Autor Wątek: Guns N' Roses w Ameryce Południowej w 2014 roku!  (Przeczytany 10192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
Odp: Guns N' Roses w Ameryce Południowej w 2014 roku!
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 02, 2014, 09:12:01 pm »
0
To rzeczywiście jest dziwne jaki coverband? i przykład bliski memu sercu Whitesnake tam skład zmieniany podobnie niemal do Gunsów i tego zjawiska nie ma .

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 02, 2014, 09:22:46 pm »
0
Może dlatego, że brzmią jak cover band (tj. grają po swojemu, a nie tak jak zostało napisane). I bez hejtu to teraz piszę, bo mimo że mnie osobiście razi to na tyle, że nie jestem w stanie ich słuchać, to może taka była koncepcja :)

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 02, 2014, 09:30:55 pm »
+2
Jak można brzmieć jak cover band, tylko dlatego że gra się coś inaczej...
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 02, 2014, 10:00:43 pm »
+3
Czyli co, jak zespół napisze jakąś piosenkę, to już nigdy nie może odejść od pierwotnej koncepcji? oO

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 02, 2014, 10:01:52 pm »
0
A które piosenki TEN zespół nagrał?  :rolleyes:

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 02, 2014, 10:30:21 pm »
+2
TEN zespół nagrał. TEN zespół to GNR. Zespół jest ten sam, skład się zmienił ;)

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 02, 2014, 10:31:49 pm »
0
Bullshit, tyle powiem :)

A jak szukacie podobnych przykładów to daleko szukać nie trzeba, wystarczy spojrzeć na KISS.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 02, 2014, 10:37:35 pm »
+2
Ja po prostu cały czas nie rozumiem, dlaczego niektórzy nie potrafią się pogodzić z faktem, że skład się zmienił? To nadal jest GNR, trudno, żeby nagle przestali grać utwory z Appetite czy Use, tylko dlatego, że większość nie brała udziału przy ich tworzeniu (pomijając fakt, że niewiele by im wtedy materiału zostało ;p). A właśnie bardzo dobrze, że dają coś od siebie, nie gubiąc przy tym koncepcji, zamiast ślepo odtwarzać to, co było nagrane wuchtę lat temu przez innych muzyków.

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 02, 2014, 10:43:54 pm »
0
Tu nie chodzi o pogodzenie z faktem, pytasz o cover band to Ci odpowiadam. Co do reszty, mam kompletnie inne zdanie, ale tematu ciągnąć nie będę, bo to już nie pierwszy raz. Gdy ktoś dodaje coś od siebie do piosenek Hendrixa, Led Zeppelin, Queen czy Steviego RV itd. to jest mieszany z błotem (i słusznie, bo muzyce trzeba oddać hołd i uszanować pomysły jej twórców). Według fanów nowego GNR, nowego GNR ta zasada nie dotyczy, więc dyskusja jest bezcelowa, bo i tak Was nie przegadam. Baj  ;)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 02, 2014, 11:00:39 pm »
+4
Whitesnake to zły przykład bo każda inkarnacja zespołu nagrywala nowy material, nie wiem jak było z Kiss. Wedlug mnie problem nie leży w graniu AFD czy UYI, problemem jest raczej brak własnej twórczości

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 03, 2014, 12:08:32 am »
+3
Gdy ktoś dodaje coś od siebie do piosenek Hendrixa, Led Zeppelin, Queen czy Steviego RV itd. to jest mieszany z błotem (i słusznie, bo muzyce trzeba oddać hołd i uszanować pomysły jej twórców).

WTF? Gdyby każdy tak myślał to do tej pory napieprzalibyśmy w wielkie bębny. Na konkursach Chopinowskich słuchalibyśmy setnego identycznego wykonania. Wszystkie gitary elektryczne miały by takie samo brzmienie. Remixy by nie istniały, a covery polegałby na jak najdokładniejszym odegraniu pierwowzoru (Australian Pink Floyd). Niech każdy sobie wybierze z tego co mu się podoba.
  Na szczęście niewielu muzyków tak to postrzega, dlatego bawią się tym wszystkim. Zmieniają, szukają, dodają smaczki, odkrywają nowe brzmienia. Hołd oddają w inny sposób, niż przez odklepanie jak odklepywało się grę na flecie w podstawówce. To jest właśnie esencja i istota muzyki, bo muzyka wciąż się zmienia i płynie do przodu. Kto został w miejscu jest już daleko w tyle i dalej nie rozumie czemu jest tam , gdzie jest. Przecież wszystko robi tak jak dawniej...
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 03, 2014, 06:59:59 am »
0
Wchodzę do tematu chcąc poczytać o Gunsach w Ameryce Południowej, bo wreszcie się temat rozwinął, a tu offtop na offtopie :P I to nakręcany głównie przez władze forum, wstyd :D :P  Strasznie nudny musi być ten coverband ;) :P *

Dobra miśki, bez urazy, na jakie nowe utwory liczycie?  :)
Ja na razie podchodzę do nowości na koncercie sceptycznie, zgodnie z pewnym cytatem z Krasickiego i nie jest to postawa "hejterska", raczej zdroworozsądkowa, nie dmucham w wielki balon, zresztą podobnie chyba, jak większość z Was, sądząc po tym, jaka cisza ostatnio panuje na forum w temacie Gunsów. Może tak lepiej, a nuż nas czymś zaskoczą jeszcze kiedyś. Tym czasem to grupa ludzi "na dorobku", z których niektórzy nie mieli jeszcze szansy nagrać płyty, bądź dodać swojego kompozytorskiego wkładu do nowych nagrań w studiu. I to jest smutne.

Tymczasem trasa zbliża się wielkimi krokami i jakieś zmiany pewnie będą, bo np. Bąbel pytał fanów o to, jakie solo chcieliby usłyszeć tym razem, DJ też ma nowe solo, więc pewnie je wykorzysta i dobrze, bo zmiany, choćby drobne, zawsze ubogacają koncert.
Wiem, że Axlu średnio dba o to, czy z koncertu zadowoleni są jacyś ludzie przed monitorem, ale może kiedyś się to zmieni ;)

Jeśli chodzi o moje "życzenia" koncertowe, to, odnosząc się tylko do starych utworów, chciałbym kiedyś jeszcze usłyszeć Double talkin jive. Myślę, że mogłoby wyjść nieźle.

Tymczasem  "all we need is just a little patience." :)

* Powyższego komantarza proponuję nie brać poważne, kto mnie zna, ten wie ;) A kto mnie nie zna, to sie właśnie dowiedział ;) Chciałem tylko obudzić dyskutantów ze snu zimowego. :P I chyba się udało ;) Miło jest wiedzieć, że forum potrafi się niemal "zjednoczyć" :) Chociaż i tak czuję się trochę jak bohater pewnej powieści graficznej Rosińskiego i Van Hamme'a. Obym skończył lepiej niż on  :D
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2014, 07:15:10 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 03, 2014, 09:07:17 am »
0
Wiem, że Axlu średnio dba o to, czy z koncertu zadowoleni są jacyś ludzie przed monitorem, ale może kiedyś się to zmieni
Ciekawe czy on, czy jakikolwiek inny muzyk, kiedykolwiek pomyślał, że jakichś ludków przed monitorem interesuje setlista koncertu z drugiego końca świata :P Bo my się traktujemy priorytetowo ;) ale nie sądzę, żeby muzyk zespołu, który ma trasę po Ameryce Południowej, grając w Brazylii pomyślał sobie: O kurczę, ale set. Fani w Polsce będą zadowoleni :P
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 03, 2014, 11:11:37 am »
0
Generalnie wie, że, czy to w Polsce, czy w Stanach, czy w Brazylii ludzie w necie komentują kolejne sety - pewnie tak samo, jak komentują je fani innych zespołów, co jest jasne, gdy jest się "hardkorowym" fanem :P, bo "niedzielnych" fanów to ani ziębi, ani grzeje, co gra zespół, tak długo, jak nie ma szansy zobaczenia go na żywo ;)  Natomiast Rudy jasno dał do zrozumienia, że ważni są dla niego fani, którzy są obecni na danym koncercie, a nie ci przed komputerami, co jest w sumie sensowne. Dlatego , załóżmy, w Buenos Aires Bumblefoot ani DJ nie zagrają Marsylianki :P
Oczywiście, jeśli można od fanów przed komputerami dostać kasę za pay per view to myślę, że ci fani przy komputerach nagle nabierają większego znaczenia :P

Tak, czy inaczej na wielkie zmiany w secie nie liczę.
Ale mogą dołożyć nowy cover  :D :P

A Wy? :) Macie jakiekolwiek oczekiwania odnośnie zbliżającej się trasy? :) Wierzycie w zapowiedzi 2-3 nowych utworów?
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2014, 11:16:37 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 03, 2014, 11:43:50 am »
0
Nowe solo od Dja i Bąbla to już dwa nowe utwory :P
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8461
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip