Autor Wątek: Josh Freese: Axl był wspaniałomyślny  (Przeczytany 164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 18000 postów
  • Respect: +4681
Josh Freese: Axl był wspaniałomyślny
« dnia: Grudnia 22, 2025, 01:15:41 pm »
+1

Josh Freese udzielił wywiadu Music Radar gdzie wypowiedział się o swoim czasie pracy z GNR.

-o ChD:

To co wiem i z czego jestem zadowolony, to że piosenka którą napisałem stała się tytułowym utworem tego albumu. Więc jak spojrzycie na listę twórców, moje nazwisko zawsze tam będzie, nie jako JF perkusista, tylko JF który napisał muzykę do tej piosenki. To całkiem fajne uczucie.

-O nagrywaniu jego partii ponownie przez Braina:

Myślę, że Axl chciał, żeby Brain poczuł się częścią projektu. Więc gdy się pojawił, Rose powiedział, wiesz co, nagrajmy bębny ponownie. To taka wymówka, przynajmniej w GNR, którym ze wszystkim tak długo schodziło, żeby wydłużyć to jeszcze o miesiąc czy dwa, w stylu, coś robisz i chcesz czuć się cały czas zajęty. Ale czy to było naprawdę konieczne?

-O współpracy z Axlem:

Było świetnie. Wielu ludzi chce usłyszec jakieś straszne historie o Axlu, a ja nie mam żadnych tego typu do opowiedzenia. Zawsze był wobec mnie naprawdę wspaniałomyślny i łatwo się było z nim dogadać. Nic złego o nim nie powiem! Lubiłem z nim pracować, podobało mi się, że był otwarty na tworzenie przez innych i na mnie jako nowego bębniarza. Jeśli miałem dobry pomysł, chciał go użyć i używał. Miałem także inne piosenki w trakcie, ale skoro nie wylądowały na głównej liście, nie mam z tym problemu.

-O ponownym nagrywaniu AFD:

Ten album miał ten swing i dziwny luz, którego nie da się skopiować, takie wtedy były czasy. Nie wiem nawet czy Steven Adler dałby radę tak jeszcze raz zagrać. Tak to się wtedy złożyło, jak strzał w dziesiątkę.

Link: https://www.musicradar.com/artists/it-had-a-swing-and-a-weird-swagger-to-it-that-cant-really-be-duplicated-kind-of-like-lightning-in-a-bottle-ex-guns-n-roses-drummer-josh-freese-says-that-nobody-can-play-those-classic-gnr-songs-like-og-drummer-steven-adler-did
Podesłał: @daub
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2025, 01:17:38 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline maciek___1551

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +91
Odp: Josh Freese: Axl był wspaniałomyślny
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2025, 07:39:48 am »
0
O ponownym nagrywaniu AFD ? O co chodzi ?

Offline daub

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Unra go mać!
  • Respect: +1660
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2025, 07:42:33 am »
0
O ponownym nagrywaniu AFD ? O co chodzi ?
Wydaje mi się i oczywiście mogę się mylić, ale Josh mówił tu o powtórnym nagraniu AFD w 1999 roku bodajże...

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3607
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2025, 07:56:06 am »
0
Axl mówił o tym w Famous Last Words z Kurtem Loderem. Ówczesna inkarnacja Gunsów nagrała na nowo ten album, bodajże za wyjątkiem kilku utworów, żeby "się sprawdzić". Z tej sesji znamy jedynie fragmenty SCOM użyte w filmie Big Daddy.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EwFgZzQW5EI" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=EwFgZzQW5EI</a>
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 18000 postów
  • Respect: +4681
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 23, 2025, 08:35:24 am »
0
nagrali AFD, poza 2 utworami ktore zastapili YCBM oraz Patience

https://loudwire.com/axl-rose-rerecorded-appetite-for-destruction/
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Duff o Axlu w AC/DC [duff] [axl] [ac/dc]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1793
Ostatnia wiadomość Maja 23, 2019, 08:33:38 pm
wysłana przez Canis_Luna