Autor Wątek: Guns N' Roses w Ameryce - Mexico City (Meksyk), 20.04.2016  (Przeczytany 18423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DooOminO

• Paradise City
  • Respect: +146
Odp: Guns N' Roses w Ameryce - Mexico City (Meksyk), 20.04.2016
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2016, 05:26:38 pm »
0
Twat brzmi potężnie :)

nie wiem z kiedy to jest ale wielkie wow. Szczerze mówiąc myślałem, że już nigdy nie usłyszę Axla w tak świetnej formie jak widać jak chce to potrafi ;)

! No longer available

don't cry normalnie jakbym się cofnął 20 lat  :wub:
! No longer available
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 05:36:02 pm wysłana przez DooOminO »

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:07:16 pm »
+1
Wracając jeszcze do setlisty. Dlaczego pisenki z CD nie zastąpili piosenką z CD, tylko grają coraz więcej tego syfu? Nagrali tyle piosenek na AFD, Lies czy UYI, a grają te pierdy... Szkoda.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4381
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:18:47 pm »
+2
bo Slash lubi grac syf... wez sie ogarnij ze slownictwem
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:29:15 pm »
0
Axl w TWAT zaskakująco dobrze :) Jest forma :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:38:35 pm »
0
chybajedno z najlepszych wykonań wttj
https://www.youtube.com/watch?v=pSWMzuYq1NY

widzę, że co koncert ktoś wrzuca link do WTTJ z dopiskiem: "jedno z najlepszych wykońań wttj" albo "lepsze od ostatniego" :P Ten numer po prostu brzmi niesamowicie z obecnym Axlem i gitarą Slasha - to robi dużo

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +44
    • http://www.gozdek.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:45:44 pm »
+9
Hola!

Minęło już ponad 12h od zakończenia koncertu a mi nadal w uszach piszczy – w Meksyku nie ma norm dot. maksymalnej głośności na koncertach :) I dobrze :) Rock&Roll!

Jak już pisałem wcześniej – byliśmy drudzy w kolejce do wejścia, wiec także udało się złapać barierkę pod sceną w standardowym już dla nas miejscu - lekko po prawo od centrum.

Od razu powiem: ten zespół w tym składzie to po prostu monument!

Byłem w Wawie w 2006, byłem także w Rybniku – nie ma porównania!!!
Nie ma nawet o czym gadać! Nie ma! GNR zamiatają obecnie chyba każdy zespół hardrockowy jaki istnieje!

Nie wierzyłem, że doczekam takiej chwili - słucham tego zespołu od 10 roku życia - czyli już od 26 lat:)
Na UYI Tour byłem za mały :( Nawet w tym samym czasie jak grali w Paryżu to też byłem w Paryżu. Ale co może 11 latek :)

Nie mam nic do Ashby – dobry gitarzysta, chyba nikogo lepszego Axl nie mógł wybrać – podobnie jak poprzedni basiści – dobrzy rzemieślnicy.

Jednak co innego móc posłuchać piosenek w wykonaniu ich autorów.
Jeśli ktoś z Was gra na gitarze to będzie wiedział o co chodzi – pewnych małych smaczków/niuansów podczas gdy się nie podrobi/skopiuje. To się ma w sobie. Podobnie jak ruchy sceniczne Duffa czy Slasha – czasem jakbym oglądał Tokyo.

Poza tym widać, że ten zespół żyje i cieszą się ze wspólnych występów.

Duff brzdąka na basie, patrzy w niebo i się sam do siebie uśmiecha. Axl wymownie wskazujący na Slasha podczas jego solówek. No czad!

Byłem w życiu także na kilku koncertach Slasha (także poza PL) – nigdy, ale to nigdy nie słyszałem WTTJ,  Nightrain czy Rocket Queen z takim pier..nieciem!

Oni muszą grać razem żeby to brzmiało jak trzeba.

Pan perkusista – OK. Ma trochę taki jakby… weselny groove :) Ogólnie w 90% nie przeszkadza, ale czasem jak pojechał po werblach to miałem wesele kolegi przed oczami :)

Axl, zadowolony. Machał do publiczności, jeździł hulajnogą po scenie, machał do publiczności, przeszkadzał Slashowi :)

Na samym koncercie atmosfera super! Wszędzie było czuć zapach palonego zioła (w MX można jarać), sprzedawali w tłumie piwo, pizze, tacos, tamales itp. :)

Stadion znowu pełny – kilkadziesiąt tysięcy ludzi.
No i setlista! Chciałem Don’t Cry – było! Chciałem TWAT – było! No i niespodzianka – Yesterdays :) No czad!

Solówki w November Rain i Don’t Cry zabiły publiczność – niesamowite! To tylko ten Pan umie to tak zagrać!

