Autor Wątek: Kolejny przeciek Gunsów  (Przeczytany 22520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Odp: Kolejny przeciek Gunsów
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 15, 2008, 03:45:34 pm »
0
są gusta i gusteczki, kto co lubi ;P

ale zdecydowanie popieram Artura78^^

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 15, 2008, 03:49:45 pm »
0
Bardzo dobry numer. Ma power, solówka jest zajebista. Aranżacja może sie nie podobać, jest po prostu inna. Kawałek na 8-/10.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 15, 2008, 03:59:35 pm »
0
Pitman się tym zajmie :D dla mnie brakuje w tym jakiegoś normalnego początku bo albo ten wstęp jest wycięty albo powinni wyciąć pierwsze 2 sekm wq mnie są nie potrzebne

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 15, 2008, 04:11:41 pm »
0
znając życie to jakieś intro dojdzie xD

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 15, 2008, 04:24:39 pm »
0
... można też  się nie szuflatkować to prostackiej ideologii fuckin suckin puckin fucken ficken roll.Można słuchać Apetit jak również demówek Chinese.Na Slashu się rock nie kończy to raczej on gdzieś zgubił swoją dawną pasję i gra z byle kim i z kim popadnie nawet z disco panienkami.Jego FEELING dobrze współgra na scenie z panią artystką Pauliną Rubio.Do pana Smakol panu napewno się nie spodoba Chinese Democracy (jak w końcu ją wydadzą)bo nie będzie na niej mistrza FEELINGU Slasha.

Hehe, wole juz Slasha z Paulina niz takie granie jak w tym kawalku. Trzeba miec troche dystansu do tego duetu ; ]
Chyba jednak bardziej prostackie niz ideologia RnfR jest szuflaTkowanie:P

Offline ural

• Welcome to the jungle
  • *
  • Madness is like gravity. It needs a little push...
  • Respect: +13
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 15, 2008, 05:14:02 pm »
0
Pff, nie zgadzam się z wcześniejszą opinią, jakoby Slash nie był w stanie tak szybko po strunach biegać jak Kubli Łeb. Różnica jest po prostu taka, że Slash potrafi grać na gitarze, a kurczak tylko popierdzielać bez ładu i składu po strunach. Zresztą, tak jak napisałem wcześniej i cieszę się, że część osób się zgadza - nie jest to stare GNR i nie dorównuje to tamtemu poziomowi do pięt. I nie o to chodzi, że kto stoi w miejscu ten się cofa i że granie tego samego byłoby bez sensu, bo tu zgoda. Ale można grać nowocześnie, ale zachowując gunsowy klimat. W tym kawałku nie ma totalnie nic gunsowego - zero. Mówię, w Chinese Democracy, w OMG, czy w pozostałych przeciekach słychać starych dobrych Gunsów. A ten kawałek już mi się znudził. Masa takich utworów leci w radio. A GNR to przede wszystkim trzy, no może cztery osoby jak dla mnie, tj. Axl, Slash, Duff i ewentualnie Izzy. Ale najbardziej charakterystyczni byli zawsze Axl i Slash, którzy się wyróżniali nie tylko na tle samych Gunsów, ale wyróżniali się stylistycznie (chodzi mi o muzę) na tle wszystkich innych zespołów. Więc ironizowanie ze Slasha bardzo proszę sobie odpuścić, bo koleś nie bez powodu jest legendą rocka - ma swój unikalny styl, na gitarze gra po prostu genialnie, potrafi wydobywać niesamowite dźwięki, które po prostu poruszaą - ten koleś mówi gitarą.  A Buckethead to równie dobrze mógłby walić wiertarą po strunach. Dla mnie to żaden gitarzysta i tyle w temacie, nie toleruję tego gościa, uważam że jest przereklamowany.

W ogóle dodam jeszcze jedno - w serwisie sporo się pisze o projektach solowych "Gunsów", o kolesiach którzy z GNR odeszli i nic z zespołem nie mają wspólnego. I nie mam tu na mysli starych Gunsów, tj. Duffa, Slasha i ekipy, tylko jakichś wynajętych kolesi, których Axl sobie zebrał, by nagrać własną płytę. Nie wiem czy nazywanie ich Gunsami i pisanie o ich obecnych "karierach" ma w ogóle sens, bo dla mnie to żadne Guns N' Roses i ogólnie po co to komu? Taka ogólna myśl, ale trudno mi traktować najemnych muzyków za byłych członków zespołu traktowanych na równi z takim Duffem czy Slashem....
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2008, 05:19:00 pm wysłana przez ural »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 15, 2008, 05:46:12 pm »
0
Początek to szok. Podobnie jak Roxy, zwątpienie czy aby dobry utwór włączyłem. No, ale potem... ZA***STY numer. Gitary świetne, wokal świetny, a refren znakomity. Jeśli to tylko demo, to utwór dopracowany może być miażdżący. To jeden z moich ulubionych przecieków. Cholera, ta płyta będzie moim zdaniem wyj***ana w kosmos.

Offline slash145

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 15, 2008, 06:21:24 pm »
0
Pierwsze wrażenie - na początku oboawa p usłyszeniu wstępu, poźniej już tylko lepiej :D Kawałek ze świetnym powerem... na coś takiego czekałem ;) Muszę jeszcze bardziej się wsłuchać. Zgadzam się z opiniami, że brzmi to jak demo, więć wersja finalna powinna miażdżyć :D
"Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, zanim przyniosą. " - Andrzej Sapkowski

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 15, 2008, 07:32:56 pm »
0
Ja osobiście preferuje kawałki takie jak the blues czy song#2, a co do tego przecieku to muszę przyznać że jest naprawdę dobry. Oczywiście, że to demo bo to słychać od razu...ale jak to ktoś napisał, wersja finalna może być naprawdę miażdżąca :P super refrenik i świetna solówka...a co do porównywania newGNR do starego składu to powiem tyle, że Axl idzie z postępem i wie że już nie będzie takich czasów kiedy królowała muzyka jak z AFD...Axl zawsze szedł ciut wyżej niż chociażby Aerosmith czy Led Zeppelin bo oni grają dobrze, ale ciągle podobną muzykę...ja się cieszę , że Rudzielec szuka ciągle czegoś nowego i taka ma być ChD...ma być czymś czego jeszcze nie było i czego się już nie powtórzy :D

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 15, 2008, 08:51:43 pm »
0
A dla mnie ta piosenka to miernota jakich pelno. Kompletnie nie w moim guscie
Ale dla wielu osób jest świetne.Jak dla ciebie duet Slasha z popeliniarską plastikową silikonową laseczką za parę nędznych dolców(sprzedaje siebie i swój wizerunek dla popowego gówna bez jakiegokolwiek poziomu) jest dobre to chyba rock się do końca zeszmacił(masz dystans tylko do mistrza Slasha a co nie w klimacie Apetit to już be nie dobre)......Nie zgadzam się także że Buckedhead nie potrafi grać z FEELINGIEM jak Legendarny Slash.Popierdzielać potrafi po strunach ale z klimatem również.
Przepraszam za pomyłkę pierwsza linka wypowiedzi to cytat a pozostałe to moja wypowiedż popierdzieliło mi się troszeczkę ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2008, 09:23:36 pm wysłana przez Witek »

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 15, 2008, 09:33:01 pm »
0
Co z tego że Slash gra z kim popadnie, najważniejsze jest to że potrafił z VR wydać w ciągu 5 lat dwie fajne płytki, czego uczynić do tej pory nie potrafi Axl ze swoimi grajkami przez prawie 15 lat. Wyszedł mu teraz jakiś cudaczny utwór, który jest dla mnie kompletną nawalanką, pomieszał w nim chyba wszystko co się dało. Takimi eksperymentami na pewno nie zyska uznania wśród wielu fanów dawnego GNR

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 15, 2008, 09:34:03 pm »
0
A GNR to przede wszystkim trzy, no może cztery osoby jak dla mnie, tj. Axl, Slash, Duff i ewentualnie Izzy.

Jak to "ewentualnie" !? Mówisz o człowieku, bez którego GN'R nie zaistniałoby w takim formacie. Facet napisał takie rzeczy jak Don't Cry, czy You could be mine (2 najlepiej sprzedający się singiel w historii GN'R), więc zasługuje na coś więcej niż "ewentualnie". 

Pff, nie zgadzam się z wcześniejszą opinią, jakoby Slash nie był w stanie tak szybko po strunach biegać jak Kubli Łeb. Różnica jest po prostu taka, że Slash potrafi grać na gitarze, a kurczak tylko popierdzielać bez ładu i składu po strunach. (...) A Buckethead to równie dobrze mógłby walić wiertarą po strunach. Dla mnie to żaden gitarzysta i tyle w temacie, nie toleruję tego gościa, uważam że jest przereklamowany.

Nie wiem, czy oglądałeś jakikolwiek występ Buckethead'a, na którym nie raz udowodnił, że potrafi grać z "feelingiem" jak Slash. Zgoda, że nie jest takim kompozytorem, to nie ulega wątpliwości, ale odtwórcą jest o klasę lepszym. A poza tym solo na TWAT pokazuje, że Buck' też sporo w kwestii "feelingu" potrafi.  ;) Pozdro.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Marko

• Reckless Life
  • **
  • Rock N' Beer
  • Respect: 0
    • Polska strona o metalowym zespole Believer - mojego autorstwa :)
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 15, 2008, 09:39:35 pm »
0
Pff, nie zgadzam się z wcześniejszą opinią, jakoby Slash nie był w stanie tak szybko po strunach biegać jak Kubli Łeb. Różnica jest po prostu taka, że Slash potrafi grać na gitarze, a kurczak tylko popierdzielać bez ładu i składu po strunach.

A Buckethead to równie dobrze mógłby walić wiertarą po strunach. Dla mnie to żaden gitarzysta i tyle w temacie, nie toleruję tego gościa, uważam że jest przereklamowany.

Wyraźnie widać, że nie miałeś nigdy gitary w ręce i nie masz zielonego pojęcia o graniu na niej.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 15, 2008, 09:44:56 pm »
0
Takimi eksperymentami na pewno nie zyska uznania wśród wielu fanów dawnego GNR
Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, pewno wszyscy na tym forum są tu z powodu sympatii do muzy starego GnR, a popatrz - większości kawałek sie podoba ;)
I jestem pewny, że zyska paru nowych fanów, wiem bo moim znajomym z przedziału 16-19 lat, którym nie bardzo podchodzi stare GnR, bardzo lubi Chinese Democracy, Better, a wczoraj zachwycali się Cicken Dinner ;)

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 15, 2008, 10:05:18 pm »
0
A dla mnie ta piosenka to miernota jakich pelno. Kompletnie nie w moim guscie, podpisywanie tego czegos pod nazwa Guns N' Roses to zniewaga w czystej postaci. Nie rozumiem, jak mozna szczerze fascynowac sie AFD i jednoczesnie uwazac taki styl prezentowany przez newGN'R za do przyjecia.. No ale o gustach sie ponoc nie dyskutuje. Dla mnie Guns N' Roses i Rock n' fuckin' Roll to jakby jedno definiowalo drugie, takie odczucie mam sluchajac starych kawalkow, tu disco refren to jakas kpina. Co z tego, ze Kubłogłowy szybko przewija palcami, moze i Slash faktycznie by sobie je przy tym polamal, mnie to wali, bo w grze Slasha najlepszy jest unikalny feeling, klasa, prawdziwosc i widoczna pasja, tutaj natomiast wszystko jest schematyczne a co gorsza jakby sztuczne. Jesli kawalki tego typu mialyby sie ukazac na ChD to ja dziekuje bardzo za takie 'arcydzielo'... Mam nadzieje, ze jest ktos jeszcze, kto sie ze mna zgodzi i czaji o co mi chodzi:P pozdro:D

Ja się zgadzam w stu procentach. Kolejny raz świetnie wyraziłeś to, czego ja nie umiałam ubrać w słowa.

Nowa muzyka Gunsów w 2013 ? Axl: "Zdecydowane może."

Zaczęty przez Wagon

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 14561
Ostatnia wiadomość Marca 18, 2013, 02:42:22 pm
wysłana przez Witek