Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Rybnik - 11.07.2012  (Przeczytany 75051 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Rybnik - 11.07.2012
« Odpowiedź #120 dnia: Lipca 13, 2012, 10:24:03 am »
0
A kto z Was miał problemy z usłyszeniem czegokolwiek? Opowiadałam siostrze o koncercie i mówiła, że dwie jej koleżanki z pracy szły na koncert i wyszły po godzinie z powodu tego, że kompletnie nic nie słyszały, nie wiedziała jednak, gdzie miały miejsca. Jedna z nich mówiła, że mnóstwo osób wychodziło razem z nią i wszyscy byli mega wkurzeni. Mówiła też o zwracaniu pieniędzy tym, którzy wyszli zmęczeni czekaniem i opóźnieniem.

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #121 dnia: Lipca 13, 2012, 10:28:38 am »
0
Też mi o tym opowiadał kolega z Rybnika. On sam nie był na koncercie, ale znajomi mu opowiadali, że ludzie wychodzili po jakimś czasie. Ja wcześniej pytałem jak było słychać z tyłu, bo początkowe kilka utworów to była jedna papka. Najgłośniejsza była perkusja i bodajże bas. Więc w sektorze przy scenie też nie było dobrze słychać. Potem się na szczęście poprawiło.

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #122 dnia: Lipca 13, 2012, 10:32:03 am »
+1
Dobra, to i ja się podzielę swoimi wrażeniami. Krótko, bo sam nawet nie czytam dłuższych elaboratów tutaj :P Było prze, prze, przezajebiście! I niech żałują ci, którzy nie pojechali i teraz wolą narzekać i perdoliić głupoty jak pewien użytkownik wielbiący pewnego gitarzystę. Ale dobra, nie ma co się nad tym rozwodzić, wrodzonej tępoty się przecież nie wyleczy. A co do samego koncertu to co ja mogę więcej napisać. Dłuuuga podróż, później od Katowic wspólny pociąg z innymi fanami do Rybnika, a tam już szaleństwo. Naprawę mili i życzliwi ludzie. Kiedy się kogoś pytaliśmy z kalą jak dojść na stadion, mieszkańcy byli naprawdę sympatyczni i udzielali wszelkich informacji.

Na stadionie istna magia. Chemia, a później Złe Psy i "trochę" czekania na Gunsów. A sam ich koncert? Mega! :) Tzn było parę niedociągnięć, ale generalnie bez wątpienia najlepsza impreza na jakiej byłem. Droga powrotna minęła chyba szybciej niż ta docelowa hehe. Z kalą co chwilę przysypialiśmy i się budziliśmy :D Podsumowując - 11 lipca był dniem niezwykłym i niezapomnianym :)

Axl nie ubrał na siebie żadnej z naszych flag rzucanych na scenę. Kilka nie doleciało (pierwszą rzuconą, która nie dotarła do sceny, Axl skomentował taką słodką miną jakby chciał powiedzieć: "Tak mi przykro kolego, że się nie udało"). Inna ześlizgnęła się z boku sceny, zanim którykolwiek z chłopaków tam doszedł. Ostatnia, którą widziałam wylądowała jakoś tak obok przednich głośników, Ashba tam wtedy stał, ale chyba też nie mieli jak po nią sięgnąć.

A mi się właśnie wydaje, że na początku jaką flagę sobie powiesił na ramieniu. Po chwili ją zdjął i położy na podeście przy perkusji. A później właśnie jak ktoś nie dorzucił Axl się specyficznie uśmiechnął. Nie pamiętam kiedy on przewieszał tę flagę przez ramię, ale było to na bank na którymś z pierwszych pięciu kawałków ;)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #123 dnia: Lipca 13, 2012, 10:33:56 am »
0
Też pamiętam, że przez chwilę miał na sobie jakąś flagę :)

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #124 dnia: Lipca 13, 2012, 10:36:01 am »
0
Tak, na początku. Patrząc od strony publiki, przyleciała z lewej strony. Potem Axl odłożył ją na podest przy perkusji. A Ashba z tego co pamiętam złapał dwa staniki - biały i czarny. Chyba więcej nie było. Jednym się podzielił z Bąblem.

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #125 dnia: Lipca 13, 2012, 10:37:48 am »
0
Tak , to było na początku koncertu.
Jakiś czas później poleciała druga flaga ale Axl nie dał rady jej złapać i wylądowała pod sceną.Pamiętam uśmiech Axla i jego reakcje ,tak jakby powiedział - no cóż , tym razem się nie udało :P

A Ashba z tego co pamiętam złapał dwa staniki - biały i czarny. Chyba więcej nie było. Jednym się podzielił z Bąblem.

Później ktoś rzucił jeszcze jeden stanik , przez jakiś czas wisiał na jego gitarze a następnie przy jednym ze stojaków do mikrofonu  :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 10:40:43 am wysłana przez Connor »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
« Odpowiedź #126 dnia: Lipca 13, 2012, 10:41:34 am »
0
To było na Sorry.

Tutaj to widać przy 1:25 ;)
<a href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=btoCu1jBlIg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=btoCu1jBlIg</a>

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #127 dnia: Lipca 13, 2012, 10:45:19 am »
0
Koło 1:58 druga flaga która niestety nie doleciała.

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #128 dnia: Lipca 13, 2012, 10:45:35 am »
0
Też pamiętam, że przez chwilę miał na sobie jakąś flagę :)

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
  • Respect: +53
« Odpowiedź #129 dnia: Lipca 13, 2012, 10:53:50 am »
0
Axl nie ubrał na siebie żadnej z naszych flag rzucanych na scenę. Kilka nie doleciało (pierwszą rzuconą, która nie dotarła do sceny, Axl skomentował taką słodką miną jakby chciał powiedzieć: "Tak mi przykro kolego, że się nie udało"). Inna ześlizgnęła się z boku sceny, zanim którykolwiek z chłopaków tam doszedł. Ostatnia, którą widziałam wylądowała jakoś tak obok przednich głośników, Ashba tam wtedy stał, ale chyba też nie mieli jak po nią sięgnąć.

A mi się właśnie wydaje, że na początku jaką flagę sobie powiesił na ramieniu. Po chwili ją zdjął i położy na podeście przy perkusji. A później właśnie jak ktoś nie dorzucił Axl się specyficznie uśmiechnął. Nie pamiętam kiedy on przewieszał tę flagę przez ramię, ale było to na bank na którymś z pierwszych pięciu kawałków ;)

eXtreme ja również uwielbiam Slasha ale to mnie chyba nie dyskryminuje. A co do flag to z tego co mówiła moja siostra to doleciały dwie. Pierwsza była rzeczywiście na początku koncertu a druga gdzieś bliżej końca i z tego co ona pamięta obie Axl przewiesił sobie przez ramię. Na tej z początku nawet było coś napisane.

Zaprzedałem duszę gitarze. Gdybym teraz przestał na niej grać, nie byłoby dla mnie miejsca na świecie.
~ Slash

Offline Veronika654

• Paradise City
  • Every Girl is a Riot Grrrl!
  • Respect: +96
« Odpowiedź #130 dnia: Lipca 13, 2012, 10:56:52 am »
0
Jestem ciekawa czy dziewczyna z Warszawy, która rzuciła stanik odnalazła go, bo wiem ,że martwiła się trochę jak wróci do domu
  Liczyła że zaporosi ją na backstage ale nie udało jej się.

mówicie o takiej w fioletowych włosach, niskiej? od czarnego stanika :D
Nie, od czarnego stanika była niska blondynka z tapirem na głowie w podartych rajstopach i powycicanej koszulce, wyróżniała się bo cała była podarta
Lubię Zqyxa, Duffa, Alice Cooper i moje studia :wub:

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
« Odpowiedź #131 dnia: Lipca 13, 2012, 10:57:32 am »
0
Spoko Reno, nie kierowałem tego do ciebie :)

Offline DennisB-B

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
« Odpowiedź #132 dnia: Lipca 13, 2012, 12:19:09 pm »
0
 z flagą tez wyszło świetnie , tylko za wczesnie o kilka sekund została ściagnięta  - chyba Axl dał znać tej swojej pani od fotek - zanim ruszyła tyłeczek i  było juz po wszystkiemu, a była by fota zajebista z wysokości perkusji ;)
...lubię kiedy sie zieleni , lubię jak sie piwo pieni , gdyby to zrozumieć chciała moja mała.....

Offline Agness

• Paradise City
  • Respect: +16
« Odpowiedź #133 dnia: Lipca 13, 2012, 12:31:22 pm »
0
I naprawdę żałuję, że nie zdążyłam złapać Agness, bo gdzieś poleciała (Agness, a nawet wzięłam gwiazdki, jako znak rozpoznawczy :P )

Nie widziałam :( :( :( przy kolejnej okazji wymienimy się numerami, a gwiazdki trzymaj do tego czasu :P

Offline kate

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +8
« Odpowiedź #134 dnia: Lipca 13, 2012, 12:40:57 pm »
0
A kto z Was miał problemy z usłyszeniem czegokolwiek? Opowiadałam siostrze o koncercie i mówiła, że dwie jej koleżanki z pracy szły na koncert i wyszły po godzinie z powodu tego, że kompletnie nic nie słyszały, nie wiedziała jednak, gdzie miały miejsca. Jedna z nich mówiła, że mnóstwo osób wychodziło razem z nią i wszyscy byli mega wkurzeni. Mówiła też o zwracaniu pieniędzy tym, którzy wyszli zmęczeni czekaniem i opóźnieniem.
takie p*****e o szopenie; zawsze się znajdzie kilka przypadkowych osób na koncercie np. z darmowymi wejściówkami; u mnie obok sektora dla prasy i 'rady miasta' muzyka zagłuszała wokal ale nikt się nie ruszył, jedynie po ok godzinie kilka osób w wieku emerytalnym opuściło sektor obok  /dla prasy/, a pismaki, no coż wyglądali na znudzonych, co za marnotrawstwo miejsc ...
ogólnie jak zwykle po koncercie gnr (czy ponad 20 lat temu czy 2 lata temu) chyba popadam w lekką depresję, że to już za mną  :'(

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8456
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip