„Być może mamy za sobą koszmarny rok, ale w muzyce metalowej był całkiem niezły. Pojawiły się wydawnictwa, które dobrze wróżą nowej dekadzie.
A rok 2021 zapowiada się jeszcze bardziej ciekawie.” Magazyn „Metal Hammer” opublikował listę najbardziej oczekiwanych płyt tego roku.
Wiadomo, że Slash powiedział niedawno w wywiadzie dla cleveland.com, że czas przymusowej przerwy w koncertowaniu, spowodowanej pandemią, spożytkował między innymi na pracę nad nowym albumem Guns N’ Roses.
„Grywałem z Duffem, pracowaliśmy nad nowym materiałem Gunsów”, wyjawił. „Nie jestem typem człowieka, który mógłby długo siedzieć bezczynnie”.
Autorzy zestawienia wzięli te deklaracje za dobrą monetę i na liście najbardziej oczekiwanych albumów 2021 umieścili nową płytę GNR.
„
Prędzej piekło zamarznie? Wydaje się, że wcale nie – Slash potwierdził, że nowy album Guns N’ Roses może ujrzeć światło dzienne w 2021”.
Inne zespoły, których płyt według zestawienia możemy się spodziewać, to Rammstein, Avenged Sevenfold, Megadeth, Ghost, Evanescence, Anthrax i in.
Źródło