Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017  (Przeczytany 35990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 23, 2017, 02:35:58 pm »
+1
Doda nie korzystała z pełnego nagłośnienia. Killing Joke miał już włączone kolumny które stały na dole, pod sceną - kto stał na płycie pewnie zauważył, że basy na Killing Joke przeszywały go przez klatę. GNR to już full jazda. Na GC cały czas było dobrze słychać, ale brachol na trybunach mówił że tak w 3/4 koncertu coś się spierniczyło.

BTW kolega muzyk zapalony na punkcie technicznych spraw, z którym byłem na koncercie, powiedział mi, że całkiem prawdopodobne, że głos Axla przesterowuje się (czyli że Axl wchodzi z chrypą) w tych samych rejestrach, gdzie telefony zaczynają same się przesterowywać, czyli w rejestrach gdzie mikrofon telefonu już mówi "pas". Prawdopodobnie to jest przyczyna, że na filmikach chrypy Axla nie słychać. To jest to samo, co buczenie na nagraniach przy potężnych basach, tyle, że w drugą stronę, z wysokimi tonami, które zostają wygładzone.
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline maciek___1551

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +32
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 23, 2017, 02:46:36 pm »
0
Witam . Ja na koncert wziąłem specjalnie urlop . Krótki tydzień . Od niedzieli plazing we Władysławowie wtorek koncert - powrót do Wladka i wczoraj wróciłem do domu . 560km . Było cudownie . Super pogoda skóra mi zlazi z całego ciała . Na koncert wybrałem się z dziewczyną - nie przepadala za GNR. I w ogóle rockowa muzyka . Nie chciała też iść na Dode . Ale wyszedłem z założenia ze chce być od początku . Ogarnąć miejsce i w ogóle . Był to mój drugi większy koncert w życiu . Pierwszy na stadionie ,nie wiedziałem jak to działa . Co innego koncert Guns N' ROSES A co innego naszego TSA. ;) NA Dodzie było mało osób . Jakies 10tys max. Myslle gdzie te 40 000? :o Ale z biegiem czasu coraz więcej ludzi . Slonce piekło moje poparzone wcześniej ciało . Potem zaszło za stadion i było cudownie . Doda dziewczyna z świetnym głosem . Szkoda ze spiewa głównie chlam. Covery spoko . Dobrze ze niespiewala SCoM . Killing Joke bardzo słabo . Uprzedzalem dziewczynę ze głos Axla. Może być słaby . Wartości muzycznej byłem pewien ze będzie sztos. Okazało się ze jedno i drugie SZTOS ! AXL pokazał klasę ! Dziewczyna była oszolomiona ! Oczy jak 5 zl i krecila tylko głową ze zdumienia . Głos Axla zyleta ! Jego wydarcia mega . Pierwsze piosenki miazga. Potem brakowalo troszkę pary. W balladach fajnie posłuchać łagodnego głosu Axla . W nightrain znów miazga! Axl i Slash mają tyle charyzmy ze nie da się opuscic od nich wzroku :D Duff rzemieślnik :D cudnie grał . Jakoś tylko niepokoi min jego wygląd . Wiem ze bardzo o siebie dba . Chyba najbardziej teraz z gunsow, ale nie wygląda jakoś dobrze :( na twarzy wygląda dość staro . Ale nie ważne . Kilka niedociągnięć było . W estranged frank . Ale i slash raz się wyciął ale umiejętnie ten błąd zabrzdakal :p wyszło autentycznie . Ogólnie machina Gnr cudowna . Axl w humorze tak fajnie machal :) Efekty fajne nie przesądzone :) Na nagraniach telefonem nie brzmi to nawet w 10%tak jak brzmi to na żywo . Więc nie wierzę już w żadne filmiki na yt!! I żadnego Mikiego :P

Offline VICTORY-OR-DEATH

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +28
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 23, 2017, 03:20:28 pm »
0
Zgadzam się, chociaż dla mnie brzmi jakby przedstawiał największego badassa w zespole. :D Fantastyczna introdukcja, moim zdaniem brzmi to genialnie.

To i ja powiem coś na temat koncertu. Ogólnie to trochę malkontenctwa z mojej strony. Nagłośnienie było okropne, na samym początku słyszałem tylko zlewający się sam ze sobą łoskot, a stałem na oko z 15 metrów od sceny. W późniejszych piosenkach było na szczęście lepiej. Liczyłem troszkę na jakąś niespodziankę w secie, ale tak jak w Rybniku - nic z tego. Axl wokalnie średnio, dla mnie był to poziom koncertu sprzed 5 lat, a na pewno nie poziom zeszłorocznej części trasy. Szkoda, ale były też dobre momenty więc nie było źle. :) Slash ostro przekombinował solówki, TIL faktycznie bez ładu i składu. No ale to Slash! Ogólnie koncert magiczny, chociaż wielki fakolec dla baranów, którzy w pierwsze piosence nagle się zaczęli pchać do przodu. Zobaczenie zespołu w takim składzie to na pewno must dla każdego fana i nie wybaczyłbym sobie jakbym odpuścił a potem już by nie było okazji.

Organizacyjnie to tragedia, począwszy od podziału stadionu, a skończywszy na komunikacji miejskiej, ale tu już wszystko zostało powiedziane. Dość by wspomnieć, że musiałem z kolegą iść z buta 12 kilosów ze stadionu do Sopotu, co dało 3,5 godziny marszu po 6 godzinach stania na płycie i jeszcze wcześniejszym spacerze. Wstyd dla miasta i organizatora koncertu.

Jeszcze słówko o supportach - Doda nadspodziewanie dobrze, fajnie śpiewała, tylko szkoda, że tak krótko, no i wyglądała trochę jakby nie chciała tam być, może nie dostała pozwolenia od GN'R, żeby zagrać z nimi jakąś piosenkę na żywo i się sfochała? :D Killing Joke to niestety nie moja bajka - ludzie przyjęli ich ciepło i również ich oklaskiwałem, ale czułem, że wciąż grają jedną piosenkę i przy każdej pauzie modliłem się, żeby to był koniec. Obczaję piosenki z płyty, bo na stadionie nie potrafiłem z ich muzyki wyciągnąć żadnych atutów.

Stary mieliście skm...potem od 1 w nocy dalej kursuje co godzinę.... sa tez taxowki... z sopotu za dnia dojedziesz pod stadion za 32zl pod warunkiem, ze normalną, a nie taką, co stoi pod hotelem albo pod stadionem po koncercie, bo to zlotowy te same, co w nocy stoją pod klubami i dyskotekami... w nocy na 2 taryfie dojechalibyscie za 45zl. Byla was ze dwojka, to byscie sie spokojnie zlozyli po 20zl.... :facepalm:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2017, 03:25:42 pm wysłana przez VICTORY-OR-DEATH »

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 23, 2017, 03:26:38 pm »
+3
Powiedzcie czy ktoś zauważył, że pod czas koncertu zmienił się perkusista. Ja nie zauważyłam, ale kumpel twierdzi że tak. Może mu się przewidziało?

Tak, po przedstawieniu zespołu zapadła się scena pod perkusją i wskoczył Steven Adler, którego nie skontrolowali na wejściu, po czym wystukał SCOM.

potwierdzam, byl Adler, ktory najpierw zepchnal Franka ze schodow
skad wiem? na pudelku pisali
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline schatz

• Welcome to the jungle
  • *
  • "Cóż, że otwarta przyłbica, kiedy łeb zakuty
  • Respect: +30
    • tumbir.com
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 23, 2017, 03:45:53 pm »
0
Też mu nie wierzyłam, ale się upierał... Ja niestety nie byłam zainteresowana perkusistą  :D Tym bardziej że zmiana została by pewnie zapowiedziana....

Offline MayerSlash

• Patience
  • G N' Fn' R !
  • Respect: +2
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 23, 2017, 04:00:57 pm »
0
Za garami usiadł nie kto inny, jak Pan Zbyszek W Niebieskiej Kamizelce - kto wchodził na GC EE, ten wie o co chodzi :D

Offline 13adam12

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +17
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 23, 2017, 04:18:01 pm »
+1
VICTORY-OR-DEATH SKM jeździło do Gdańska a nie Sopotu, to raz (abstrahując od tego że ludzi tyle że widzialem ze niektórzy się wracali bo nie mieścili się)
Pierwsze wolne taksowki były około 1:30 - 2:00 w nocy, czyli ponad 2 godziny od zakończenia koncertu. Koszt taksówki jaki mi proponowano w tym czasie to 100 zł i to od taksówkarza który był na miejscu - w tym czasie przez telefony nadal nie można było zamówić taksówek. Nie muszę dodawać że było zimno (około 13 stopni) a za dnia ciepło - około 24, wiele osób przyszło nieprzygotowanych do takiej zmiany pogody w ubraniach stricte letnich i bardzo później marzło.
Miasto moim zdaniem kompletnie nieprzygotowało się do koncertu - przecież przy tylu ludziach i takim wydarzeniu powinny być podstawione wszystkie busy i składy i rozwozić ludzi... na co idą pieniądze z tych podatków? Po takim czymś to powinno o tym być głośno.

Sam koncert mega. 

2013 - Slash & Myles Kennedy
2014 - Hey
2016 - Dżem & Cree
2017 - Aerosmith, Guns N' Roses, Red Hot Chili Peppers, Martin Garrix (Ibiza), Hey
2018 - Pearl Jam, Guns N' Roses

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 23, 2017, 04:26:46 pm »
+1
coś mi Ci członkowie Virgin nie pasowali
Nie dziwię się, ten zespół to był żart, dawno nie widziałem tak słabych muzyków grających w tak "znanym" zespole. Basista parodiował Lemmy'ego myśląc, że mu to wychodzi, gitarzysta od dupy grał solówki, a Lubert po prostu grał bo grał, ci idioci nawet nie potrafili poprawnie zagrać coveru Van Halen. Że Doda to była porażka, to wiedziało się od początku, ale zazwyczaj kiepskim wokalistkom towarzyszą profesjonalni muzycy...
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline DooOminO

• Paradise City
  • Respect: +146
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 23, 2017, 05:45:17 pm »
0
Doda nie korzystała z pełnego nagłośnienia. Killing Joke miał już włączone kolumny które stały na dole, pod sceną - kto stał na płycie pewnie zauważył, że basy na Killing Joke przeszywały go przez klatę. GNR to już full jazda. Na GC cały czas było dobrze słychać, ale brachol na trybunach mówił że tak w 3/4 koncertu coś się spierniczyło.

BTW kolega muzyk zapalony na punkcie technicznych spraw, z którym byłem na koncercie, powiedział mi, że całkiem prawdopodobne, że głos Axla przesterowuje się (czyli że Axl wchodzi z chrypą) w tych samych rejestrach, gdzie telefony zaczynają same się przesterowywać, czyli w rejestrach gdzie mikrofon telefonu już mówi "pas". Prawdopodobnie to jest przyczyna, że na filmikach chrypy Axla nie słychać. To jest to samo, co buczenie na nagraniach przy potężnych basach, tyle, że w drugą stronę, z wysokimi tonami, które zostają wygładzone.

Na koncercie chrypy Axla było mało jedynie w krzyku, i pod koniec comy plus  kohd. To co piszesz, z telefonem jest nieprawdą przynajmniej dla mnie bo słucham nagrań z YouTube na bardzo dobrych słuchawkach i powiem tak Miki brzmi gorzej na YouTube natomiast chrypy której było tak mało lepiej wychwytuje kamera niż moje uszy w czasie koncertu :D

Na żywo to co jest od 6:08 brzmiało perfekcyjnie  :blush:
<a href="http://youtu.be/TWdZDIcX8Vo" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://youtu.be/TWdZDIcX8Vo</a>

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 23, 2017, 06:35:48 pm »
0
Witam
a są jeszcze do zdobycia  takie koszulki ?

Wydaje mi się, że nie, bo to koszulki z wzorem plakatu, więc robione na konkretny koncert/kraj.

Według mnie to jedyna opcja zdobycia takiej koszulki, to jeśli ktoś będzie sprzedawać swoją, np. na allegro czy tutaj. Może jeszcze będzie tak, że to co im pozostawało wrzucą po trasie na oficjalny sklep. To jednak tylko moje dywagacje.

Offline Platypus

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +124
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 23, 2017, 10:16:59 pm »
0
Stary mieliście skm...potem od 1 w nocy dalej kursuje co godzinę.... sa tez taxowki... z sopotu za dnia dojedziesz pod stadion za 32zl pod warunkiem, ze normalną, a nie taką, co stoi pod hotelem albo pod stadionem po koncercie, bo to zlotowy te same, co w nocy stoją pod klubami i dyskotekami... w nocy na 2 taryfie dojechalibyscie za 45zl. Byla was ze dwojka, to byscie sie spokojnie zlozyli po 20zl.... :facepalm:

No nie, zatrzymaliśmy się na piwo koło stadionu i jak dotarliśmy na przystanek to okazało się, że ta darmowa dla posiadaczy koncertowego biletu linia już nie kursuje. Mieliśmy możliwość czekać 2h na SKM do Sopotu i marznąć lub pójść na piechotę. Taksówki nie brałem pod uwagę, założyłem że po koncercie jest zadyma i mnóstwo osób korzysta. To tyle tytułem offtopu.

Co do koncertu to powiem jeszcze tylko, że byłem mocno zaskoczony i zadowolony, że spóźnienie wyniosło zaledwie 10 minut czy coś koło tego. Na samym starcie była petarda, ludzie praktycznie kładli się na siebie nawzajem. Natomiast po dwóch koncertach stwierdzam, że pewne piosenki powinny zostać wywalone z setu. KOHD jest już nudne i zamula, Patience też kiepsko, nigdy nie rozumiałem fenomenu tej piosenki. Z coverów to Black Hole Sun mi się akurat podobało, mimo że średnio lubię tę piosenkę, Soundgarden ma ciekawszy repertuar. Natomiast Seekera słyszałem pierwszy raz w życiu, bo nigdy nie czułem potrzeby oglądania tego w wykonaniu GN'R. W sumie wcale nie było tak źle, zostały mi w pamięci fragmenty piosenki, więc to znaczy, że było co najmniej OK.

Offline DennisB-B

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 24, 2017, 08:49:24 am »
0
Witam
a są jeszcze do zdobycia  takie koszulki ?

Wydaje mi się, że nie, bo to koszulki z wzorem plakatu, więc robione na konkretny koncert/kraj.

Według mnie to jedyna opcja zdobycia takiej koszulki, to jeśli ktoś będzie sprzedawać swoją, np. na allegro czy tutaj. Może jeszcze będzie tak, że to co im pozostawało wrzucą po trasie na oficjalny sklep. To jednak tylko moje dywagacje.

szkoda, czyli kolejna wpadka organizacyjna .... przed supportami nie było jeszcze koszulek , a wyrwać sie później z GC i wrócic w podobne miejsce było niemożliwośćią , tymbardziej ze miałem GC EE......
...lubię kiedy sie zieleni , lubię jak sie piwo pieni , gdyby to zrozumieć chciała moja mała.....

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 24, 2017, 09:50:20 am »
0
Wydaje mi się, że koszulki były przed koncertem. Widziałem kilka osób w nich chodzących przed supportami.

Offline cygan2009

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +8
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 24, 2017, 11:36:02 am »
0

na skm ze stadionu jest 5 min drogi, ale ochrona kierowała droga o 1,5 km dalej. oni nie nadawali się nawet do zabezpieczenia dożynek wiejskich. wiele ludzi się wracała bo nie mogli trafić na przystanek, a ochrona odp "trzeba isc tam gdzie wszyscy, my nie jesteśmy stad" żenada
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2017, 11:38:21 am wysłana przez cygan2009 »

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 24, 2017, 01:58:57 pm »
+2
Przepiękny koncert. Obiektywnie jeden z czterech najlepszych koncertów na jakich byłem, subiektywnie to było po prostu spełnienie marzeń. Nie wiem ile zdziercze LN odpala sobie za każdy bilet, a ile trafia do zespołu, ale warto było wydać każdą złotówkę, żeby zobaczyć taki koncert. No i do tego Duff, Slash i Axl razem na scenie. Wspaniała oprawa i bardzo dobre nagłośnienie, choć przez pierwsze cztery kawałki niewiele słyszałem. Axl w bardzo dobrej formie, Mickey nie był zbyt odczuwalny. Cały zespół naprawdę dał z siebie sto procent. Mam naprawdę nadzieję, że chociaż jeszcze jeden raz Gunsi przyjadą do Polski. Może później napiszę jakąś dłuższą relację, choć musiałem się wysilić już na te kilka zdań.

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8461
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip