news i spokój, jeśli Cię nie interesuje to nie komentujesz, ale plus jest taki, że jesteś mimo wszystko na bieżąco. Uwierz, że więcej czasu zabiera pisanie pretensji do wszystkiego i wszystkich niż przeczytanie takiego wywiadu.
Oczywiście, że onet tak robi i nigdzie nie napisałam, że nie. Ale żyjemy w społeczeństwie konsumpcyjnym, które zwraca uwagę na reklamę. Trzeba umieć sprzedać swój towar, a podchwytliwy tytuł właśnie tak działa.
Niesamowite, że większość dyskusji na forum zajmują sprawy inne niż treści newsów. Od tego jak powinna wyglądać setlista, gdzie powinno być zaznaczone czyje to solo, czyj cover do tego jak powinien wyglądać tytuł, żeby nikt nie musiał się popłakać.
Gdybyście wykorzystywali tę energię do innych dyskusji może dałoby się tu jeszcze porozmawiać o czymś poza kapeluszem Ashby.
Prawdziwe powody do narzekania będziecie mieć jak zaczniemy stosować tytuły jak z Faktu.
"Ashba nie śpi, bo trzyma kredens, w którym chowa gadżety z AshbaSwagu"
"Zabójczy mikrofon przeznaczenia wybił fanowi na koncercie przednie zęby"
Podchwytliwy tytuł ma małą szkodliwość czynu. I tak jak napisałam JEST ZGODNY Z PRAWDĄ. Niektórzy czekają na płytę Sixx:A.M. Wow!
Zajmijcie się zbawianiem świata poza internetem