Autor Wątek: Matt Sorum o ostatnich chwilach klasycznego składu GN'R  (Przeczytany 13564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
Odp: Matt Sorum o ostatnich chwilach klasycznego składu GN'R
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 15, 2011, 09:19:15 am »
0
Mafioso, a ja po flaszce lubię analizować kto lepiej od kogo gra :D

Oraz nie mam nic przeciwko elektronice w muzyce rockowej :) Moim zdaniem bardzo przyjemny dodatek, który we mnie wzbudza jeszcze więcej emocji niż surowy rock n' roll, który zresztą też wywołuje we mnie emocje wszelkiego rodzaju i to jest wspaniałe ;)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 15, 2011, 11:14:25 am »
0
Matt ma problem z tym, że to nie on nagrał AFD...tylko psioczenie na UYI dzięki której zaistniał, zarobił miliony, zaliczył zyliard dziewczyn, zwiedził cały świat...i ma spokojną emeryturę to jest dla mnie hipokryzją :/

...i jeszcze gada jakby AFD było jego...choć nie ma tam jego nawet jednej nuty...

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 15, 2011, 11:35:37 am »
0
A  Matt to gra niby takiego surowego rocka i stroni od wszelkiego nierockowego grania? LOL
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 15, 2011, 01:29:27 pm »
0
No dobra nie przesadzałbym na miejscu Matta, że bardziej jego jest AFD niż UYI...w którym miał coś do powiedzenia...

W którym momencie powiedział coś takiego ? Jeśli powiedział o wracaniu do swoich korzeni, a czuł się w tym momencie częścią Gn'R, zresztą słusznie, to raczej odbieram to jako chęć powrotu do korzeni Gn'R, bo korzenie muzyczne Matta były jednak " ciut" inne.
Gdy pojawił się temat nowej płyty wpierw było Spaghetti, po którym Gunsi chcieli grać w klubach. Axl się temu sprzeciwił.
Potem długo, długo nic. Pomysł Axla, żeby nagrać nową wersję Sympathy, zgoda Slasha.
Pomysł na nową płytę, gdzie w zasadzie było to Axl, Duff vs pozostali, przy czym Duff wolał na początku, żeby Axl zrealizował swój nineinczowaty pomysł jako płytę solową, ale wiadomo, że przekonać do czegoś takiego Axla było niemożliwością. Z kolei zmuszenie pozostałych do grania jak NIN też nie miało większego sensu.
Zresztą ile z klimatu NIN zostało ostatecznie na CHD? Warto było?

Zabawne jest zdecydowanie Axla. Przy tak zdecydowanym podejściu nie dziwię się, że CH wychodziło tak długo  :P Sprawa z jednym wersem też śmieszna  :D
'Although Rose was ambivalent in a recent VH1 interview about reuniting with his old GUNS bandmates at the induction, Sorum added that he's wary of making predictions about the big night. He explained, "It's better if I just go, 'I don't know shit.' Which is the absolute truth. They could be in a room right now . . . and I wouldn't be invited, you know what I'm saying?"

It's widely expected that Sorum will be inducted along with Adler, in addition to the other four original members of the group. "

To z innego źródła. Matt będzie na rn'r hall of fame, w razie, gdyby exGunsi się jednak zebrali i go nie zaprosili.  :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 15, 2011, 01:33:46 pm »
0
Swoich korzeni? Tori Amos jakoś wielce hard rockowa nigdy nie była, ba nawet The Cult ciężko nazwać hard rockiem. Zresztą nawet Duff twierdził, że Matt nigdy nie był pełnoprawnym członkiem GNR (1999).
I skad masz informacje, ze Duff najpierw chciał aby nowa płyta ze szczyptą NIN była solowym projektem?

I przecież ani Axlowi ani Duffowi nie chodziło by nuta w nute kopiować NIN, a raczej o podejście do muzyki. I jeśli chodzi o to najlepszym przykładem jest ChD, Shackler, Better, TWAT, już nie mówiąc o Scraped i Riad. Scraped pomijając wokal i sam wydźwięk tekstu mógłoby spokojnie znaleść się na W_T. Jeżeli jeszcze dodać do tego Oh My God to zdecydowanie było warto.

Właśnie o to chodzi, że Axl potrafi obserwować świat i innych artystów i brać od nich to co najlepsze, nie zamyka się na nowe rzeczy. I to, że z biegiem czasu powstawały nowe utwory o innym stylu to tylko na plus dla niego. Nie można przez 25 lat w jednym miejscu.

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 15, 2011, 02:11:39 pm »
0
Świadectwem tego, kto gdzie chciał wtedy iść jest to co grali na własną rękę po odejściu z GN'R. Jakoś Duff McKagan's Loaded nie pachnie mi NIN.
To co Matt powiedział o tym jednym wersie jakoś mnie nie zdziwiło, Axl wydaje się perfekcjonistą, co widać przez to ile zajmuje mu wypuszczenie nowej muzyki do ludzi. Inni po prostu działają, chcieć to móc.

Offline Marcian94

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 15, 2011, 02:42:37 pm »
0
Cóż niektórzy muzycy i  lubią robić takie eksperymenty rock-elktronika ale są też tacy którzy grają,tworzą tradycyjnego rocka i co to od razu robi z nich gorszych artystów ?????

AC/DC od 30 lat gra tak samo i jakoś wielu to nie przeszkadza.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 15, 2011, 03:22:18 pm »
0
McDonalds od 30 lat robią te same hamburgery i wielu to też nie przeszkadza. Co nie znaczy, że osiągneli kulinarny Olimp.

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 15, 2011, 04:04:44 pm »
0
Ja zgadzam się z Mafioso. Osobno, chociażby grali z dziesiątkami muzyków i z całą dzisiejszą techniką, nigdy nie nagrają płyt na miarę AFD czy UYI. Ani Axl z GN'R, ani reszta "eks" solowo, ani z innymi zespołami. Zawsze osobno zabraknie jakiegoś elementu układanki. Ja próbuję przekonać się do ChD ale nie mogę. Nie jest jakaś bardzo zła, ale dla mnie nawet w połowie nie tak dobra jak stare GN'R. To samo dotyczy się solowej działalności innych. Nie wiem nawet jakby teraz się zeszli czy możliwa byłaby ta chemia sprzed lat. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że stracili najlepsze swoje lata młodości i twórczości na kłótnie i muzyczną absencję(jeżeli chodzi o Axla). A latka lecą, człowiek się starzeje. :'(
Ile lat się zmarnowało i czasu straciło?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 04:10:49 pm wysłana przez lewyism »

Offline Marcian94

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 15, 2011, 06:35:40 pm »
0
A jak artysta ciągle będzie coś robił nowego to niby ten olimp osiągnie

Korn ostatnio uraczył nas dawką dupstepu i nawet mój kumple który do niedawna kochał ich ponad życie mówi że p...... ten zespół

Może dla nie wszyscy chcą robić eksperymentując muzyczne tylko grać to co lubią naprawdę

Szczerze dla mnie elektronika w rocku to próba dopasowania go do muzyki współczesnej by móc na nim tylko zarabiać
Nawet wśród młodych jest dużo przeciwników mieszania rocka z electro i odgłosami pralki

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 15, 2011, 06:44:58 pm »
0
Jeśli artysta ciągle robi to samo to ciężko nazwać go artystom. Bo po kilku takich samych płytach staje się rzemieślnikiem.

Nie chodzi o to by ślepo podążać za modą, tylko mądrze wykorzystywać nowe rozwiązania, by wciąż próbować czegoś nowego.

Jasne, bo na rocku z elektroniką najlepiej się zarabia... Najlepiej się zarabia szufladkując się jako nostalgic act, bo nie trzeba się zbytnio wysilać, gra się ciągle to samo, nie potrzeba główkować.
Zresztą nawet ten wasz ukochany skład z AFD flirtował z elektroniką ;) Ale o tym to mało kto pamięta.

Wśród młodych jest wielu zwolenników teorii, że Kurt Cobain był genialnym gitarzystą.
Większość tu osób boi się elektroniki jak diabeł święconej wody, ciekawi mnie ilu z was postarało się i poszukało jakiś przykładów elektroniki w rocku itp. Czy tylko bazują na stereotypie elektronika = techno.

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 15, 2011, 07:04:59 pm »
0
dla mnie elektronika w rocku to próba dopasowania go do muzyki współczesnej by móc na nim tylko zarabiać

Dorośnij chłopie i zacznij słuchać muzyki, a nie pieprzysz bez sensu.
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline arkadiusss

• Paradise City
  • Respect: +52
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 15, 2011, 07:07:48 pm »
0
Jeśli artysta ciągle robi to samo to ciężko nazwać go artystom.
Szkoda, że taki Matejko nie żyje, ciekawe co by na to powiedział ;)

Elektronika mi np nie przeszkadza, jeśli nie jest nachalna,może sobie być w tle, ale kiedy wychodzi na 1 plan to jest niefajnie. Na szczęście u Gunsów jeszcze daleko do tego.

a co do łgania, to jesteś w zespole, jesteś jego częścią, więc musisz trzymać jego linię. Proste. Inaczej albo coś zniszczysz, albo wylecisz ;)

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 15, 2011, 07:12:20 pm »
0
Matejko by się pewnie zgodził bo z tego co kojarzę to przez całe swoje życie nie malował ciągle tego samego obrazu. A wystarczy spojrzeć na jego wczesną twórczość i na ostatnie dzieła by zauważyć fakt, że Matejko się rozwinął i z biegiem czasu jego obrazy się zmieniały.

Czyli twierdzisz, że będąc w zespole udzielanie wywiadów jest bezcelowe bo nigdy nie można powiedzieć prawdy? Ciekawa teoria.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 15, 2011, 07:48:42 pm »
0
duffowi mogło się podobać, ale może sam nie miał pomysłu? matt teraz gra czysty hard rock jako baron von cośtam, hehe, niezły koleś, a slash miał problemy nawet z nauczeniem się piosenki na cover płyte wiec o czym gadać. no ale niech mu będzie, trafił na axla, w połączeniu z jego riffami wyszło COŚ i tego nikt mu nie odbierze  ;)

Matt: "Nie dostanę za to złotych płyt, ale czuję się spełniony"

Zaczęty przez Emma

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4416
Ostatnia wiadomość Października 23, 2013, 12:05:47 pm
wysłana przez Zqyx