Autor Wątek: GNR w Warszawie 12 lipca 2025  (Przeczytany 2166 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +210
Odp: GNR w Warszawie 12 lipca 2025
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 13, 2024, 11:51:20 pm »
0
Ja kupiłem 3 bilety na swoje konto i tam mam, nie widzę inne możliwości jak po prostu powiedzieć ten i ten wchodzi na te bilety, bo dodawanie konta na kogoś telefon jest trochę bez sensu skoro oni tam rozkazują zabezpieczać je mailem, numerem telefonu i hasłem 12 znakowym (na koncie w banku aż tak nie trzeba), więc to by było bez sensu. Ale też bez przesady, że zaraz telefon Wam wpadnie do kibla czy coś, bo przecież papierowy bilet też może się zniszczyć. Jedyne co mnie zastanawia czy ta aplikacja potrzebuje internetu (chociaż to można sprawdzić) i czy jak odpali cały stadion apkę czy nie posra mówiąc dosadnie. ;) Ale pewnie mają to przećwiczone. Ekologicznie z jednej strony, a z drugiej szkoda, że do mojej szuflady nie dołożę kolejnego biletu. A co do dzieci to przecież nie puszcza się 14 latków na płytę samemu idąc na trybuny.  :lol:

Coś za coś, świat się zmienia. ;)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3483
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 14, 2024, 08:53:47 am »
0
" Ale też bez przesady, że zaraz telefon Wam wpadnie do kibla czy coś, bo przecież papierowy bilet też może się zniszczyć. "
Pewnie, że może i to nie tak, że jestem starym zgredem nieprzychylnym technologii, tylko po prostu miałem doświadczenie typu - chcę pokazać bilet na telefonie, a tu telefon padł całkowicie.
Na szczęście było to w ośrodku kultury i po podaniu danych miła pani wydrukowała mi papierowy bilet, dzięki któremu wszedłem na wydarzenie. A gdyby coś podobnego zdarzyło się tuż przed koncertem? Myślę, że nie byłoby tak łatwo.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1554
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 14, 2024, 10:27:43 am »
0
Aplikacja może się zawiesić, wykrzaczyć, cokolwiek, a oni nawet nie pozwolą wyświetlić screena? Bilet na autobus czy pociąg można ostatecznie kupić jeszcze raz, ale na koncert i to przy takich cenach?

Ja myślę, że tu dużo też zależy od podejścia ludzi w tej sytuacji, a u nas jest takie podejście, aby tylko nie pomóc i się za bardzo nie narobić. A do tego też, że ktoś może coś kombinować.

Kilka (kilkanaście?) lat temu pojechaliśmy z przyjaciółmi na koncert The Who do Belfastu. Okazało się, że koleżanka zapomniała wziąć biletu. Wtedy nie było jeszcze aplikacji firm koncertowych, a już na pewno nie były one tak powszechne jak teraz. Podeszliśmy do okienka kasowego, koleżanka przedstawiła sytuację, pokazała dowód, pani w kasie sprawdziła w internecie i wydrukowała koleżance nowy bilet.

Też mnie wkurza fakt, że zaraz w ogóle nie będzie można zachować biletu na pamiątkę, bo wszystko będzie elektroniczne. I to wkurza mnie z powodów o których piszecie, czyli możliwość problemów z aplikacją czy internetem, ale również z powodu braku możliwości zachowania takiego biletu na pamiątkę. 

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2361
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 14, 2024, 03:55:58 pm »
+1
Ale też bez przesady, że zaraz telefon Wam wpadnie do kibla czy coś, bo przecież papierowy bilet też może się zniszczyć.

Gdybym sama nie była dosłownie w takiej sytuacji przy koncercie Slasha, to może bym też tak myślała. Na szczęście bilet był wtedy papierowy. A złośliwość rzeczy martwych ma mocną siłę. W ubiegłym roku byłam na wyjeździe służbowym w Portugalii. Bilety lotnicze każdy miał w aplikacji, bo przecież "po co drukować". Na lotnisku przy wylocie jednej z dziewczyn zablokował się iphone (oczywiście potem już gdy czekaliśmy na samolot po kontroli to się odblokował, ale nadanie bagażu i kontrola były przecież wcześniej). Przed płaceniem za wydruk na lotnisku uratowało ją to, że to była wspólna rezerwacja dla całej grupy i każdy z nas miał bilety wszystkich u siebie, więc przekazywaliśmy jej telefon przy bramkach, żeby zeskanowała swój QR. Co, gdyby miała osobną rezerwację? Wuchta euro dopłaty. A linie lotnicze już przebąkują coś o całkowitej likwidacji drukowania. Co wtedy? ;)

A co do dzieci to przecież nie puszcza się 14 latków na płytę samemu idąc na trybuny.

Oj wierz mi, że właśnie tak się często dzieje, zwłaszcza, gdy bilety są mega drogie. Mało tego, czasem idą np. koleżanki i rodzic tylko jednej z nich jest opiekunem.

Postęp postępem, technologia technologią, ale wybór powinien być. Chociażby po to, żeby np. móc dać komuś bilet w prezencie ;) no i ja tam lubię czasem powspominać, jak trafię na moją stertę starych biletów ;)

Offline Luk

• Paradise City
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 15, 2024, 02:02:10 pm »
0
Ale też bez przesady, że zaraz telefon Wam wpadnie do kibla czy coś, bo przecież papierowy bilet też może się zniszczyć.

Gdybym sama nie była dosłownie w takiej sytuacji przy koncercie Slasha, to może bym też tak myślała. Na szczęście bilet był wtedy papierowy. A złośliwość rzeczy martwych ma mocną siłę. W ubiegłym roku byłam na wyjeździe służbowym w Portugalii. Bilety lotnicze każdy miał w aplikacji, bo przecież "po co drukować". Na lotnisku przy wylocie jednej z dziewczyn zablokował się iphone (oczywiście potem już gdy czekaliśmy na samolot po kontroli to się odblokował, ale nadanie bagażu i kontrola były przecież wcześniej). Przed płaceniem za wydruk na lotnisku uratowało ją to, że to była wspólna rezerwacja dla całej grupy i każdy z nas miał bilety wszystkich u siebie, więc przekazywaliśmy jej telefon przy bramkach, żeby zeskanowała swój QR. Co, gdyby miała osobną rezerwację? Wuchta euro dopłaty. A linie lotnicze już przebąkują coś o całkowitej likwidacji drukowania. Co wtedy? ;)

A co do dzieci to przecież nie puszcza się 14 latków na płytę samemu idąc na trybuny.

Oj wierz mi, że właśnie tak się często dzieje, zwłaszcza, gdy bilety są mega drogie. Mało tego, czasem idą np. koleżanki i rodzic tylko jednej z nich jest opiekunem.

Postęp postępem, technologia technologią, ale wybór powinien być. Chociażby po to, żeby np. móc dać komuś bilet w prezencie ;) no i ja tam lubię czasem powspominać, jak trafię na moją stertę starych biletów ;)

Można to też brać z pozytywnej strony, że np. lepiej że jej się zaciął telefon, a nie pilotowi samolot.  :lol:

Rozumiem, że ma to minusy ale ma też plusy. Nie ma co stresować samego siebie, że nagle wszystko mi się zatnie, bo przez pół roku to sam się mogę zaciąć.  :lol:

Mnie też uczyli na prawie jazdy, że na przejazdach kolejowych się samochody psują, biegi zacinają i trzeba uważać. :P

Oczywiście mówię to w formie żartu i pogawędki, jak to śpiewała Anitka, wszystko się może zdarzyć. Dla mnie powinni to podpiąć pod ekologię i w związku z tym np. powiedzieć, że dzięki temu bilety będą tańsze ale oczywiście to Livenation to ma to wszystko w dupie, bo kasa najważniejsza.

A czy się to wszystko zatnie czy nie to może tak być i wtedy mogę i tak się założyć, że organizator i tak będzie miał to w dupie. Moim zdaniem to po prostu dla nich tak jest taniej i chcą ograniczyć odsprzedaż biletów aczkolwiek mówienie na bramce ten i ten wchodzi ze mną temu trochę przeczy. Dla mnie trochę czeski film. :P

Papierowy bilet lubiłem tylko za to, że miałem pamiątkę i powinni na maila wysyłać chociażby taki upominek do wydruku, a bilet niech sobie będzie z aplikacji o ile to dobrze zadziała. ;) To będzie mój pierwszy taki event na bilecie mobilnym, więc opowiem po czy stałem pod bramą za 500 zł czy jednak wszedłem. :D

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 16, 2024, 12:07:03 pm »
+1
Mam bilet, czyli jak dożyję, to będę  :P
Oczywiście na trybunach, w sektorze wiadomym.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 16, 2024, 01:44:27 pm »
+1
VIPowskie :) Szampan gratis
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 16, 2024, 02:02:38 pm »
+1
I nowa płyta do tego  :D Odsłuch razem z Axlem, który opowie o kulisach jej tworzenia  :D

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1723
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 16, 2024, 02:54:48 pm »
+1
Kupione. Ale przy 4 biletach jest ponad 400 zł opłat manipulacyjnych. Złodziejstwo!

To gdzie Ty kupowałeś @mafioso? ja na ticketmasterze tylko te 417 zł i tyle.

Post Merge: Grudnia 16, 2024, 02:59:51 pm
i fakt. mnie też boli ze nie mam fajnego biletu do kolekcji.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2024, 02:59:51 pm wysłana przez Śpiochu »
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 17, 2024, 08:53:36 am »
0
Ja tez nic nie dopłacałem na płytę. W sektorach gdzie wyświetla się "+" obok ceny coś się dopłaca. 

« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2024, 08:56:15 am wysłana przez Douger »
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2233
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 17, 2024, 10:04:11 am »
0
Kupione. Ale przy 4 biletach jest ponad 400 zł opłat manipulacyjnych. Złodziejstwo!

Sektor C03 - Cena biletu 550 zł, cena zakupu 657 zł - 107 zł na każdym bilecie przycinają.

Offline Luk

• Paradise City
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 17, 2024, 12:38:49 pm »
0
Ja tez nic nie dopłacałem na płytę. W sektorach gdzie wyświetla się "+" obok ceny coś się dopłaca. 

Jak ja patrzyłem na wprost sceny to kosztowały 482 zł. więc już dziś 600 zł? :D Ile to dni minęło? Jak ten livenation tam obraca te ceny, że to się rzygać chce. 10 lat temu to bilet miał cenę i dzień przed koncertem taka sama była, a teraz to co 5 minut inne mogą być. Masakra...

Ja kupiłem za 482 i było tyle ale cena biletu niby tylko 400, a kiedyś było odwrotnie, że pokazywało mniej czyli tańszą wersję, a jak się robiło przelew to tam już było, że manipulacja jeszcze.  :lol: Więc z dwojga złego wolę widzieć od razu końcową kwotę.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1723
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 17, 2024, 01:00:15 pm »
0

SZOK.
To może Ty kupowałeś Platinum?

Sektor C03 - Cena biletu 550 zł, cena zakupu 657 zł - 107 zł na każdym bilecie przycinają.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Dizzy: Mam szczęście, że gram w GNR [dizzy]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1687
Ostatnia wiadomość Listopada 29, 2019, 01:21:33 pm
wysłana przez sunsetstrip