Zauważenie AC/DC w Vancouver powoduje u mnie jako wieloletniego fana, ślinotok poprzez szansę na nowy album Australijskich pogromców uszu.
Stevie Newton, 1 sierpnia 2018 "Właśnie dostałem interesujące informacje od jednego z moich źródeł z ulicy.
Ten człowiek, mówi mi, że tego rana, miał krótką rozmowe z kilkoma członkami AC/DC w śródmieściu Vancouver. Jednym z nich był Stevie Young, bratanek Angusa Younga który przejął role gitarzysty rytmicznego w AC/DC po tym jak brat Angusa, Malcolm w 2014 zaczął cierpieć z powodu problemów zdrowotnych, w tym demencji, przez którą odszedł w listopadzie.
Chciałbym ogłosić że jednym z rockmanów z którymi mój człowiek dzisiaj po krótce rozmawiał, był
Axl Rose, frontman Guns N' Roses który objął stanowisko wokalisty po Brianie Johnsonie, kiedy Johnson zaczął cierpieć z powodu problemu ze słuchem.
Nie mogę tego ogłosić, aczkolwiek, kolejnym członkiem zespołu z którym rozmawiał mój człowiek był nikt inny niż, uwaga: Phil Rudd! Tak, Phil Rudd, długoletni perkusista AC/DC którego w 2015 zastąpił Chris "Thunderstruck" Slade na Rock Or Bust World Tour. (W 2014 Rudd został skazany za różne przestępstwa, w tym groźbę śmierci, chociaż ten zarzut został szybko zdjęty.)
Może to tylko przypadek że Rudd i młodszy Young byli widziani dziś w mieście, w którym AC/DC nagrało swoje ostatnie 3 albumy. Może przyjechali sobie z Australii na wakacje albo coś.
Ale również prawdopodobne jest to, że byli tam nagrywać ścieżki na nowy album AC/DC w tej samej lokacji (Gastown's Warehouse Studio) oraz z tym samym inżynierem dźwięku (Mike Fraser) co ostatnie 3 razy.
Jedno wiem na pewno: Mam nadzieje, że nowy album będzie tak dobry jak Back In Black.
I prosiłbym o darmową kopie winyla."
Źródło:
https://www.straight.com/music/1111391/acdc-sighting-vancouver-gets-longtime-fan-me-drooling-over-prospect-aussie-earbusters