Autor Wątek: Gunsi w Polsce - Chorzów - 09.07.2018  (Przeczytany 39801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lapny

• Moderator
  • Atittude
  • Respect: +506
Odp: Gunsi w Polsce - Chorzów - 09.07.2018
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 10, 2018, 03:20:01 pm »
+1
Jaki utwór wyszedł najlepiej waszym zdaniem? Jak dla mnie nightrain - petarda na żywo !

Definitywnie Madagascar

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 10, 2018, 03:31:48 pm »
0
Jaki utwór wyszedł najlepiej waszym zdaniem? Jak dla mnie nightrain - petarda na żywo !

Coś w tym jest bo ja też poczułem jakiegoś dodatkowego powera ;)

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 10, 2018, 03:45:41 pm »
0
NIGHTRAIN!
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline 19pati97cfc

• Patience
  • Respect: +2
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 10, 2018, 03:56:35 pm »
+1
To i parę słów ode mnie. Sam koncert znacznie lepszy niż w Gdańsku. W zasadzie to nadal nie mogę dojść do siebie. Pomimo bólu pleców i nóg cieszyłam się każdą minutą Gunsów na scenie. Panowie w znakomitych humorach. Dziękuję osobie, która przygotowała baner "welcome to the Poland baby", świetna robota :D
Kobietki, czy wy też tak macie, że gdy widzicie usmiech Axla, to automatycznie same zaczynacie się uśmiechać i cieszyć? :D Kierownik jak zwykle uroczy i zabawny :wub:. Szczególnie rozbawiła mnie część, gdy przedstawiał poszczególnych członków zespołu, a zwłaszcza Slasha  :P
zastanawia mnie tylko jedna rzecz; czy publika rzeczywiście była taka chętna do zabawy? znajdowałam sie niedaleko sceny po prawej stronie i muszę przyznać, że poza mną bawiło się na prawde niewiele osób. Była kobieta z córką, która była oburzona tym, że ludzie skaczą i przypadkiem ktoś na nich wpadał. Lekko irytujący był jeszcze widok smartfonów nad głowami, przy KAŻDEJ piosence.
Generalnie sam koncert był niesamowity  :heart: O ironio, opłakałam się na Don't cry. A przeglądanie filmików z wczoraj wywołuje u mnie momentalnie ciary  :lol:

Offline sl4yer

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +37
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 10, 2018, 04:08:49 pm »
0

Przyczepie się tylko do dwóch utworów : November rain i Whole Lotta Rosie - coś tu nie brzmiało tak jak powinno również macie takie zdanie?

NR było bardzo dobre, w WLR Axlowi cos sie stalo bo spiewal nie w tonacji ale wybaczam bo koncowka juz byla dobra a i tak cieszmy sie ze bylo

Jeden? ciezko powiedziec
WTTJ, Nightrain, Don't Cry i Madagascar to dla mnie najpiekniejsze momenty wieczoru
Najslabsze to ciezko powiedziec bo wszystko bylo swietne ale Better mnie troche zawiodło

Offline DooOminO

• Paradise City
  • Respect: +146
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 10, 2018, 04:24:14 pm »
0
Zapomniałem o Shadow of Your Love - jak dla mnie również petarda, this i love brakowało tej chrypy ii jeszcze to madagascar które brzmiało świetnie..
Nawet i mikiego pochwałę bo w niektórych kawałkach był idealną odmianą "głosu" Axla :)

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +209
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 10, 2018, 04:33:24 pm »
0
Moim zdaniem nie miał słabych momentów, wiadomo że to nie opera, biega, lata i coś tam czasem nie pójdzie tak jak trzeba ale przecież to rockowy koncert. Ewidentnych jakiś błędów chyba nie było, przynajmniej ja tak uważam, wiadomo że zaraz ktoś wyskoczy i powie to i tamto. :P

Madagascar mnie zadziwiło głosowo, na koniec koncertu dał czadu. Nightrain też dobrze. ;) I ogólnie jakoś ten głos chyba opanował, że tej myszki za dużo nie było.

Offline Klimek

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +10
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 10, 2018, 05:25:27 pm »
0
https://www.youtube.com/watch?v=M4xA5zfR8QA&feature=youtu.be Moje nagranie xD całkiem całkiem jakosć :D

Offline SwirKH

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 10, 2018, 05:29:50 pm »
0
Ciekawi mnie dlaczego niektóre ludziki wyszły po nightrain?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Byłem na 23D. Po Nightrain (ba, nawet po KOHD) ludzie wychodzili tłumnie zarówno z sektora, jak i z prawej strony płyty. Nie rozumiem dlaczego tyle osób tak robi (ci, którzy przybyli autami mogli chcieć uniknąć korków ?). Nie wiem, jak można tak po prostu zrezygnować z części KAPITALNEGO koncertu, tym bardziej kiedy zapłaciło się sporo za bilet. W Gdańsku było podobnie, w sumie już jestem przyzwyczajony do takich widoków na koncertach.

Jeżeli chodzi o samo show, czapki z głów. Koncert jako całość oceniam wyżej, niż ten w Gdańsku.
- Na duży plus setlista i organizacja
- Kocioł Czarownic wygrywa pod względem akustyki
- Supporty dużo lepsze. Tyler Bryant & The Shakedown zagrali naprawdę fajnie, energicznie. Może ciut za głośno/ mieli zbyt mało selektywny mix. Volbeat z kolei wg mnie trochę za cicho. No i Gunsi pod tym względem w sam raz !
- Wokal Axla minimalnie lepszy. Były momenty, gdzie brzmiał kapitalnie, z dużym raspem, takim samym i lepszym niż rok temu (Jungle, SOYL, Don't Cry, Nightrain, Patience, Maddy), były momenty gdzie wychodziła trochę myszka mickey, albo jakiś fałsz, kilka razy był poza tempem.
- Slash wreszcie odszedł od motywu z Johnny B. Goode ! Nowe solo dużo lepsze IMO.

Jakby to wszystko złożyć do kupy, to chyba był najlepszy koncert w moim życiu. Epicki 3,5 godzinny set, świetne zaangażowanie zespołu, no i magia Śląskiego. Jednym słowem, petarda.

Not In This Lifetime: 20-06-2017 Gdańsk, 09-07-2018 Chorzów

Offline sl4yer

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +37
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 10, 2018, 06:38:19 pm »
+3
Nergal znów był na koncercie razem z Delem Jamesem i mozemy sie dowiedziec że granie Slithera to pomysł Axla :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 10, 2018, 08:23:49 pm »
+1
Niektórzy wychodzili wcześniej, bo może nie wszyscy wzięli wolne na dziś i musieli dotrzeć do domu, żeby wyspać się przed pracą, którą mają na drugim koncu Polski :P Wiele osób pewnie nie ma też świadomości ile trwa zwykle koncert Gunsów i się na to nie przygotowało. Jasne, że trudno zrozumieć, ale są takie sytuacje i nie zawsze powinno się to potępiać ;)

Odniosę się też do słów 19pati97cfc. Lewa strona sceny bawiła się wyśmienicie :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2018, 08:53:46 pm wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline cygan2009

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +8
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 10, 2018, 08:31:40 pm »
0
Ciekawi mnie dlaczego niektóre ludziki wyszły po nightrain?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
niestety ja byłem jedna z tych osób..kilka dni przed koncertem pojawila się sytuacja ktora postawiła mój udział w show pod znakiem zapytania....żeby pogodzić wszystko i we wtorek wczesnym rankiem być w miejscu zamieszkania musiałem wyjść wcześniej...cholernie trudna decyzja zwłaszcza ze to najlepszy koncert życia. Pociesza mnie fakt ze byłem...i ze znalazłem "zloty środek" żeby być częścią tak spektakularnego widowiska

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 10, 2018, 08:54:29 pm »
0
Chyba nie doceniliśmy udziału Dizzy'ego w koncercie wczoraj, a Antyradio uświadomiło nam, że był wczoraj gościem specjalnym zespołu :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 10, 2018, 09:36:28 pm »
0
Wspaniałe antyradio i ich wspaniałe nowonki...
Jeszcze raz: koncert ZA***STY pomimo kilku mankamentów. One jednak się dla mnie nie liczą, bo widziałem Guns and Roses na żywo.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Borusse

• Knockin On Heavens Door
  • Fluent in over 6 million ways of kicking your ass.
  • Respect: +168
« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 10, 2018, 10:05:48 pm »
0
Jako że Chorzów to był mój pierwszy poważny koncert, nie wiedziałem, czego spodziewać się pod względem dźwięku. Stałem na płycie, z prawej, ok. 10-15 m od sceny i jeśli mam być szczery, to nie zawsze wszystko było słychać. Mogło to wynikać z miejsca, w którym byłem (i z relacji brata, i z nagrań z trybun wynika, że tam lepiej było wszystko słychać), a pewnie swoje zrobił fakt, że ludzie (mnie nie wyłączając ;) ) krzyczeli i skakali. Wobec tego prosiłbym o Wasze opinie na temat Waszych wrażeń dźwiękowych, również w porównaniu do innych koncertów Gunsów (i po prostu innych koncertów).

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :)

Gunsi w Leeds 29.08.2010 oraz Reading 27.08.2010

Zaczęty przez wolff

Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 26098
Ostatnia wiadomość Sierpnia 28, 2010, 12:21:01 am
wysłana przez William_Bailey