Osoba, z którą wybieram się na koncert powiedziała mi, że w Krakowie pojawiły się bilboardy, więc Jej zdaniem koncert będzie. Plus jest taki, że w razie czego szybko oddadzą kasę za bilet, bo mi pisali, że mają na to 30 dni, choć i tak musiałem ich potem poganiać, bo niby numeru konta nie mieli.
Widzę, że niektórzy artyści odwołują koncerty w Polsce, ale jaka jest przyczyna? Obawy przed covid/ sytuacja na Ukrainie? Odwołali coś komuś? Aerosmith odwołał przez covid.
Obostrzeń covidowych w czerwcu być nie powinno w Polsce, nie wiem, jak w innych europejskich krajach, ale raczej też nie, więc, oprócz sytuacji związanej z atakiem Ruskich na Ukrainę, jedynym powodem odwołania koncertu może być decyzja samych Gunsów, np. w obawie o swoje zdrowie/życie. Ale zarabiać jakoś muszą, więc wydaje mi się, że trasa nie zostanie przesunięta/ odwołana, no chyba, żeby sytuacja w Europie diametralnie się w ciągu tych dwóch miesięcy zmieniła, czego nigdy wykluczyć nie można. Żyjemy w innej rzeczywistości niż pod koniec 2019.