Autor Wątek: Guns N' Roses w Ameryce - Las Vegas (USA), 08.04.2016  (Przeczytany 28364 razy)

Offline pawlik.7

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +207
Odp: Guns N' Roses w Ameryce - Las Vegas (USA), 08.04.2016
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:24:59 pm »
+2
Moje wrażenia:
- Setlista jest zaje###ta. Kiedy usłyszałem że grają "Coma" to tylko krzyknąłem "o kur#a !!" Brakowało mi Don't Cry i My Michelle ale to pewnie nie raz zagrają.

- Axl w końcu pan i władca na tronie  ;) . A tak na serio to na pewno nie było dla niego przyjemne zamiast latać na scenie musiał tylko siedzieć. Śmieszne jest to od kogo pożyczyli tron, kiedyś Grohl ze sceny MTV wkur###ł Axla a teraz po tylu latach mu pomaga (kto nie wie o co chodzi niech zobaczy MTV Awards z 1992 i końcówkę "Lithum" Nirvany).

- Wokal Axla jest OK. Nie ma może takiego szału jakiego każdy się spodziewał ale jest i tak lepiej niż było np. w 2014 gdzie postGunsi grali ostatnie koncerty.

- W końcu solówki w Rocket Queen, Nightrain czy November Rain zagrane tak jak to lubię. Bez udziwnień Bumblefoota czy lapsusów Ashby. W końcu to było takie Guns N' Roses na które czekałem.

- Dobrze że grają kawałki z Chinese, bo tym Axl nie odwrócił się szczególnie od młodszych fanów GNR którzy znają ich głównie z tego okresu. Czy Slash je dobrze zagrał czy nie to już każdy oceni sobie sam. Ja natomiast rozumiem fanów którym to wykonanie się nie podobało, bo sam wolę oryginalne wykonania (patrz punkt wyżej). Dla mnie wyszło spoko - szczególnie początek "Better" o wiele lepszy niż na płycie.

- Zabrakło mi "Happy Birthday Izzy" i wychodzi Stradlin żeby zagrać "14 Years"  :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2016, 04:07:05 pm wysłana przez pawlik.7 »

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:25:22 pm »
0
Ktoś dysponuje informacją czy z dzisiejszego koncertu też będzie stream?

Peryscop napewno, i to nie jeden.

A jeśli chodzi o koncert, bo nic o nim nie napisałem. Widze, że kilku osobom sie nie podobały solówki Slasha w niektórych utworach. Ja nie wiem, co było w nich złego. Wszytkie były genialne, a NR i Estranged :serce: Mi sie podobała gra muzyków (oprócz Franka, no, ale co zrobisz... jeśli jest już w tym zespole...). Axl swój mickey-wokal ograniczył do minimum. Brzmiał dobrze, gdzieniegdzie piszczał, ale myśle, że z każdym koncertem będzie lepiej. Coma brzmiała zajekurwabiście. Było troche za dużo piromoim zdaniem. No, ale te koncerty mają być z rozmachem ;) Aha no i instrumantalne "Wish you were here" oraz "Layla", były przepiękne. Jestem ciekawy, czy w przyszłości szykują jakąś niespodziankę w postaci nowej piosenki.

A ten tron? Mogli wymyślić coś swojego, a nie pożyczać od FF.

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:25:58 pm »
+3
Ale mnie w cholere cieszy to,  że w GNR dzieje się coś nowego ;D Sa zmiany,  jest energia,  jest moc :) Axl z wokalem rozkręci się podczas trasy :) Slash przyzwoicie w utworach z ChD,  chociaz czegoś mi tam brakuje w tych solowkach..  Ale może tez się rozkręci :) Żal mi trochę Axla na tym tronie,  domyślam się,  że dupsko mu się rwalo do szaleństwa na scenie..  No i Coma,  wierzyłem,  że mój ulubiony zespół jeszcze mnie kiedyś zaskoczy ale nie sądziłem,  że aż tak :) Dla mnie to reaktywacja Guns N Roses,  zdecydowanie..  I pod względem składu i pod względem granych utworów :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Borusse

• Knockin On Heavens Door
  • Fluent in over 6 million ways of kicking your ass.
  • Respect: +168
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:33:40 pm »
0
Czytając Wasze komentarze żałuję, że nie mogłem oglądać live'ów z Wami, a teraz nie mam czasu nawet pooglądać filmików. :\'(

Jak zobaczyłem setlistę - Wish You Were Here, Coma - super, nie mogę się doczekać jutra. :D

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:41:24 pm »
0
Śmieszne jest to od kogo pożyczyli tron, kiedyś Grohl ze sceny MTV wkur###ł Axla a teraz po tylu latach mu pomaga (kto nie wie o co chodzi niech zobaczy MTV Awards z 1992 i końcówkę "Lithum" Nirvany).
"Kiedyś"... Kiedyś to Slash z Axlem nie gadał i oboje się zarzekali, że "never" i "not in this lifetime" i popatrz, jesteś na forum i komentujesz ich wspólny występ w 2016r.

w 2012 gdzie postGunsi grali ostatnie koncerty.
Guns N' Roses ostatni koncert grało w 2014r.

Offline Pyra

• Better
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 09, 2016, 02:56:27 pm »
+1
BTW, Axl zlamal nogę kilka/kilkanaście godzin przed koncertem, więc taki 'tron' trzeba było na szybko wykombinować..  Więc smieszne jest narzekanie,  że mogli wymyślić coś bardziej oryginalnego

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3465
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 09, 2016, 03:25:04 pm »
+1
Po części komentarzy widzę, że w w tegorocznych Najach w kategorii Maruda roku będzie się działo :P Cieszy mnie to niezmiernie  :lol:

Moje wrażenia? Dziś krócej niż ostatnio :)

1) Fajnie było zobaczyć i posłuchać koncert ( niezależnie od tego, że jakoś streamingu czasem nie była idealna - na plus to, że w ogóle była! :) Enjoy what you have :)

2) Kolejny raz Double talkin jive i New Rose. Super, bo miałem szansę to usłyszeć :) Cieszę się, że w secie wciąż jest This I love, bo to jeden z moich ulubionych kawałków na CHD

3) Coma   ... czy muszę mówić coś więcej?

4) Dobrze wiedzieć, że jutro mogę się wyspać i spokojnie obejrzeć koncert :)

5) Miki? Był, jest, będzie. Dziś wiemy, że jest to niezależne od tego, jak bardzo rusza się Axl ;) Pomimo Mikiego - wydaje mi się, czy PC brzmiało wokalnie lepiej niż zazwyczaj? Przynajmniej w początkowej fazie piosenki.

6) Guns N' Roses Axl Slash Duff - podczas Comy. Kim są wobec tego Dizzy, Richard i Frank? ;)

7) Rozwalił mnie pewien fragment Patience. To trzeba usłyszeć ;)

8) Czekam na więcej!
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 09, 2016, 03:29:26 pm »
0
BTW, Axl zlamal nogę kilka/kilkanaście godzin przed koncertem, więc taki 'tron' trzeba było na szybko wykombinować..  Więc smieszne jest narzekanie,  że mogli wymyślić coś bardziej oryginalnego

Chyba, że tak. Bo ja czytałem, że noge rozwalił w zeszły piątek na koncercie w Troubador, gdy sie przewrócił sie na Mr.Brownstone i operacje mial w poniedziałek. Jak kilka godzin przed, to cofam swoje pretensje, że nie wymyślili nic nowego :P
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2016, 03:34:27 pm wysłana przez domino236 »

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 09, 2016, 03:32:31 pm »
0
DTJ

! No longer available

Offline Pyra

• Better
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 09, 2016, 03:36:15 pm »
0
No to mogę powiedzieć to samo :D wywnioskowalem tylko na podstawie pojawienia się informacji wczoraj,  że Axl jest w gipsie.. Ale..  Od jakiegoś czasu zajmuję się meblami tapicerowanymi i z doświadczenia wiem,  że skonstruowanie takiego 'tronu'  to nie tak easy jest,  owszem mogli kupić gotowy projekt i po problemie :D

Zresztą..  Kij w ten tron..  Przecież na naszych oczach dzieje się historia,  rzeczy,  o których się fizjologom nie śniło,  więc ważne,  że w ogóle Axl miał na czym siedzieć i wystąpić :p
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2016, 03:38:21 pm wysłana przez Pyra »

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4379
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 09, 2016, 04:02:20 pm »
+2
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline dobras4

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 09, 2016, 04:04:38 pm »
0
Oj ludzie... ile ja na to czekałem!! :radocha: Strasznie mam dziś dobry humor dzięki chłopakom...
Nigdy bym nie pomyślał, że przez GnR łezka się w moim oku zakręci, a tak się właśnie stało kiedy Slash zaczął solo w November Rain  :rolleyes: Nie akceptowałem poprzednich składów po erze Use You Illusion. Nie sądziłem, że będzie mi dane dożyć chwili w której zobaczę Axla, Slasha i Duff'a razem na scenie, a tym bardziej momentu kiedy to nie będzie sztuczne, a tej sztuczności się obawiałem kiedy dowiedziałem się o powrocie chłopaków na scenę...
Ale tak nie było!!  :D  Była energia, jakaś chemia i stare dobre Gunsowe pier*olnięcie! W końcu czułem że wszyscy są na swoim miejscu (prawie wszyscy... ;)) I że to są Ci Gunsi, których pokochałem 5 lat temu słuchając pierwszy raz "AFD". Nie zapomnę nigdy wrażenia jakie na mnie wywołali tą płytą  :rolleyes:
Po tych pięciu latach widzę, że to są moi Gunsi, tym razem nie z archiwalnych nagrań, ale na żywo, że to jest prawdziwe i ta maszyna naprawdę świetnie jak na razie pędzi do przodu (mam nadzieję, że dopiero się rozpędza... :) ) To jest piękne  :radocha:
Set fenomenalny, jedyne co mnie rozczarowało w tym koncercie to brak "Don't Cry", ale z drugiej strony dobrze, że zaskakują jak z Comą ( jak usłyszałem pierwsze dźwięki to nie dowierzałem...  :o)
Ehh... chyba długo jeszcze wrażenia ze mnie nie zejdą  :D
A uśmiechy chłopaków z tej pożegnalnej fotki mówią chyba wszystko :)

Offline pawlik.7

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +207
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 09, 2016, 04:09:55 pm »
0
"Kiedyś"... Kiedyś to Slash z Axlem nie gadał i oboje się zarzekali, że "never" i "not in this lifetime" i popatrz, jesteś na forum i komentujesz ich wspólny występ w 2016r.
Dokładnie tak, jak to się wszystko pozytywnie zmienia. Cieszy mnie że po latach odchodzą stare urazy i ludzie potrafią się dogadać.  :D
Guns N' Roses ostatni koncert grało w 2014r.
Masz rację pomyliłem rok. Już poprawione.  ;)

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 09, 2016, 04:20:03 pm »
+3
Według doniesień ludzi z pierwszych rzędów, Axl z niebywałą radością wpatrywał się w Slasha grającego TIL :)

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4379
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 09, 2016, 04:24:40 pm »
+3
dla mnie poki co gra Slasha w kawalkach z ChD to jakies lekkie nieporozumienie, ale nic moze sie jeszcze nauczy do konca trasy

sluchajac solo TIL przypomnialo mi sie jak Axl mowil jak to drzewiej wylaczali zmacniacze Izziemu podczas koncertow, bo gral zupelnie inna piosenke, w innej tonacji, niz reszta zespolu...
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2016, 04:27:38 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8451
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip