Autor Wątek: Kat Benzova dla NTS-u  (Przeczytany 10395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
Kat Benzova dla NTS-u
« dnia: Października 25, 2012, 07:31:46 pm »
0

Miło Nam poinformować, że oficjalna fotografka zespołu Guns N' Roses odpowiedziała na kilka pytań naszych forumowiczów w specjalnym, eksluzywnym wywiadzie dla portalu Gunsnroses.com.pl

Zapraszam do lektury !

Katarina Benzova dla gunsnroses.com.pl (NighTrainStation)

1. Co Cię przekonało do udzielenia wywiadu dla NTS? - kate
KB: Ty mnie o to poprosiłaś :) (chodzi o Natę ;) )

2. Czy możesz opisać Twoje wrażenia dotyczące pobytu w Polsce, flagi i fanów? Kiedy zdjęcia z Polski zostaną opublikowane na oficjalnej stronie GN’R? (pytania były zadawane przed opublikowaniem ich na stronie GN’R – przyp. red) - zqyx
KB: Koncert w Polsce był wspaniały. Zdumiewający fani, świetne wibracje i wiele zabawy :) Daliście czadu :)

3. Twoje zdjęcia są w większości czarno-białe, czy jest ku temu jakiś szczególny powód? - MissRose
KB: Dzieje się tak, ponieważ chcę zatrzymać wibracje związane z Rock N’ Rollem. Kocham czarno-białe, ziarniste zdjęcia – to naprawdę pasuje do zespołu i jego charakteru.

4. Czy pozostajecie w kontakcie z członkami zespołu po zakończonej trasie? Z kim jesteś najbliżej? - ?
KB: Tak pozostajemy w kontakcie. Wszyscy są dla mnie bliscy. Są jak moja druga rodzina.

5. Dlaczego wybrałaś GN’R? – Canis Luna
KB: Nie wybrałam. To GN’R wybrali mnie :)

Kat z Axlem Rose

6. Jakie są Twoje najlepsze wspomienia dotychczas jeśli chodzi o pracę z GN’R? - bricked
KB: Mam zadziwiające wspomnienia z chłopakami I każde z nich jest wyjątkowe. Nie umiem powiedzieć, które z nich jest najlepsze :)

7. Czy uważasz, że ciężko jest osobie z Europy Środkowej osiągnąć sukces poza swoim krajem? - JackW
KB: Nie uważam tak. Jest tak samo ciężko jak każdemu innemu niezależnie skąd się pochodzi. Wierzę, że jeśli naprawdę czegoś chcesz, wierzysz w siebie, wyjdź poza własną strefę komfortu i zrób coś z tym, istnieje duża szansa, że osiągniesz sukces w tym, co robisz. A jeśli nie … to nie jest Twoja właściwa droga i czeka na Ciebie coś lepszego :)

8. Czy istnieje jakieś słowo w języku polskim, które Słowakom wydaje się zabawne? - kate
KB: Jest ich wiele :) Ale prawdopodobnie bardzo dużo śmiechu wywołuje gdy mówią mi, że oni “sukat” mamę albo coś :) (chodzi prawdopodobnie o słowo “szukać” co w języku słowackim oznacza słowo „pieprzyć” - przyp. red.)

9. Czy możesz zdradzić, jakiego sprzętu używasz? - mafioso
KB: Używam Canona 5D mark II na koncertach i kilku Canonów z soczewkami z serii L.

10. „Odkryłem, że choć aparat fotograficzny nie może wyrazić duszy, to może to zrobić fotografujący.” - czy zgadzasz się z tymi słowami i widzisz siebie w roli właśnie takiego 'fotografa dusz' ? - MissRose
KB: Zgadzam się z tym. Dlatego jest różnica pomiędzy fotografami – inaczej każdy z aparatem mógłby się nim stać. Staram się uchwycić, co jest w środku każdej osoby, którą fotografuję, jej uczucia, jej osobowość, nastrój … po prostu to, kim naprawdę są a nie tylko powłokę ciała. Kocham cyctat z Annie Leibovitz, który mówi:
„Rzeczą, którą można zobaczyć w moich zdjęciach jest to, że nie bałam się zakochać w tych ludziach.”
(“A thing that you see in my pictures is that I was not afraid to fall in love with these people.” – oryg.)
To takie prawdziwe. Nie możesz widzieć fotografowanej osoby tylko jako obiektu, ale musisz ją poczuć.

"Staram się uchwycić, co jest w środku każdej osoby, którą fotografuję, jej uczucia, jej osobowość, nastrój ..."

11. Czy są jacyś fotografowie, których prace śledzisz na bieżąco? - krelke
KB: Lubię wielu fotografów. Zbyt dużo, aby ich teraz wymieniać :)

12. Jaki jest Twój sposób pracy – czy masz pomysł od samego początku i starasz się go zrealizować, czy raczej kładziesz większy nacisk na spontaniczność? - MissRose
KB: Pracuję spontanicznie.

13. Który z członków GN’R jest najbardziej fotogeniczny? - Wagon
KB: Wszyscy są różnymi ludźmi i mają różne osobowości, więc wszyscy są fotogeniczni w różny sposób.

14. Jakie masz zainteresowania, poza fotografowaniem? Co porabiasz w wolnym czasie? – Aga0305
KB: Robię dużo w czasie wolnym. Jestem instruktorką pływania, nurkuję na otwartych akwenach, jestem DJ-em, tańczę balet od 12 lat, maluję … Lubię być aktywna i zawsze uczyć się czegoś nowego :)

15. Co bierzesz pod uwagę wybierając sprzęt? Jakich obiektywów używasz? Czy masz swój ulubiony? - krelke
KB: Muszą pasować do warunków, w jakich pracuję. Aparat o wysokim zakresie czułości ISO, dobrze pracujący w słabym świetle, wysokie AF i szybkie soczewki. Dla fotografii koncertowej stała przysłona jest bardzo ważna. Używam Canona 24-70mm f/2.8 L, 70-200mm f/2.8 L oraz czasami rybiego oka.

Kat ma wielu swoich wiernych fanów

16. Czy ktoś uczył Cię robić zdjęcia czy po prostu jesteś samoukiem? - krelke
KB: Nauczyłam się poprzez praktykę. Myślę, że jest to najlepsza droga do odnalezienia własnego stylu i nauczenia się własnego aparatu. A jeśli potrzebujesz pomocy – użyj Google :)

17. Czy często bijesz członków ekipy różami? - krelke
KB: Widzieliście jak to robię? Ooops … Wtedy mam dobry dzień :)

PS. Podziękowania dla Naty zorganizowanie oraz przeprowadzenie wywiadu :)

« Ostatnia zmiana: Października 31, 2012, 10:56:04 am wysłana przez mafioso »

Offline xRuda

• Paradise City
  • Respect: +275
Odp: Kat Benzova dla NTS-u
« Odpowiedź #1 dnia: Października 25, 2012, 07:51:26 pm »
0
Wywiad całkiem przyjemny, miło, że przynajmniej od niej dostaliśmy odpowiedź  :D

Offline MissRose

• Paradise City
  • I don't like being stuck in the crowd...
  • Respect: +427
« Odpowiedź #2 dnia: Października 25, 2012, 08:37:13 pm »
0
Wywiad fajny, widzę że opłacało mi się kminić pytania. :D

Remember in this game we call life
That no one said it's fair

Offline Ivellios

• Atittude
  • Paranormalium.PL
  • Respect: +396
    • Paranormalium - Portal Zjawisk Paranormalnych
« Odpowiedź #3 dnia: Października 25, 2012, 09:09:10 pm »
0
Gwoli ścisłości: http://pl.glosbe.com/sk/pl/%C5%A1uka%C5%A5

šukať - jebać, pieprzyć,  pie****ić :D

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #4 dnia: Października 25, 2012, 09:15:19 pm »
0
Argumentując biało-czarne zdjęcia zyskała moją sympatie, ma rację na ten temat.

To teraz jeszcze czekamy na odzew Bumblefoota i Richarda.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #5 dnia: Października 25, 2012, 09:16:04 pm »
0
W oryginale odpowiedź Kat brzmi tak. Jak ktoś ma lepszy pomysł na tłumaczenie to poprawimy :)

"A lot of them But yeah probably still get a good laugh when they tell me that they are “sukat” their mom or something"

vegtcia

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 25, 2012, 09:41:08 pm »
+1
Nie chcę być niemiła, ale pierwsze pytanie jest bezsensu ;)

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #7 dnia: Października 25, 2012, 09:45:42 pm »
0
Gwoli ścisłości: http://pl.glosbe.com/sk/pl/%C5%A1uka%C5%A5

šukať - *****, pieprzyć,  pie****ić Cheesy

gwoli scislosci,  to mi pan translator google napisal, ze sukat to po slowacku "pies kobieta", wiec jesli juz, to moj blad nie Mafiego.  ;)

Wywiad Katki jest bardzo mily i bardzo gunsowy, czyt. bardzo dyplomatyczny, no i coz sie jej dziwic. Jak dla mnie to chwala jej za to, ze zgodzila sie na te pare pytan. Jest mila, swietna osobka, ktora jeszcze solidnie stapa po ziemi w tej calej gnr family. Slowianska dusza.  :)
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2012, 09:48:08 pm wysłana przez Nata »

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #8 dnia: Października 25, 2012, 09:48:58 pm »
0
Trzeba ją na zlot na flaszkę zaprosić :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #9 dnia: Października 25, 2012, 09:55:37 pm »
0
Nie chcę być niemiła, ale pierwsze pytanie jest bezsensu ;)

To o przekonaniu jej do wywiadu?
Dlaczego bez sensu? Dla mnie miało sens, bo czy ktoś spodziewałby się, że Kat się zgodzi? Albo czy ona sama spodziewała się, że kiedykolwiek ktoś poprosi ją o wywiad?
Moim zdaniem pytanie na miejscu.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Aga0305

• Atittude
  • Respect: +499
« Odpowiedź #10 dnia: Października 25, 2012, 10:00:36 pm »
0
Wywiad bardzo fajny ;) i nawet moje pytanie tu padło  :o :P

Offline sweetcali

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +351
« Odpowiedź #11 dnia: Października 25, 2012, 10:38:50 pm »
+1
Fajny wywiad  :)
"Staram się uchwycić, co jest w środku każdej osoby, którą fotografuję, jej uczucia, jej osobowość, nastrój ..." zabawnie to wyszło w kontekście  umieszczonego zdjęcia  ;) :lol: :lol:

Uploaded with [URL=http

Offline intothelight

• Patience
  • Respect: +1
    • intothelight.flog.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Października 25, 2012, 11:00:50 pm »
0
Fajny wywiad:) Już ją lubię za Canon 5D mark II, to świetny aparat, i uwielbiam zabierać go na sesję;D Ale i tak częściej używam mojego malutkiego Canona 450d :P

"Staram się uchwycić, co jest w środku każdej osoby, którą fotografuję, jej uczucia, jej osobowość, nastrój ..."- To z tym zdjęciem wyszło świetne;D

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #13 dnia: Października 25, 2012, 11:30:35 pm »
0
Nata błąd wynikał stąd, że wpisałaś "sukat" a omawiane słowo to "šukat", š się wymawia jak sz, do tego wszystkie polskie końcówki czasownika ć to w czeskim i słowackim t, stąd szukać, jeżeli chodzi o wymowę, to niemalże dosłownie to samo co šukat, tyle że to słowackie (czeskie) oznacza pieprzyć :)
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #14 dnia: Października 26, 2012, 01:06:13 am »
0
3. Twoje zdjęcia są w większości czarno-białe, czy jest ku temu jakiś szczególny powód? - MissRose

- Tak, jak spieprzę zdjęcie w ciemności to robię je czarno-białe:)

Taką radę mi dawała koleżanka fotografka:D

A tak serio to fajnie, że Wam się udał wywiadzik:)

edit: zauważyłem, że w cytacie złapało się zdjęcie i już chciałem je usunąć, ale w sumie dobra z niej dama ;P
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2012, 01:08:00 am wysłana przez SOSNA! »

Slash dla magazynu "Gitarzysta"

Zaczęty przez Connor

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2601
Ostatnia wiadomość Lipca 04, 2013, 10:29:26 pm
wysłana przez Slashie