Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017  (Przeczytany 36017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sweet Bucket o KFC

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +71
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Gdańsk (Stadion Energa) 20.06.2017
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 21, 2017, 11:33:51 am »
0
Pod sceną naprawdę był taki ścisk, bo coś tam uspokajał ludzi ale czy potrzebnie? ;)

Potrzebnie. Grupa idiotów nacierała ile sił w lokciach żeby tylko stać jak najblizej za wszelką cenę. Ja rozumiem dobrą zabawę, ale to już było bydło.
"So, when you're at Guns N' Roses concert you're like: 'Yeah, yeah, Paradise city, whatever. Why don't they rock me some Chinese Democracy?'"

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 21, 2017, 11:56:43 am »
+1
Koncert całkiem spoko. Nagłośnienie na przodzie GC średnie,  na tyle już całkiem nieźle.  Było głośno i rockendrollowo. Slash, Duff i Richard na swoim najwyższym poziomie. Axl nie dawał rady, wszystkie górne dźwięki śpiewał Mickey. Do Franka nie przekonam się nigdy; ) Mellisa fajnie wyglądała.

Organizacja beznadziejna.  GC na dwie trzecie płyty.  Ceny z kosmosu.  Zimne zapiekanki za 12 zł.  Kiełbaski po 15 w wielkości wzwodu wklęsłego.

Były fajne momenty typu WYWH albo Layla. Słabo Coma na którą czekałem najbardziej bo Axl nie ogarnął.  Ale przynajmniej oddać mu trzeba ze swoją charyzmę ma i umie zrobić show.

Offline Lapny

• Moderator
  • Atittude
  • Respect: +506
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 21, 2017, 12:00:42 pm »
0
Jak tak czytam Wasze oceny co do muzyków, (tzn. Richard spoko, Axl średnio, Frank kiepsko, Mellisa okej itd.), to aż mi się trochę żal robi Dizzy'ego, bo nikt na niego najwidoczniej nie zwracał uwagi  :lol:

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +961
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 21, 2017, 12:04:10 pm »
0
Ja też miałem bilet na sektor górny, ale o tych przepychankach dowiaduje się dopiero teraz i jestem zaskoczony.
Ja byłem w sektorze 7, pierwszy rząd bardzo blisko schodów wejściowych. Na swoje miejsce mogłem usiąść bez problemów, kilkakrotnie wychodziłem i kilkakrotnie wracałem za każdym razem puste moje miejsce czekało na mnie. Było natomiast coś co mnie zaskoczyło, po mojej prawej stronie wszystkie miejsca były zajęte po lewej siedział jeden chłopak i za nim kilka miejsc było wolnych przez cały koncert.
Kilka osób z innych miejsc próbowało schodzić po schodach, żeby być przy tym płotku, ale od razu podchodził ochroniarz i kazał im stamtąd wychodzić.
Natomiast odnośnie tematu numeracji miejsc. Według mnie powinny być numerowane, jeżeli jest kultura to jest to z korzyścią zarówno dla na jak i organizatorów. My może spokojnie wychodzić między przerwami, natomiast z punktu widzenia organizatora też jest to korzystne bo większa jest szansa, że skorzystam z ich punktów gastronomicznych. Tak więc nie problem w numeracji, tylko organizacji.

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +209
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 21, 2017, 12:18:22 pm »
0
Też byłem zdziwiony czemu płyta jest podzielona w taki sposób, chyba powinna być podzielona na 3, przynajmniej tak miałem na innych koncertach, a tu było na 2 co powoduje, że ludzie, którzy mniej płacą mają taką samą możliwość wbicia się pod barierkę.

Największy dym jaki widziałem pod sceną był na koncertach Ozziego albo Black Sabbath, dlatego tutaj mi się wydawało, że jest spokojnie - tylko tam ludzie byli na to przygotowani, a tutaj dzieci z pod tych barierek wybiegały, więc coś nie halo.

Głos Axl moim zdaniem super, parę niedociągnięć tylko, może to też kwestia gdzie kto był i jak słyszał, niestety stadiony słabo się nadają do muzyki. Chociaż na tym moim zdaniem (może to kwestia miejsca) akustyka była bardzo dobra. Nie polecam natomiast stadionu narodowego w wawie na koncerty, byłem dwa razy i było tragicznie z nagłośnieniem.

Reasumując poszedł bym jeszcze raz.  :radocha: Najlepszy z trzech w Polsce.

Organizacyjnie syf jakiego nie widziałem w życiu nigdzie. Mam wrażenie, że gdyby tam ktoś planował zamach to by nas wysadzili bez żadnego problemu... I myślę, że marka GnR reunion spowodowała, że było za dużo ludzi, którzy tego zespołu w życiu nie słuchali... Stąd też atmosfera mało przyjazna.

Oby przetrwali i była następna płyta i kolejny koncert. :D Bo jakby to nie wyglądało to ze świeczką szukać nowego zespołu tak grającego...

@Bluebird Tam nie było tylko przepychanek, tam normalnie się lali po mordach.

Offline kazzam79

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 21, 2017, 12:34:23 pm »
0
przy Patience nie załapałem żartu Axla :)), przechodzącego za plecami Slasha...
"I sit here on the stairs
'Cause I'd rather be alone".  .....bullshit ;)))

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 21, 2017, 12:55:38 pm »
0
Pod barierkami (przy ktorych rowniez bylam) faktycznie byl totalny scisk, no ale jestem zdania, ze trzeba mierzyc sily na zamiary ;) ja wytrwalam. Wiecej info soon.

