Temat odzyskania pieniędzy za bilety jak najbardziej jest możliwy, ja odzyskałem w listopadzie bodajże 2020. Trzeba zgłośić w banku internetowym (jelśi płatność była kartą za transakcję kupna) Chargeback. Zgłosić roszczenie że zwracało się do organizatora z wiadomością że nie chce się vouchera, tylko zwrot pieniędzy. Generalnie dalej konsultant dalej sam powie co trzeba załączyć ale będzie to:
- regulamin sprzedawcy - może być po czesku
- potwierdzenie transakcji
- screen maila do organizatora że napisało się że chce się pieniądze i kiedy będą
Teraz już nie pamiętam dokładnie, ale pisałem raz post jak to zrobiłem w temacie Warszawy 2020 bodajże. Jeśli ktoś chce się skontaktować ze mną to na adres email: invictus9094@gmail.com, tutaj rzadko wchodzę, tylko sprawdzić newsy czy jakaś płyta GnR się dzieje xD tak już od 2010 roku heh
* pieniądze zwraca nam bank, kontakt z organizatorem już nic nas nie interesuje od momentu zgłoszenia tego w banku, bank sam sobie od nich to ściągnie, a nam od razu tylko po zatwierdzeniu legitności dokumentów itp przeleje pieniądze
** odzyskałem pieniądze za Pragę, bo też te szakale napisały mi że jak chce pieniądze to jakaś odległa data dopiero, bank ją przyśpieszył do półtorej miesiąca od maila z jej propozycją
*** ciekawostka, kupując bilety zapłaciłem po przewalutowaniu 638,50 zł za 2 + wszystkie do nich operacje (nawet do online są jakieś tam opłaty naliczane), bank zwrócił mi dokładnie tą samą kwotę także chyba lepiej przez bank załatwiać bo jest pełna kwota zwracana jaką się wydało
Tutaj opisałem cały temat, jeśli ktoś zainteresowany, pozdrawiam
https://gunsnroses.com.pl/forum/hyde-park/jak-odzyskalem-pieniadze-za-bilety-do-pragi-poprzez-cashback/