Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Rybnik - 11.07.2012  (Przeczytany 75006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
  • Respect: +53
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Rybnik - 11.07.2012
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 12, 2012, 08:15:55 pm »
0
No to i mi wypada coś napisać. Na początek ekipa z Poznania jesteście The Best. Nie wiedziałem, że ta, którą wysłałem na zastępstwo wróci cała w skowronkach. Pompon twoje liczenie (chciałbym to widzieć na własne oczy) było świetne. Dziękuję za to, że umilałeś czas ludziom jak tylko mogłeś i za to wielkie dzięki. Mam do was wielki szacunek i następnym razem nie odpuszczę i pojadę. A do do relacji. Moja siostra (Kasia - Koszalin w koszulce ze Slashem w autokarze) jest pod wielkim wrażeniem. Nie umie wypowiedzieć słowami tego co przeżyła. Wiem jednak to był niesamowicie długi i piękny dzień. Już od samego początku w Poznaniu aż do jego zakończenia w autokarze powrotnym. Co się tyczy samego koncertu. Cytuję słowa mojej siostry:
'Było świetnie. Wokal Axla nie jest wcale taki tragiczny. Powiedziałabym nawet, że nie słyszałam niedociągnięć chociaż może to spowodowane było tym, że ludzie koło mnie stojący ciągle śpiewali. Niestety była jednym z tych kołków ale wybaczcie mi proszę, nogi odmówiły mi posłuszeństwa a czasem ze zmęczenia padałam na pysk. Gitarzyści byli genialni. Najbardziej podobała mi się dwójka Bumblefoot oraz Richard Fortus. Obaj byli niesamowici. A akustyki na samym końcu koncertu były wręcz nieziemskie. To było tak jakbym przeniosła się w czasie do momentu gdy nagrywali w studiu na żywo jeszcze starym składem. Usłyszałam wszystko co chciałam. To było genialne. Dziękuję wam za wszystko. Za to, że to wy, fani stworzyliście tą niesamowitą atmosferę koncertu oraz, że to wśród was przyszło mi go przeżywać. Pozdrawiam wszystkich, którzy jechali z Poznania a największe podziękowania należą się trzem osobom. Pompon na początku tobie, za to, że po pierwsze wziąłeś na siebie całą organizację wyjazdu oraz za to, że włożyłeś tyle trudu w to by flaga doszła do skutku. Samo jej rozwinięcie było niesamowite. Drugą osobą była Marysia (Groszek001) jak coś pomyliłam to wybacz. Dziękuję za wszystko. Za to, że mogłyśmy powłóczyć się razem po Rybniku i za to, że razem byłyśmy na stadionie oraz za drogę powrotną. No i trzecia osoba, którą chciałabym wyróżnić (pochodzi z Piły, imienia niestety nie pamiętam). Dzięki za drogę powrotną, spacer po Poznaniu i wygłupy oraz wspominanie koncertu na peronie czekając na pociąg). Jednak wszystkim wam należą się gorące podziękowania i wielkie dzięki za to, co jest już historią jednak jest wciąż żywe w mojej pamięci. Sam koncert był mega. Nawet to spóźnienie nie było tak bardzo dokuczliwe. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę mogła przeżywać z wami takie same lub i jeszcze większe emocje."

Zaprzedałem duszę gitarze. Gdybym teraz przestał na niej grać, nie byłoby dla mnie miejsca na świecie.
~ Slash

Offline Kurczak

• Paradise City
  • Respect: +104
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 12, 2012, 08:28:50 pm »
0
Kala, jakie w końcu, z tego co widziałem, to w pociągu do Warszawy sobie przysnęliście ;) Z Civil War się zgadzam, choć do teraz nie wiem, czy wynika to ze świetnego wykonania, czy też z mojego nastawienia do tego kawałka. Rzeczywiście Ron był momentami słabo słyszalny, ale to co słyszałem było rewelacyjne, uwielbiam tego gościa :) Solo Fortusa mnie pozytywnie zaskoczyło, bo kiedy słuchałem go w nagraniach z poprzednich koncertów, kompletnie mi nie podchodziło, za to na żywo już jak najbardziej. Ogólnie mówiąc, mimo pewnych drobnych mankamentów, koncert bardzo udany :)
Patafiaństwo się szerzy...

Offline Aga0305

• Atittude
  • Respect: +499
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 12, 2012, 08:34:29 pm »
0
koncert genialny!!!!!!!!!!! :D :D :D set mega!!!!! :D :D bardzo pozytywne wrażenie wywarł na mnie głos Axla  :D spodziewałam się, że będzie gorszy a tu proszę!  :D co do spóźnień to byłam na to przygotowana chyba jako jedna z nielicznych w moim sektorze. Na dodatek za mną stali jacyś debile co już po 20 minutach od planowanego wyjścia Gunsów (21:00) zaczęli się drzeć że Axl to ch** i tym podobne. Kurcze...jak idę na koncert Gunsów to wiadomo, że się spóźnią...jak to oni  :facepalm: ceny za picie i jedzenie też mocno wygórowane :/ kubek wody 5 zł...no sorry bardzo... :/ ale sam koncert był super!!!  :D :D  chciałam jeszcze pójść na afterek ale moja ekipa była zmęczona i byłam jedyną żywą osobą więc zostałam przegłosowana  :'( po koncercie jeszcze na chwilkę udaliśmy się pod bramę wyjścia Gunsów i czekaliśmy na nich. Po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach dziewczyny kawałek dalej zaczęły piszczeć więc podbiegłam. z hotelu wychodził Bumblefoot, Wołałyśmy by podszedł do nas na chwilkę bo nie jest nas dużo. Odpowiedział że nie może. Następny wyszedł DJ Ashba. Pomachał nam i powiedział, że podszedłby ale nie może (czy jakoś tak).Przed Ashbą weszli jeszcze Tommy i Ferrer. Czekałyśmy aż autobus odjedzie. Chciałyśmy jeszcze zobaczyć Kierownika ale nie jechał z nimi  :/  Gdy autobus odjeżdżał widziałam Bumblefoota machającego do nas jakimś napojem i Dj Ashbę.  Wiem, że może to, co teraz piszę może być nielogiczne, źle ułożone w całość i w ogóle ale jeszcze się nie otrząsnęłam :D:D nie mogę  tylko uwierzyć, że ten koncert to już historia  :'( :'(

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 12, 2012, 08:38:17 pm »
0
Chciałbym jeszcze dodać, że Rybnik to fajne miasto bo można się na rynku napić piwka za 4 złote :D
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 12, 2012, 08:39:37 pm »
0
ymm blond dziewczyna z aparatem na scenie to Kat, fotograf Gunsów, a Axl wołał ją, żeby jak najszybciej zrobiła zdjęcie fladze :D

Chyba nie zdążyła. Z tego co zauważyłem przymierzyła się z aparatem jak flaga była już zwijana.

no właśnie nie zdążyła, bo wybiegła koło perkusji w momencie jak zaczęli zwijać flagę. Z resztą za niedługo powinny pojawić się jej zdjęcia z koncertu to się zobaczy.

Zdążyła, zdążyła. Najpierw zrobiła zdjęcia ze sceny z normalnego poziomu, a potem pobiegła na podest obok Franka i jak tylko tam dobiegła, to flaga była już zwijana. Teraz nie pozostaje nam nic tylko czekać na jej fotki, albo filmik w dobrej jakości kogoś z trybun.

Offline olszyn

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 12, 2012, 08:41:23 pm »
0
No ale czy Axl po akcji z flagą nie powiedział coś w sylu: "I really appreciate this, thank you". No i na koniec powiedział: "You're very great audience".
Koncert świetny, na początku stwierdziłem, że w Pradze kierownik miał lepszy głos, ale z czasem trwania koncertu się to poprawiło. Myślałem, że akcja z różami wyjdzie bardziej spektakularnie, za to z flagą super. Swietna setlista, tylko mi UTLH brakowało :'( No i wkurzał jedna para, z której dziewczyna kilka razy siedziała na barana zasłaniając innym. Ciekawe na ile prawdziwe stwierdzenie organizatorów, że było 17 tyś. luda. No i wielki szacun dla prezydenta Rybnika, ciekawe co wymyślą za rok :D  

Offline CookieMonster169

• Paradise City
  • Respect: +715
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 12, 2012, 08:47:53 pm »
0
Aga0305  z wyjazdem Gunsów się nie pomyliłaś. Zabawne, bo akurat myślałyśmy, że już sobie pojechali, aż tu nagle widzę Bumble w oknie, a potem Ashbę  :P

Offline PaulinaLG

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +3
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 12, 2012, 09:01:59 pm »
0
Ja jeszcze jestem w Rybniku  :D Koncert genialny, set genialny, nie mogę się doczekać nastepnego  ;)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 12, 2012, 09:09:28 pm »
0
Rybnik jeszcze żyje wczorajszym wieczorem?

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 12, 2012, 09:13:24 pm »
0
Nie było mnie nad czym ubolewam.

Dzięki gloomy za relację sms'ową i telefon podczas Estranged ;)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Rose25

• Paradise City
  • "It's So Easy..."
  • Respect: +52
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 12, 2012, 09:16:43 pm »
0
No, już jakoś się ogarnęłam.  :D
Więc na czekanie nie będę już narzekać, przynajmniej się poznało fajnych ludzi.  :lol: Posiedziało się, dopiero jak zaczęły nogi i siedzenia boleć to nie było ciekawie. Jeszcze telefon do koleżanki, w którym poinformowali ja, że zespół dopiero wyjechał z Katowic (22.50). Ale mama mówiła, że jak stała na parkingu, to jechał czarny samochód na sygnale i właśnie koło stadionu coś się działo wtedy. I dosłownie 5 min. potem rozbrzmiało ChD.  :radocha: I taki przypływ euforii, że po 5 sek. zapomniałam o spóźnieniu.  ;] To było coś niesamowitego, nie da się opisać.  :D
Akurat ja tak ciasno nie miałam, bo przede mną odbywało się pogo i jak tylko się zmęczyli, można było podejść i miało się przestrzeń osobistą. ;D W pewnym momencie myślałam, że Axl kapelusz zdejmuje, ale jednak nie ..  :'(
Najlepszy moment, gdy schodzą i modlisz się, żeby w rękach Ron trzymał akustyka ... i JEST.  :radocha: To tak zrekompensowało brak SR i UTLH.  ;)
I ten moment, gdy nad sobą widziałeś miliony czerwonych i złotych papierków .. ;D To zakończenie, gdy wiedziałeś, że już jest koniec. Wzruszenie, tego się nie da opisać.  :wub:
I oczywiście ta flaga .. Reakcja zespołu, integracja Ashby i Rona z publicznością. ;D To, gdy Axl statywem od mikrofonu chciał szturchąć Fortusa, albo gdy Axl objął Ashbę. Czy chociażby Bąbel i Chopin.  :rolleyes:
To było coś wspaniałego, takie rzeczy są niepowtarzalne. Dziękuję wszystkim. ;D

Offline Veronika654

• Paradise City
  • Every Girl is a Riot Grrrl!
  • Respect: +96
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 12, 2012, 09:38:50 pm »
0
Take me down to the Rybnik city, where the grass is green and Axl singing pretty!!!!!!! Ja chce tam spowrotem, to było tak zajebiste że bardzij już się nie da, nie mówie o występie gunsów ale o całokształcie, o ludziach, o wszystkim i wszystkich którzy tam byli, nawet i o piciu 1 wody przez 10 nieznajomych osób :lol: :radocha: :radocha: Ale czemu już sie skończyło?!!! Czemu tak krótko?? Ja bym jeszcze z tydzień tam została :radocha: Axl śpiewał nadspodziewanie dobrze, chociaż koncert jak każdy inny gunsowy koncert, niczym się nie wyróżniał, był przeciątny, ale to Gunsi w końcu, tak byłam wkurtzona na Axla że się aż tyle spóźnił! Ale gdybym miała jeszcze raz jechać to bym pojechałam, to była najlepsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała, zajebista atmosfera i zajebiści ludzie, taka rzecz nie może się równać z niczym innym!!! :radocha: :radocha: :radocha: Przez ten koncert nie mogę przestać teraz słuchać Paradise City, które wcześniej średnio lubiłam :radocha: Mom please!!!
Mało co spałam ale wcale zmęczenia nie czuje, wręcz przeciwnie, mam nadal koncertowy humor :D Take me down to the paradise city... :rolleyes: :radocha:
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2012, 09:49:42 pm wysłana przez Veronika654 »
Lubię Zqyxa, Duffa, Alice Cooper i moje studia :wub:

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 12, 2012, 09:59:08 pm »
0
Kawałek Estranged i byłem w szoku, że tak fajnie słychać :) Axla słyszałem doskonale akurat :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline klaudia656

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +9
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 12, 2012, 10:11:35 pm »
0
don't cry dla mnie bylo cudowne!! I patience na ktore chyba najbardziej czekalam ;d
To teraz pozostaje nam czekac na koncert slasha w Polsce i wtedy juz bede mogla umrzec spelniona!! ;d;d;
Lost in the garden of Eden..

Offline MM

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 12, 2012, 10:13:31 pm »
0
Koncert niesamowity! Złe Psy rozruszały fanów i był to najlepszy support ( how, how, how, how  :lol:). Gunsi dali świetny występ, więc wybaczam im to prawie 3 godzinne spóźnienie :P  Setlista dokładnie taka, o jakiej marzyłam. Głos Axla mnie pozytywnie zaskoczył, ale najlepiej wspominam Ashbe , jego tańce z gitarą i genialny kontakt z publicznością.  :) Jestem ciekawa czy dziewczyna z Warszawy, która rzuciła stanik odnalazła go, bo wiem ,że martwiła się trochę jak wróci do domu   :D
Atmosfera pod sceną była świetna, chociaż niektórzy powinni się rozluźnić, a nie tylko walczyć o miejsce.  PRAWIE udało mi się złapać pałeczkę, ale gratuluje  i zazdroszczę dziewczynie, która złapała ją i się rozpłakała z radości  :lol:
Flaga imponująca i fajnie, że udało się ją zrobić.  :)
Niezapomniana noc, jestem pod dużym wrażeniem ;)
And I don't worry about nothin' no
Cause worryin's a waste of my...time

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8456
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip