Dizzy Reed odpowiedział na kilka pytań dla portalu Ultimateclassicrock.com
Czy piszecie nowy materiał, kiedy jesteście w trasie?Dizzy: Myślę, że wszyscy z Nas jako muzycy i kompozytorzy stale coś piszą, tworzą. Mam swoje studio, które mogę zabrać wszędzie i kiedy wracam do domu zawsze mam co robić. Jest mnóstwo materiału, który został nagrany w przeszłości, który może „podnieść głowę” (red – chodzi o ukazanie się zapewne) pewnego razu. Zawsze piszemy.
Możemy się więc spodziewać, że niedługo usłyszymy nową muzykę GN’R ?Dizzy: Mam nadzieję, taki jest plan. Ale obecnie jesteśmy w trasie z „Chinese Democracy” i kilkoma starymi klasykami, być może kilkoma niespodziankami, tak to wygląda. Ale materiał zawsze się gromadzi. Nowa muzyka w pewnym momencie na pewno się pojawi.
(...)
Twój cover band, Hookers N’ Blow zakończył działalność, tak? Nad czym jeszcze pracujesz?Dizzy: W zeszłym roku nagrałem płytę “Rock And Roll Ain’t Easy” pod swoim nazwiskiem, która mam nadzieję pojawi się w pierwszej połowie przyszłego roku. Kiedy Gunsi mają przerwę w trasie staram się to promować.
Śpiewasz na niej? Jak opiszesz tą płytę?Dizzy: Śpiewam, a raczej nucę – tak to nazywam. Płyta powraca do korzeni, jest ekscytująca i bardzo rockowa, dużo piosenek opartych na fortepianie, a około połowa jest oparta na partiach gitarowych.
Całość wywiadu znajdziecie pod poniższym linkiem:
http://ultimateclassicrock.com/guns-n-roses-dizzy-reed-interview/