Nie wiem czy będzie trasa w Europie. Ale mówię Wam – jeśli macie kasę kupujecie bilety do USA i lećcie to zobaczyć i posłuchać.
Jeśli z kasą krucho to nie wiem… sprzedajcie furę, pożyczcie od starych i lećcie!
Sytuacja może się nigdy nie powtórzyć. Samochód zawsze się jakiś prędzej czy później się kupi…

Poniżej daję linki do filmów które nagraliśmy – nie jest tego dużo – woleliśmy oglądać i słuchać :)

Guns N' Roses - This I Love @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - There Was a Time @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Yesterdays @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Paradise City, Final @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Final @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - after the show 1/2 @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - after the show 2/2 @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

PS Ktoś narzekał, że nie było Patience – zapraszam do obejrzenia mojego coveru solo z tej piosenki ;)

! No longer available

pozdrawiamy,
Asia i gozdek
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 10:56:52 pm wysłana przez gozdek »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:50:14 pm »
0
jeździł hulajnogą po scenie
Marzę, żeby to zobaczyć :wub: :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:59:17 pm »
0
Dzięki za relację. Super, że trafiliście na tak super koncert.

Offline Ashbiarz v2

• Welcome to the jungle
  • *
  • "Be bitter, stay angry and blame everyone"
  • Respect: +39
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:06:52 pm »
+1

No proszę, co tu się jeszcze szykuje :D

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:13:28 pm »
0
Poza tym widać, że ten zespół żyje i cieszą się ze wspólnych występów.

Duff brzdąka na basie, patrzy w niebo i się sam do siebie uśmiecha. Axl wymownie wskazujący na Slasha podczas jego solówek. No czad!

Axl, zadowolony. Machał do publiczności, jeździł hulajnogą po scenie, machał do publiczności, przeszkadzał Slashowi :)
Niesamowicie miło się to czyta. Fajnie wiedzieć, że nie tylko fanów cieszą te koncerty :) Tym bardziej, że na początku obawiałem się, że będą mogli wyglądać i brzmieć na scenie jakby tylko spełniali przykry obowiązek. Dzięki wielkie za relację... I tak. Bardzo, ale to bardzo, zazdroszczę :P

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:14:39 pm »
0
Ja też dziękuję za relacje. No i baardzo zazdroszcze. Jak Axl przeszkadzał Slashowi, jeśli można widzieć? ;)

Perfect Crime, o matkooo.  :wub: Pewnie na Coachelli nie będzie, ale później mam nadzieje, że zagrają.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 08:16:54 pm wysłana przez domino236 »

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:45:52 pm »
+2
Ja też dziękuję za relacje. No i baardzo zazdroszcze. Jak Axl przeszkadzał Slashowi, jeśli można widzieć? ;)

Podczas któregoś utworu (nie pamiętam co to było, ) wjechał ze dwa razy w niego na hulajnodze :)

Duff przeszkadzał za to obsłudze która zgarniała wodę ze sceny :)

dobrze było!

pozdr!

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:46:31 pm »
+1
Dzięki za relację @gozdek. Możemy chyba już Ci oficjalnie pogratulować pierwszy użytkowniku NTSa na koncercie reunionowym!

Wychodzi na to że wartoby się przeprowadzić do meksyku: marycha, kurduple i wszystko tanio :P

Przy tej Twojej reakcji i przesłuchując Yesterdays mam wrażenie, że Slashu to coś musi znowu brać bo on ma centralnie problem z utrzymaniem w ryzach swojej potrzeby zapieprzania po gryfie...
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:56:16 pm »
+1
Ogladajac i sluchajac TWAT jedyne co nasuwa sie na mysl: nice try :D Az do solo Bucketa bylo git, co potwierdza fakt ze nawet Slash zgadza sie z geniuszem tej piosenki i jej tworcow (wiekszosc odgrywane! Szacunek dla Slasha za to). Madagascar tak, ale tylko ze wzgledu na wokal Axla, bo solo i tak gralby Fortus, a zwrotki brzmialyby lyso na 2 gitary.

Super koncert, super forma Axla, Slash w piosenkach z Iluzji wymiata, nic tylko niech graja i zmieniaja seta jak najczesciej, by caly swiat zobaczyl ze ta grupa ciagle kopie tylki mimo uplywu lat i sa w stanie zagrac nawet lepiej to co nagrywali bedac na szycie.

Zazdroszcze obecnosci i udzialu w show; jedzcie z nimi w turnee koniecznie zabierajac ze soba GoPro :D

PS Nie moglem sie powstrzymac; basistow bylo tylko dwoch w Guns N Roses - Duff i Tommy - pewnie chodzilo ci o gitarzystow  :P
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 21, 2016, 09:05:48 pm »
+1
@
PS Nie moglem sie powstrzymac; basistow bylo tylko dwoch w Guns N Roses - Duff i Tommy - pewnie chodzilo ci o gitarzystow  :P

Miałem na myśli i gitarzystów i basistów. Duff ma swój groove którego brakowało i w Rybniku i w Wawie.

Prawdę mówiąc to myślałem, że tych basistów po rozpadzie GNR było więcej niż jeden - jakoś nigdy ludzie z ery innej niż AFD i UYI mnie nie interesowali.
Lubię też bardzo płytę Chinese Democracy ale kto tam na czym grał to nie mam pojęcia :) No poza Bucketheadem :)

pozdr!

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8456
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip