Autor Wątek: Gunsi w Polsce? - 30 czerwca 2012 roku?  (Przeczytany 90312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kala

• Atittude
  • Fiction
  • Respect: +43
Odp: Gunsi w Polsce? - 30 czerwca 2012 roku?
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:24:04 am »
0
Sąsiad z bloku ma :D
Jakby się więcej osób zebrało z północnej części Polski to nie jest głupia opcja
Jakby było Nas więcej z północy, można by było jakimś wesołym busem śmignąc czy coś :D

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3472
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:48:04 am »
0
Na pewno im bliżej koncertu, tym częściej powstawać będą tematy typu kto jedzie z ... ( miasto, region, województwo ), więc spokojnie :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Undercover

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +44
« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:55:33 am »
0
Jak dobrze, że ja mam blisko do Rybnika :D
Lepiej nie mogło się trafić :D

Offline Knife

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:56:55 am »
0
Byłem dwa razy w Rybniku. Ciekawe czy moje Cinquecento tam dojedzie :).
Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 1984, 09:45:11 am wysłana przez (być może) Bóg.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 02, 2011, 08:57:40 am »
+1
Pytanie raczej czy wróci :P

Offline Donia

• Patience
  • Respect: +3
« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 02, 2011, 10:16:43 am »
0
Piękne rozpoczęcie wakacji <3
Najgorzej mam z transportem >,<

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

Offline grregorz

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:04:50 am »
0
Witam.  Nie mam aktualnie dużo nowych informacji, lecz jedną konkretną, która zapewne będzie bardzo ważna dla fanów. Z dochodzących przecieków wynika, że koncert zespołu GNR cieszy się znacznie większym zainteresowaniem medialnym oraz zainteresowaniem ze strony sponsorów niż przewidywane to było wcześniej przez organizatora koncertu. Informacja jest o tyle ważna, że im większe zainteresowanie ze strony sponsorów i mediów, tym przychody "niebiletowe" są większe, co powoduje, że można znacząco obniżyć ceny biletów na koncert. Wg. dochodzących doniesień, bilety mogą kosztować z przedziału 150-400 zł, być może nawet mniej (być może najtańsze bilety będą kosztować nawet 120 zł). Wszystko wyjaśni się na dniach. Ostateczną decyzję w tej sprawie podejmuje organizator koncertu. Jedno wydaje się być pewne - bilety będą tańsze niż na koncert Bryana Adamsa (wtedy kosztowały od 180 do 490 zł).

W związku z organizacją koncerty GNR w Rybniku otrzymaliśmy wiele gratulacji oraz zapytań typu: "Jak wyście to zrobili? Jak to możliwe, że Rybnik potrafi, a miasta typu Warszawa, Kraków, Wrocław nie potrafią?". Odpowiedź jest prosta - dla chcącego nic trudnego. Wszystko zależy od zaangażowania władz miasta - jeśli ten warunek nie zostanie spełniony to nie ma mowy w takim mieście o wielkim koncercie. Kto zna Rybnik, to dobrze wie, że Pan Prezydent Adam Fudali bardzo potrafi zaskakiwać, jego działania powodują, że miasto Rybnik w wielu aspektach jest miastem wyjątkowym i mocno innowacyjnym (należy pamiętać, że Rybnik do niedawna to było typowe miasto górnicze, lecz miasto przeszło w ostatnich latach totalną transformację), jak np.:

- mieszkańcy Rybnika od 5 lat mogą korzystać z e-karty. Posiadacze Rybnickiej Elektronicznej Karty Miejskiej mogą m.in. płacić nią za przejazd autobusami, parkowanie, kupować bilety wstępu na pływalnię i korzystać z usług Wirtualnego Biura Urzędu Miasta.
- miasto Rybnik posiada największą ilość Rond w Polsce (27), dodatkowe dwa są w budowie, co powoduje, że przejazd przez Rybnik odbywa się wyjątkowo sprawnie,
- W Rybniku znajdują się jedne z najdłuższych sieci ścieżek rowerowych w Polsce – ponad 100 km tras
- W rankingu magazynu "Men's Health" na najbardziej rozrywkowe dla mężczyzn miasta w Polsce 2005 Rybnik zajął 6. miejsce
- W konkursie pod hasłem Zielone Miasto 2000 Rybnik zajął 1. miejsce, uzyskując miano najbardziej zielonego miasta w Polsce ,
- W rankingu "Rzeczpospolitej" na najlepiej zarządzane miasta i gminy w Polsce 2006, Rybnik zajął 1. miejsce w kategorii miast na prawach powiatu i wyprzedził takie miasta jak Kraków (2. miejsce) czy Toruń (3. miejsce), uzyskując w ten sposób tytuł Najlepszego Miasta na prawach powiatu w Polsce.
- W Rybniku działa pierwsza w Polsce prywatna poczta.

Reasumując, to, że koncert GNR odbywa się w Rybniku to nie przypadek. Wierzę, że przykład Rybnika będę świecił przykładem dla innych miast w Polsce, zwłaszcza tych średnich, że w takim mieście może się odbyć impreza, koncert o której potrafi być głośno w całej Polsce, jak również częściowo w Europie. Nie bez powodu mówię, że "w Europie", gdyż już otrzymaliśmy wiele zapytań z zagranicy od fanów GNR. Ideą miasta Rybnik jest zapewnienie miastu, jej mieszkańcom wydarzeń na światowym poziomie - służy to wszystkim, promocji miasta, zadowoleniu mieszkańców oraz po części rozwojowi miasta. Dodam jeszcze jedno - miasto Rybnik nie ponosi żadnych kosztów związanych z opłatą honorarium dla zespołu GNR. Za to odpowiada organizator koncertu GNR. Miasto zapewnia po prostu warunki na organizację takiego koncertu i oczywiście pomaga w jego organizacji. Prawda jest taka, że budżet miasta nie jest jakoś specjalnie obciążony tego typu koncertem - dla miasta jest to znacznie mniejszy koszt niż np. organizacja Dni Rybnika. Prawda jest taka, przy organizacji takiego koncertu nie liczą się pieniądze, tylko dobre chęci i zaangażowanie władz miasta. Jeśli te warunki są spełnione, to taki organizator koncertu na pewno się znajdzie, który zorganizuje koncert gwiazdy światowego formatu, pokryje koszty koncertu i oczywiście na tym odpowiednio zarobi. A zadowoleni wtedy będą wszyscy - miasto, mieszkańcy, fani danego zespołu oraz organizator koncertu.

Offline dorota40

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +6
« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:09:53 am »
0
jeśli to się sprawdzi, będę miała wymarzony/bezcenny prezent na 50-kę....jestem z czerwca 1962/chyba wypiję szampana z Axlem z tej okazji!

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:16:18 am »
0
A czy wiadomo w jakim hotelu zatrzyma się ekipa? ;)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:19:24 am »
0
Super info jeśli chodzi o ceny biletów, szczególnie dla studentów, nie będę musiała pół roku oszczędzać ;)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:47:48 am »
0
Gratuluję Rybnikowi i przy okazji żal dupę ściska, że na "mojej" PGE Arenie nic a nic się nie dzieje... Tak to jest jak amatorzy bez chęci biorą się za zarządzanie obiektem.
Mam nadzieję, że Rybnik stanie się wzorem i skutecznie zawstydzi większe miasta.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 02, 2011, 11:49:03 am »
0
Info o niższych cenach biletów bardzo cieszy, bo w przyszłum roku nie tylko GN'R będą w Polsce a każdy koncert kosztuje.

- W rankingu magazynu "Men's Health" na najbardziej rozrywkowe dla mężczyzn miasta w Polsce 2005 Rybnik zajął 6. miejsce

Oooo czyli są eksluzywne burdele :D

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 02, 2011, 12:38:06 pm »
0
Ha ! Super informacja z ceną biletów :radocha:
Jadę choćby się waliło i paliło :D

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 02, 2011, 01:08:01 pm »
0
Cudownie,żeby doszło do finału.Bilety w miarę dostępne :)

Gunsi w Leeds 29.08.2010 oraz Reading 27.08.2010

Zaczęty przez wolff

Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 26109
Ostatnia wiadomość Sierpnia 28, 2010, 12:21:01 am
wysłana przez William_Bailey