Autor Wątek: Guns N' Roses w Ameryce - Mexico City (Meksyk), 20.04.2016  (Przeczytany 18926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DooOminO

• Paradise City
  • Respect: +147
Odp: Guns N' Roses w Ameryce - Mexico City (Meksyk), 20.04.2016
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2016, 05:26:38 pm »
0
Twat brzmi potężnie :)

nie wiem z kiedy to jest ale wielkie wow. Szczerze mówiąc myślałem, że już nigdy nie usłyszę Axla w tak świetnej formie jak widać jak chce to potrafi ;)

! No longer available

don't cry normalnie jakbym się cofnął 20 lat  :wub:
! No longer available
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 05:36:02 pm wysłana przez DooOminO »

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:07:16 pm »
+1
Wracając jeszcze do setlisty. Dlaczego pisenki z CD nie zastąpili piosenką z CD, tylko grają coraz więcej tego syfu? Nagrali tyle piosenek na AFD, Lies czy UYI, a grają te pierdy... Szkoda.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4642
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:18:47 pm »
+2
bo Slash lubi grac syf... wez sie ogarnij ze slownictwem
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 21, 2016, 06:29:15 pm »
0
Axl w TWAT zaskakująco dobrze :) Jest forma :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +1011
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:38:35 pm »
0
chybajedno z najlepszych wykonań wttj
https://www.youtube.com/watch?v=pSWMzuYq1NY

widzę, że co koncert ktoś wrzuca link do WTTJ z dopiskiem: "jedno z najlepszych wykońań wttj" albo "lepsze od ostatniego" :P Ten numer po prostu brzmi niesamowicie z obecnym Axlem i gitarą Slasha - to robi dużo

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +44
    • http://www.gozdek.pl
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:45:44 pm »
+9
Hola!

Minęło już ponad 12h od zakończenia koncertu a mi nadal w uszach piszczy – w Meksyku nie ma norm dot. maksymalnej głośności na koncertach :) I dobrze :) Rock&Roll!

Jak już pisałem wcześniej – byliśmy drudzy w kolejce do wejścia, wiec także udało się złapać barierkę pod sceną w standardowym już dla nas miejscu - lekko po prawo od centrum.

Od razu powiem: ten zespół w tym składzie to po prostu monument!

Byłem w Wawie w 2006, byłem także w Rybniku – nie ma porównania!!!
Nie ma nawet o czym gadać! Nie ma! GNR zamiatają obecnie chyba każdy zespół hardrockowy jaki istnieje!

Nie wierzyłem, że doczekam takiej chwili - słucham tego zespołu od 10 roku życia - czyli już od 26 lat:)
Na UYI Tour byłem za mały :( Nawet w tym samym czasie jak grali w Paryżu to też byłem w Paryżu. Ale co może 11 latek :)

Nie mam nic do Ashby – dobry gitarzysta, chyba nikogo lepszego Axl nie mógł wybrać – podobnie jak poprzedni basiści – dobrzy rzemieślnicy.

Jednak co innego móc posłuchać piosenek w wykonaniu ich autorów.
Jeśli ktoś z Was gra na gitarze to będzie wiedział o co chodzi – pewnych małych smaczków/niuansów podczas gdy się nie podrobi/skopiuje. To się ma w sobie. Podobnie jak ruchy sceniczne Duffa czy Slasha – czasem jakbym oglądał Tokyo.

Poza tym widać, że ten zespół żyje i cieszą się ze wspólnych występów.

Duff brzdąka na basie, patrzy w niebo i się sam do siebie uśmiecha. Axl wymownie wskazujący na Slasha podczas jego solówek. No czad!

Byłem w życiu także na kilku koncertach Slasha (także poza PL) – nigdy, ale to nigdy nie słyszałem WTTJ,  Nightrain czy Rocket Queen z takim pier..nieciem!

Oni muszą grać razem żeby to brzmiało jak trzeba.

Pan perkusista – OK. Ma trochę taki jakby… weselny groove :) Ogólnie w 90% nie przeszkadza, ale czasem jak pojechał po werblach to miałem wesele kolegi przed oczami :)

Axl, zadowolony. Machał do publiczności, jeździł hulajnogą po scenie, machał do publiczności, przeszkadzał Slashowi :)

Na samym koncercie atmosfera super! Wszędzie było czuć zapach palonego zioła (w MX można jarać), sprzedawali w tłumie piwo, pizze, tacos, tamales itp. :)

Stadion znowu pełny – kilkadziesiąt tysięcy ludzi.
No i setlista! Chciałem Don’t Cry – było! Chciałem TWAT – było! No i niespodzianka – Yesterdays :) No czad!

Solówki w November Rain i Don’t Cry zabiły publiczność – niesamowite! To tylko ten Pan umie to tak zagrać!

Nie wiem czy będzie trasa w Europie. Ale mówię Wam – jeśli macie kasę kupujecie bilety do USA i lećcie to zobaczyć i posłuchać.
Jeśli z kasą krucho to nie wiem… sprzedajcie furę, pożyczcie od starych i lećcie!
Sytuacja może się nigdy nie powtórzyć. Samochód zawsze się jakiś prędzej czy później się kupi…

Poniżej daję linki do filmów które nagraliśmy – nie jest tego dużo – woleliśmy oglądać i słuchać :)

Guns N' Roses - This I Love @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - There Was a Time @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Yesterdays @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Paradise City, Final @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - Final @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - after the show 1/2 @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

Guns N' Roses - after the show 2/2 @ Mexico City, Foro Sol, 20 Abril 2016 - GoPro HERO4
! No longer available

PS Ktoś narzekał, że nie było Patience – zapraszam do obejrzenia mojego coveru solo z tej piosenki ;)

! No longer available

pozdrawiamy,
Asia i gozdek
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 10:56:52 pm wysłana przez gozdek »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4579
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:50:14 pm »
0
jeździł hulajnogą po scenie
Marzę, żeby to zobaczyć :wub: :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1602
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 21, 2016, 07:59:17 pm »
0
Dzięki za relację. Super, że trafiliście na tak super koncert.

Offline Ashbiarz v2

• Welcome to the jungle
  • *
  • "Be bitter, stay angry and blame everyone"
  • Respect: +39
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:06:52 pm »
+1

No proszę, co tu się jeszcze szykuje :D

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:13:28 pm »
0
Poza tym widać, że ten zespół żyje i cieszą się ze wspólnych występów.

Duff brzdąka na basie, patrzy w niebo i się sam do siebie uśmiecha. Axl wymownie wskazujący na Slasha podczas jego solówek. No czad!

Axl, zadowolony. Machał do publiczności, jeździł hulajnogą po scenie, machał do publiczności, przeszkadzał Slashowi :)
Niesamowicie miło się to czyta. Fajnie wiedzieć, że nie tylko fanów cieszą te koncerty :) Tym bardziej, że na początku obawiałem się, że będą mogli wyglądać i brzmieć na scenie jakby tylko spełniali przykry obowiązek. Dzięki wielkie za relację... I tak. Bardzo, ale to bardzo, zazdroszczę :P

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:14:39 pm »
0
Ja też dziękuję za relacje. No i baardzo zazdroszcze. Jak Axl przeszkadzał Slashowi, jeśli można widzieć? ;)

Perfect Crime, o matkooo.  :wub: Pewnie na Coachelli nie będzie, ale później mam nadzieje, że zagrają.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2016, 08:16:54 pm wysłana przez domino236 »

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:45:52 pm »
+2
Ja też dziękuję za relacje. No i baardzo zazdroszcze. Jak Axl przeszkadzał Slashowi, jeśli można widzieć? ;)

Podczas któregoś utworu (nie pamiętam co to było, ) wjechał ze dwa razy w niego na hulajnodze :)

Duff przeszkadzał za to obsłudze która zgarniała wodę ze sceny :)

dobrze było!

pozdr!

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1803
« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:46:31 pm »
+1
Dzięki za relację @gozdek. Możemy chyba już Ci oficjalnie pogratulować pierwszy użytkowniku NTSa na koncercie reunionowym!

Wychodzi na to że wartoby się przeprowadzić do meksyku: marycha, kurduple i wszystko tanio :P

Przy tej Twojej reakcji i przesłuchując Yesterdays mam wrażenie, że Slashu to coś musi znowu brać bo on ma centralnie problem z utrzymaniem w ryzach swojej potrzeby zapieprzania po gryfie...
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
15.07.06, 27.09.10, 11.07.12, 20.06.17, 12.07.25
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +957
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 21, 2016, 08:56:16 pm »
+1
Ogladajac i sluchajac TWAT jedyne co nasuwa sie na mysl: nice try :D Az do solo Bucketa bylo git, co potwierdza fakt ze nawet Slash zgadza sie z geniuszem tej piosenki i jej tworcow (wiekszosc odgrywane! Szacunek dla Slasha za to). Madagascar tak, ale tylko ze wzgledu na wokal Axla, bo solo i tak gralby Fortus, a zwrotki brzmialyby lyso na 2 gitary.

Super koncert, super forma Axla, Slash w piosenkach z Iluzji wymiata, nic tylko niech graja i zmieniaja seta jak najczesciej, by caly swiat zobaczyl ze ta grupa ciagle kopie tylki mimo uplywu lat i sa w stanie zagrac nawet lepiej to co nagrywali bedac na szycie.

Zazdroszcze obecnosci i udzialu w show; jedzcie z nimi w turnee koniecznie zabierajac ze soba GoPro :D

PS Nie moglem sie powstrzymac; basistow bylo tylko dwoch w Guns N Roses - Duff i Tommy - pewnie chodzilo ci o gitarzystow  :P
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline gozdek

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 21, 2016, 09:05:48 pm »
+1
@
PS Nie moglem sie powstrzymac; basistow bylo tylko dwoch w Guns N Roses - Duff i Tommy - pewnie chodzilo ci o gitarzystow  :P

Miałem na myśli i gitarzystów i basistów. Duff ma swój groove którego brakowało i w Rybniku i w Wawie.

Prawdę mówiąc to myślałem, że tych basistów po rozpadzie GNR było więcej niż jeden - jakoś nigdy ludzie z ery innej niż AFD i UYI mnie nie interesowali.
Lubię też bardzo płytę Chinese Democracy ale kto tam na czym grał to nie mam pojęcia :) No poza Bucketheadem :)

pozdr!

Slash i Tracii Guns na rzecz Kitten Rescue [slash] [traciiguns]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 523
Ostatnia wiadomość Października 07, 2022, 06:49:01 pm
wysłana przez naileajordan