" all we need is just a little patience"
Fani GNR doskonale wiedzą co to nadzieja i cierpliwość Bo ciągle mają nadzieję na reunion i cierpliwie czekają na nowości, zwłaszcza płytowe. Ja nadziei nie tracę. Szkoda tylko, że z całością informacji nie można było poczekać aż do podpisania lub też nie, umów. Wtedy obyłoby się bez przedwczesnej euforii i rozczarowań.
+1
Aczkolwiek nie bardzo rozumiem tę sytuację. No bo tak, nawet jeśli dojdzie do koncertu na 120 tysięcy ludzi w Barcelonie to jaki jest tego związek z ewentualnym koncertem w Rybniku? Przecież Gunsi nie mają koncertu na 120 tysięcy ludzi codziennie, więc myślę sobie moim małym rozumkiem, że albo orientacyjny termin nie został uzgodniony z Gunsami, a teraz Rybnik musi konkurować z Barceloną i w tej konkurencji odpada. Ale w takiej sytuacji prognozowany termin można przecież zmienić, czyż nie?
Druga opcja - ogłoszono "werdykt" przyjmując stawki za koncert, które nijak się miały do stawek, jakie są wymagane przez Gunsów. O to organizatorów nie posądzam.
Trzecia opcja - stawki Gunsów gwałtownie wzrosły. To byłoby również kompletnie niezrozumiałe, chyba, że tak jak mówię mamy koncert w Rybniku vs koncert w Barcelonie - i tu przypomina się sytuacja z niedoszłego koncertu Velvetów.
Czwarta opcja - jakiś pijany marketingowiec wymyślił sobie, że nie ważne, jak mówią, byle mówili i puścił w net hasło Gunsi w Rybniku. Ta opcja przyszła mi do głowy, ale jest kompletnie niewiarygodna.
Jakkolwiek jest/ było wierzę, że władze Rybnika staną na wysokości zadania i życzę powodzenia, bo nie sądzę, że chcieliby być zapamiętani jako miasto, które jedynie ogłosiło koncert Gunsów.
Jeśli chodzi natomiast o 120 tysięcy ludzi na koncercie Gunsów to nie sądzę, że byłby to samodzielny koncert. Pamiętajmy, że lato to czas festiwali. Kto wie, co w czerwcu organizuje się w Barcelonie.