Każdy ostatni koncert Guns N' Roses okrzyknięty jest wielkim show, zatem super sprawą by było gdyby GnR zawitało po czterech latach ponownie do Polski. Axl jest w tej trasie wrecz w nieziemskiej formie i chyba najlepszej od parunastu lat, na każdym filmiku jakim można zobaczyć daje z siebie wszystko i sprawia mu to radość. Po różnych zdjęciach czy fragmentach audio można wnioskować, że i atmosfera w zespole jest naprawdę dobra. Wg mnie obecne koncerty w Kanadzie mimo wszystko są gorsze od tego co zaprezentował Axl z chłopakami w Azji. Koncert w Osace jest wręcz wspaniały i naprawdę mógłby to być koncert wydany na DVD, bo byłoby to ponad 3h rewelacyjnej muzycznej zabawy (to samo tyczy się koncertu w Tokyo). Tak jak wielu ja również oczekuje zmian w setliście ale pewnie trochę jeszcze będziemy musieli poczekać, chociaż Axl już coś odpisywał na temat ewentualnych Civil War i Estranged, że pomyśli nad nimi i może którąś z nich zaprezentuje na obecnej trasie koncertowej, ale póki co trzeba cieszyć się wspaniałymi show z naprawdę niezłymi setlistami, ponieważ obecne koncerty są dużo bardziej urozmaicone niż te z lat 2006-07.
P.S. DJ Ashba nie przypomina Wam nieco Slasha:)?
P.S. 2 Kurcze wszędzie szukałem tego November Rain z Winnipeg z tym całym oryginalnym wstępem do piosenki, ale nigdzie niestety nie da się tego znaleźć, może z czasem więcej filmików się w necie pokaże.