Dosc powiedziec, ze jestem wniebowzieta :wub:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline grajusek

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 21, 2017, 01:07:43 pm »
0
Nic nowego. Tradycja była zarzucona ostatnimi czasy ale przed laty - standard koncertowy.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 21, 2017, 01:16:52 pm »
0
2 zaskoczenia jesli chodzi o set - BHS przed NT oraz Patience
reszte raczej przewidzialem
Axl zaczal rzeczywiscie z mega powerem i raspem, potem bylo juz gorzej, ale w sumie mi tam miki nie przeszkadzal za bardzo, moze poza poczatkiem TIL gdzie razil najbardziej. Faktem jest ze byl w znakomitym humorze, machal, usmiechal sie i dbal zeby sie szalency nie stratowali pod scena. Co on mowil podczas NT - do fanow zeby sie znow cofneli?
organizacja koncertu bez szalu, ale w sumie nie bylismy na trybunach wiec nie ucierpielismy na tym
Slash -tak jak ktos pisal niedawno na mygnr gra bez zarzutu kawalki z AFD natomiast w UYI i ChD kombinuje, na sile zmieniajac i efektami tego byly spartolone sola do TIL (jak zwykle), Yesterdays (az uszy bolaly), nie wiem tez za bardzo co on wymodzil w ostatniej solowce do SCOM (bo cos sie zlewala z innymi dzwiekami). Fortus byl mega, i w KOHD i w WYWH i w RQ - jest monster. Melissy nie slyszalem, tylko widzialem na telebimie, podobnie jak Diza. Duff robil swoje, Frank mi nie przeszkadzal.
Co do supportow -serio wolalem 2h koncertu Dody niz ten kuriozalny Killing Joke. W trakcie pierwszego utworu juz sie modlilem zeby jak najszybciej skonczyli, flaki z olejem i ten wokalista polaczenie Coopera i Ozziego z moralizatorskim przeslaniem o dbanie o lasy  :facepalm:
To byl moj trzeci koncert w PL ale nie umiem go porownac do innych, bo z tamtych juz malo co pamietam. No coz, odgrzewaja chlopaki kotlety za gruba kase w nieskonczonosc. Ale show robia. I graja 2h45 za co szacun. Wyszli o 21, skonczyli 23.45-50
Nagralem 3 filmiki, wrzuce na YT - CW, NT i Patience

Aha, szacun za nakrecenie akcji z BHS i latarkami w telefonach wyszlo mega.
Tu macie filmik od Bety - tak to wygladalo od sceny

https://www.instagram.com/p/BVlAae1B_Jj/?taken-by=betalebeis

BTW co krzyczal McBob ???
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 01:45:14 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 21, 2017, 01:34:11 pm »
0
BTW co krzyczal McBob ???

Gydyaanysyk!!!

A dalej nie pamietam

Offline Kempes

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +12
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 21, 2017, 01:58:31 pm »
0
Głos Axl moim zdaniem super (...) Reasumując poszedł bym jeszcze raz.  :radocha: Najlepszy z trzech w Polsce.

Ja z tym bym się nie zgodził. Koncert i zespół pod każdym względem super - każdym oprócz wokalu. Zajebista muzyka, ładnie opakowane show, ale miki-voice w wielu utworach mnie strasznie raził. Nie będę jednak totalnym hipokrytą bo wiedziałem na co się pisze, każdy z nas z poszczególnych koncertów wie jaki ten głos obecnie jest. Ten koncert jest szczególny bo spełniło się marzenie: razem na scenie TEN (prawie) skład.

Jednak jeśli chodzi o wokal to Warszawa 2006 była najlepsza. No, ale to było ponad dekadę temu.
'' Nice Boys don't play Rock n' Roll ... ''

Offline daub

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1497
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 02:13:12 pm wysłana przez daub »

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 21, 2017, 02:15:02 pm »
0
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline keeper

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +14
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 21, 2017, 02:20:42 pm »
0
Organizacyjnie burdel totalny, ktoś powinien za to beknąć. Miałem sektor Q, chwilę przed tym jak chciałem wejść przestali wpuszczać i "rozwiązywali" problem. Oczywiście nic nie zrobili, wszedłem dzięki temu, że nagle był taki napór z tyłu, że nie zatrzymali ludzi. Najlepsze jest to, że próbowali wmawiać, że organizator sprzedał kilka biletów na jedno miejsce, dopiero jak wszedłem okazało się, że siedzą tam ludzie z nienumerowanych, bo kazano im siadać gdzie chcą. Siedziałem blisko swojego miejsca, więc tu nie mogę narzekać, ale obok mnie była para z biletami na nienumerowane.

Koncert ogólnie super, Axl miał trochę słabszych momentów, ale dał radę. Wydaje mi się, czy Slashowi coś się stało z gitarą w którymś utworze, bo szybko zmieniał? Zgadzam się, że za dużo kombinuje z niektórymi solówkami, jeszcze te z ChD mogę zrozumieć, bo nie jego, ale z UYI? :/
Kaszlnięcie w Patience było specjalnie?

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +209
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 21, 2017, 02:30:56 pm »
0
@keeper Kaszlnięcie specjalnie, już bywało tak 20 lat temu. A potem powiedział bullshit - nawiązanie do tekstu piosenki. ;)

Dla mnie głos super, bo po prostu nie oczekuje głosu z 92 roku. Niestety nie wróci... Lepiej się go słucha live niż na youtube.

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8461
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip