Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017  (Przeczytany 36006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 21, 2017, 02:37:20 pm »
+1
moje Nightrain - niestety nie dal sie Slashowi rozwinac w tym solo
https://youtu.be/4fGt25bSsEA

moje Patience z bullshit
https://youtu.be/HUL9QxYGMNo

nie bylo 'with your ass in the air' w YCBM to bylo chociaz 'bullshit' w Patience  ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 02:55:01 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline KillerQueen

• Welcome to the jungle
  • *
  • But this ain't no sentimental movie
  • Respect: +20
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 21, 2017, 03:09:14 pm »
0
Witam, łączę się z fanami, którzy zostali poszkodowani na trybunach. W moim przypadku akurat wyszło mi to na dobre, a było to tak: Ja, moja mama i siostra miałyśmy zarezerwowane bilety w sektorze O, tata kupił sobie bilet na miejscu i to był sektor Q. Uprzejmi ,,ochroniarze'' poinformowali nas, że z racji tego, że tata będzie siedział dalej od nas możemy usiąść razem z nim bo jak się magicznie okazało trybuny numerowane stały się nienumerowane. Pytałyśmy się  z mamą czy na pewno? Oni odpowiadali tak, oczywiście. Mama powiedziała do ,,ochroniarza'', że jakby to była nieprawda to powoła się na niego, on z odwaga stwierdził, że ,,weźmie to na swoją klatę''. Siedzimy sobie na trybunach sektor Q, kilka rzędów niżej bijatyki o miejsca, tak samo jeden rząd niżej. Na DTJ podchodzi do nas ,,organizator'' i uprzejmie prosi, żebyśmy się wynosili bo ktoś tu już siedzi ( tu warto wspomnieć, że dookoła chyba tylko tata siedział na swoim miejscu). Zostaliśmy wyproszeni, tata również(!!!!!), oburzony organizator oczywiście nie zaprowadził nas do naszego miejsca, które jak można się domyślić było już zajęte.Tak więc wylądowaliśmy na schodach przy sektorze najbliżej sceny. Akurat mnie, mamie i siostrze Michalinie (która swoją drogą bardzo czekała na MM ;) ) miejscówki na schodach dawały większą możliwość widzenia show. Co do taty, wolał stać tam z nami i pilnować nas od napalonych szaleńców niż spokojnie siedzieć na miejscu, które być może wykłóciłby z organizatorem. Owy ,,organizator'' obiecał, że zamiast stać na schodach załatwi nam miejsce w GC. Oczywiście się nie zjawił. Ale szczerze mówiąc, na schodach bawiłam się lepiej niż wśród krzesełek, bo jak tu usiedzieć na miejscu, kiedy jest się pierwszy raz na koncercie ukochanego zespołu i na takim koncercie pierwszy raz w ogóle :D Śpiewaliśmy tylko my, przynajmniej w naszych okolicach. Obok mnie na schodach siedziała skulona pani, która miała bilet za tysiaka. To już był szczyt wszystkiego. Mi osobiście wystarczyło to, że mogłam z zespołem odśpiewać wszystkie utwory i popatrzeć się na idoli od 5 roku życia :D Moim zdaniem koncert był cudowny, pucz spraw organizacyjnych i nieposzanowania ludzi. Jak już wcześniej wspominałam nie mam doświadczenia w takich wydarzeniach, więc nie wiem jak koncert wyglądał na tle innych imprez ;) Mam nadzieję tylko, że ktoś beknie za to całe zamieszanie z miejscami na trybunach. Co prawda widziałam i słyszałam doskonale, lecz cały czas musiałam się przesuwać i wciskać w innych ludzi zgromadzonych na schodach, ponieważ ktoś stale opuszczał swoje miejsce :( Stałam z ludźmi z biletami VIP, podczas gdy na ich miejscach siedział ktoś inny, na moim również.
Co do zespołu, wydaje mi się, że byli w świetnej formie. Slash zagrał Johnny B. Goode i Ojca chrzestnego. Z tym też mam pewną sentymentalną historię. Od niedawna uczę się grać na gitarze. Moim popisowym utworem jest właśnie Johnny B. Goode, a mojej siostry Ojciec chrzestny :D Bardziej szczęśliwego zestawienia nie mogłyśmy sobie wymarzyć :D
Dziś rano pojechaliśmy na lotnisko. Niestety nie mogliśmy czekać aż zespół odleci. Lecz naszym oczom ukazał się piękny samolot z logo zespołu. Chyba właśnie wtedy dotarło do mnie całe to przeżycie. Rozpłakałam się jak bóbr :D To były zarazem łzy szczęścia i żalu, że to już koniec.
I apropos kaszlnięcia na Patience, tak, to było celowe ;) Na kilku koncertach z tamtych lat też tak zrobił ( przynajmniej na tych co oglądałam ;) ).
Udało wam się zdobyć autografy ? zdjęcia?
Przepraszam za tak długą wypowiedź ale po prostu musiałam to gdzieś z siebie wylać ;) Pozdrawiam  :wub: :wub: :wub:

Offline Plemnik

• Reckless Life
  • **
  • Pitu pitu
  • Respect: +77
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 21, 2017, 03:31:25 pm »
+3
Czytając komentarze widzę że bez zmian. Obóz Slasha - "wszystko mega oprócz Axla i Franka, Melissy nie słyszałem ani razu". Obóz Axla - "Slash do dupy z solówkami". Owszem, Axl był lepszy w Rybniku, nagłośnienie strasznie zepsuło brzmienie Franka, a Slash dalej gra te solówki trochę bez pomysłu, a Melissa słyszalna tylko w chórkach(Chociaż tutaj wydaje mi się że to wynika z nagłośnienia). Ale szczerze? To są szczegóły. To co Axl i Slash oddali w stronę publiki, to że na każdy 1 słaby moment przypadają co najmniej 2 w których są fenomenalni sprawia u mnie wrażenie że jak ktoś przejechał pół Polski i po wszystkim pisze to co niektórzy tutaj to zwyczajnie do ich muzyki nie dorósł. Axla widziałem już te 5 lat temu i wiedziałem co potrafi. Slasha nie widziałem nigdy wcześniej, i wbrew temu co uważam na temat jego grania poza Gn'R, to co robił wczoraj na scenie to po prostu magia. Świetny set, przynajmniej dla mnie, zdecydowanie wolę zestaw Yesterdays i My Michelle od UTLH i OTGM. Szkoda mi było trochę że nie zagrali Don't Cry, ale ta aranżacja w Patience całkowicie mi to wynagrodziła. Powiem więcej, jak widziałem jak Axl bawi się podczas Seekera, to teraz nawet wolę go od takiego np. Catchera. I to jest właśnie prawdziwa muzyka, a nie siedzenie na YT i wyczekiwanie aż muzyk którego nie lubię gdzieś się pomyli. Od 2016 obejrzałem może z 2-3 filmiki z ich koncertów, najpierw czekałem na jakiś dobry proshot, potem na koncert w Gdańsku. Nie zawiodłem się. Co do organizacji, byłem rok temu we Wrocławiu na Rammsteinie, mniej więcej ta sama publika, stadiony praktycznie identyczne w budowie, i dokładnie te same błędy. Tam też ludzie z płyty bez problemu wchodzili na trybuny i na odwrót, wybrakowana gastronomia i kilka innych niedociągnięć. Po prostu polskie agencje nie potrafią wyciągać wniosków. Nikt dalej nie rozumie że nie wolno oszczędzać na ochronie i brać ludzi z łapanki tylko wykosztować się na fachowców. Nikt dalej nie rozumie że nie da się sprawnie zorganizować gastronomii na bazie stanowisk które są wyliczone pod ludzi umieszczonych na mecz a nie na koncert. A największy przykład cwaniactwa to GC. Byłem na górnej trybunie z której było doskonale widać jakie są proporcje pomiędzy GC a resztą płyty, czyli jakieś 3:1. Takie coś nie jest ani golden, ani cirle, jest po prostu łojeniem ludzi na pieniądze. Tak czy inaczej, koncert życia, i mam nadzieję że jeszcze tu wrócą.

Offline SwirKH

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 21, 2017, 03:33:25 pm »
0
Cześć wam ! Zerkałem tutaj od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz, po koncercie postanowiłem się zarejestrować.
Tak więc był to mój pierwszy koncert Gunsów, byłem na górnych trybunach, na lewo w okolicach środka patrząc od strony sceny.
W sumie za późno obudziłem się jeżeli chodzi o zakup biletów, inaczej bym wylądował na GC. Smutno trochę mi było, jak 1/2 ludzi dookoła mnie siedziała, a ja byłem jedyną osobą, która ruszała się, headbangując wręcz, albo grając na niewidzialnej perkusji przez 3/4 czasu. No, ale cóż. Trybuny trybunami, ja na pewno nie idę na koncert jednego z moich ulubionych zespołów po to, żeby siedzieć.

Byłem świadkiem, jak kilka osób z biletami na m. nienumerowane darło się na panią z obsługi, że stracili szanse na zajęcie dobrych miejsc na górze, bo na początku skierowano ich na te droższe miejsca, z których zostali później "wygonieni" przez posiadaczy biletów.
Takich cyrków nie powinno być.
I na wielki minus brak światła w jednej z męskich toalet po koncercie. Sikaj se ku*wa w ciemności !

Odnośnie występów, Doda fatalnie miksowana/nagłośniona. Killing Joke już trochę lepiej.
Gunsi - perfekcja. Było głośno, a przy tym klarownie słychać było każde słowo Axla i instrumenty.
Nawet jeżeli trochę miauczał/miał kilka niedociągnięć, ogólne wrażenie było MEGA w większości utworów dzięki głośności i selektywnemu miksowi. Widać chyba, kto z tych trzech zespołów ma największe doświadczenie w graniu na stadionach.
Uśmiechnięta buzia Axla i odmachiwanie mówiło samo przez siebie. Gość nie ma w zwyczaju przemawiać do publiki w trakcie koncertu, więc po takich małych gestach można uznać, że mu się podobało  8)
Ps. Co się stało z flagą Polski, którą ktoś rzucił na scenę na początku koncertu ? Axl powiesił ją na barierce z boku, i co dalej ? Spadła, czy ktoś z ekipy Gunsów ją zabrał ?

Not In This Lifetime: 20-06-2017 Gdańsk, 09-07-2018 Chorzów

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 21, 2017, 04:07:44 pm »
0
Najważniejsze że był The Seeker  ;)
Za to strasznie słabo wyszło z tymi trybunami że wpuszczali ludzi na nieuprawnione miejsca.

Offline niedzwiedz 110

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 21, 2017, 04:11:49 pm »
0
Moim zdaniem koncert od strony zespolu super. Axl miał głos o niebo lepszy od tego z  youtube - pewnie też kwestia kto z jakiego miejsca nagrywa. Organizacja do bani. GC stanowczo za długie plus problemy na trybunach.

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 21, 2017, 04:18:37 pm »
+2

"Golden Circle podczas Gunsów miało rozmiar co najmniej 75% płyty boiska"

Źródło: http://deathmagnetic.pl/naszym-zdaniem/nowy-wymiar-absurdu-golden-circle-na-koncercie-guns-n-roses-to-naprawde-przegiecie/
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 05:08:31 pm wysłana przez Shivel »

Offline Lily

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 21, 2017, 04:39:25 pm »
0
Co Axl mówił na koncercie?  :\'(

Offline marian_brando

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +13
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 21, 2017, 05:11:06 pm »
+2
Jestem na tej stronie codziennie od 10 lat, rzadko coś piszę ale teraz muszę bo niektóre opinie ludzi rozwalają po prostu...Zgodzę się, że organizator dał ciała, ale jakim ułomem trzeba być aby siadać nie na swoje miejsce, zwłaszcza jak ktoś podchodzi i pokazuje bilet właśnie na tą miejscówkę. Takie to typowo polskie - aby tylko zrobić rodaka w bambuko. I ciągle ktoś narzeka - że Axl piszczał, ze nie ma chemii, że Axl machał a nie mówił nic do publiczności, ż e był scisk pod sceną itd. Ludzie chcecie posłuchać dobrego głosu to idźcie na koncert tenora, chcecie aby ktoś był dla was miły to idźcie do agencji. I myślcie na przyszłość zwłaszcza dziewczyny pod sceną w klapkach...Zawsze będzie ktoś niezadowolony, ale u nas to już jest zwyczajnie rozbijanie gów..na na atomy.

Offline cygan2009

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +8
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 21, 2017, 07:09:15 pm »
0
koncert mega, chłopaki pokazali ile energii w nich siedzi...głos Axla jak dla mnie brzytwa. jedyny minus za brak don't cry...ale za to nawiązanie w patience do lat 90 :)

Co do organizacji...to takiego g*wna jeszcze nie widziałem. Miałem miejsce na trybunie premium O. Ludzie z biletami na nienumerowane sektory zajmowali miejsca i robili chlew..nie dość, ze nie powinni mieć prawa wejść na takie trybuny to jeszcze chamskim zachowaniem prowokowali.."ochrona" bagatelizowała problem. Nie potrafili nawet po koncercie pokierować do dworca skm. Facet z kamizelka służba informacyjna ciagle odpowiadał - nie wiem. koncert takiej klasy zabezpieczali patałachy z pierwszej łapanki. na tle krakowa, katowic i łodzi była to kompromitacja.

Co do nagłośnienia...w połowie koncertu gunsów miałem wrażenie że dźwięki gitar się trochę zlewały zwłaszcza w solówkach, też odnieśliście takie wrażenie ??
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 07:12:20 pm wysłana przez cygan2009 »

Offline schief

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +7
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 21, 2017, 07:21:54 pm »
0
Idioci wpuscili na trybuny dolne premium za 456 zeta ludzi z biletami z nienumerowanych górnych trybun za połowę tej ceny. Afera była sakramencka, ludzie nie schodzili z miejsc nawet gdy im przed nos pokazywano bilety z dedykowanym miejscem na swoich mając napis nienumerowane. Cos masakrycznego, byly obawy o zdrowie bo niektórzy się tam bili. Słyszałem coś o bezsensie tych numeracji ale to bez znaczenia.. jak dla mnie to po pierwsze będą pozwy bo sam taki zamierzam wystosowac, ludzie stali jeden na drugim i tylko muzyka zalagodzila lekko obyczaje, w przejściu były tlumy wscieklych ludzi których inni ' podsiedli' ci inni zas byli kryci przez organizatorow, paranoja totalna. Po drugie pseudo ochrona nic nie była w stanie zrobić bo sami nie wiedzieli co się dzieje pomijając, że to przypadkowe niekompetentne osoby.  Zobaczycie, będzie poważny dym. Reasumując, bo jestem zmęczony. Trybuny górne powinny być nienumerowane i mieć tańszy bilet. Trybuny premium miały numerowane miejsca a organizatorzy wpuscili wszystkich wszędzie i ten, kto wszedł za pozno nie miał już swojego miejsca i za bardzo mozliwosci ponieważ obsługa sama twierdziła, że wszyscy mogą wszędzie i frajerami ci co zaplacili połowę więcej. Najgorsze przeżycie w moim życiu. Zapierdzielalem z żoną z Czeladzi, traktując koncert jako wisienke na torcie podrozy poslubnej, kombinując z urlopami, wydając kupę kasy, a teraz mam płacz i smutek ponieważ przez cały czas nie było jasne czy za chwilę coś się nie wydarzy niebezpiecznego. Przeżycie traumatyczne. Miało być wydarzenie życia, jestem fanem od 2,5 dekady, nie muszę tłumaczyć co dla mnie znaczył ten koncert, a tu coś takiego. Wstyd i hanba dla organizatorów. Dołożę wszelkich starań by sprawiedliwie wszystkich pieniądze i zdrowie zostało poszanowane. W razie pytań piszcie na priv. Zrobimy tym draniom jazdę za to co nas spotkalo. Z poważaniem, Tomek.
Zgadzam sie, choc osobiscie bylem po tzw. drugiej stronie - osoba (a nawet dwiema), ktora wpuszczono "gdzies do gory lub do dolu". Konkretnie na nasze miejsca nikt sie nie zglosil, ale obok i ponizej owszem. I doniesienia o bojkach nie sa 'rzekome', bo 3 - 4 rzedy nizej bylo 'niezle' wymachiwanie rekami. A i w zwiazku z tym, ochrona nie miala jak podbic... jaka ochrona? Nastoletnie chuderlaki z plakietkami na smyczkach... OPPoz / BHP / organizacja - wiele, delikatnie mowiac, do zyczenia... medycy jedynie dawali rade, z tego, co widzialem.
ALE KONCERT ROZWALIL MOZG... I INNE NARZADY...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 11:01:54 pm wysłana przez gloomy »
Everything was roses when we held on to the guns...

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 21, 2017, 08:37:42 pm »
0
Co do nagłośnienia...w połowie koncertu gunsów miałem wrażenie że dźwięki gitar się trochę zlewały zwłaszcza w solówkach, też odnieśliście takie wrażenie ??

mialem takie wrazenie przy SCOM

Co Axl mówił na koncercie?  :\'(

-co za publika [z uznaniem]
-przerwal DTJ zeby powiedziec do publiki pod scena zeby sie cofneli o krok bo ludzie z przodu sa miazdzeni, mowil ze: mozecie szalec ale z umiarem, bo nikt z zespolu nie chce zeby komus sie stalo cos zlego i ze kochamy was, to samo zdaje sie mowil przy NT, ale nie bylo dobrze slychac bo wtedy piosenki nie przerwal
-przed YCBM ze teraz zagraja sympatyczna wolna piosenke [cos w tym stylu]

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Lily

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 21, 2017, 08:43:55 pm »
0
sunsetstrip Dziękuje!  :D :D

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 21, 2017, 08:45:23 pm »
0
Stanislaw ze swoja ekipa

« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 08:50:14 pm wysłana przez sunsetstrip »

Axl Rose

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 21, 2017, 08:52:14 pm »
0
To tylko moje wrażenie, czy Axl w dalszym ciągu bardzo emocjonalnie przeżywa "This I love"? Zauważyłam to podczas koncertu i zaczęłam się zastanawiać czy tylko mi się wydawało.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8461
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip