Autor Wątek: GNR w Warszawie 12 lipca 2025  (Przeczytany 2162 razy)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3483
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: GNR w Warszawie 12 lipca 2025
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 12, 2024, 08:08:21 am »
+1
Ekhm. No będę, co mam powiedzieć.
@Zqyx a jaki to hotel bo moze w tym samym będizemy :P
Negocjacje trwają, bo wszyscy chcą mnie gościć ;) (skromny)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 12, 2024, 09:07:50 am »
0
Najpierw to kup bilet :D

Kupione na płytę
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2024, 09:12:43 am wysłana przez Douger »
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4406
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 12, 2024, 09:33:45 am »
+1
ceny biletow

NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline whatashame

• Paradise City
  • Respect: +269
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 12, 2024, 01:36:03 pm »
+2
Udało mi sie kupic bilet za 188 zł, i to jest super nowina.

Niestety, jak zawsze, obcowanie z ticketmaster czy live nation wzbudza we mnie nienawiśc, gniew i odrazę. Nienawidze ich tak bardzo, ze gdy moje ulubione zespoly przestają koncertowac, myśl o nie mieniu nic dotyczenia z tymi qoorwami z ticketamster czy livenation ociera moje łzy bardzo skutecznie.

Pierwsze co mnie spotkało przy kupowaniu biletów dzisiaj to ze w ogole skasowali moje konto ktore mialem od chyba 2016 roku. Wszystkie moje poprzednie bilety na byłe/ dawne koncerty, wzystko znikneło. Musialem spedzic pare minut weryfikujac czy w ogole wszedłem na oficjalna strone ticketmaster. I w sumie jakbym chcial narzekac to moge powiedziec, ze do teraz nie wiem, bo bilety jakie kupilem są tylko "mobilne", czyli nie moge ich wydrukowac, skopiowac, zrobić kopii. Zaplacilem, ale nie czuje zebym zapłacić za coś konkretnego.

Ostatni raz uzywalem konta ticketamster kupujac bilety chyba na GNR w warszawie, a jak nie to na Aerosmith ktory to koncert został odwołany. Nie pamietam. Ale tak czy siak, skasowali mi konto bez zadnego potwierdzenia, bez informowania mnie, wiec jak juz raz mi skasowali konto to moga to zrobic drugi raz, a bilety przepadną bo nie moza ich drukowac ani kopiowac. Byla rowniez wiadomosc, ze screenshoty nie są honorowane. Nie wiem jak z technicznego pkt widzenia screenshot kodu QR moze nie wskoczyć do czytnika, ale to tylko zmniejsza moje poczucie bezpieczenstwa i komfortu. A Co sie stanie gdy moj telefon sie rozładuje? Nie wejde na koncert? A moze bedzie słaby zasieg, nie bede mial neta w telefonie, itd? HY TFU na wasz ryj i obyscie zdechli

Kolejna sprawa ktora mnie doprowadza do wscieklosci, to ze mam 10 minut na dokoncenie transakcji, a musze sie po  drodze zgodzić na jakies regulaminy, ktorych nie ma opcji ze przeczytam w 10 minut, a nawet nie mozna ich sciagnac na twardym nośniku ,pliku PDF, zeby przeczytac pozniej i sie do nich dostosowac. Dlaczego nikt sie tym oszustom nie dobierze wreszcie do dupy? Boze, jak ja ich nie nawidze.

Szukalem tych najtanszych biletow za 188zl, i znalazlem bodajże ostatnie trzy w dobrej w miare lokalizacji, tzn nie tuż przed słupem. Ucieszylem sie, ze byly trzy, a ja potrzebuje tylko dwóch. Wybralem je i chcialem sfinalizowac zakup, lecz dostalem wiadomosc, ze nie moge zostawic obok siebie tylko jednego wolnego miejsca. Musze kupic inne bilety, tak zeby zostawic kolo mnie conajmniej dwa wolne miejsca. Oczywiscie takie zachowanie minimalizuje straty ticketmastera, no bo ludzie dosc czesto chodza na koncerty parami, i pojedyncze miejsca sie potem nie sprzedają. Ale przepraszam bardzo, co mnie to obchodzi? Jak mozna az tak bezczelnie traktowac klientow, zeby odmówic mi sprzedania biletow? Nienawidze was tak bardzo, i psujecie mi kazde wyjscie na koncert.

Potem jeszcze mi przypomneili, ze mam zakaza wnoszenia jakiegokolwiek bagazu na koncert. Juz w tym roku jakbylem na Slashu bodajze czy na Duffie to byl problem nawet z tzw nerką/banenem , taką torba na pasku w ktorej masz gume do żucia, powerbanka. Wszystko kazali zostawiac w szatni za 50 czy 75 zl od bagazu. Popierdolilo ich srogo, chamskie *****. Wolalem to wszystko wyjebac do smietnika, gume do zucia i nerke za 20 zł, niz placic 50zl. Ale szlag mnie trafia bo w warszawie nie mieszkam , jak sie wybieram na koncert to musze zabrac plecak, jakies buły do pociagu, wode, bluze, a jak ide na  koncert to juz tych bułek i picia nie mam ,ale dalej mam plecack pusty . Nie bede go zostawial w szatni za 50 zł , popierdoliło ich? Pokoju tez nie chce brać na noc, wole wrocic do domu pierwszym pociagiem. A autem tez nie pojade bo parking to tez jest k***a masakra. Chociaz jak mam placic 70 za bilet, 50 za szatnie,  30 za piwo, to moze lepiej zaplacic za parking i nie pic piwa, ale k***a mac, te wyjazdy na kocnerty to sa teraz tak okropnie nie przyjemne. Nie maja NIC wspolnego z tym zamysłem jakim mial byc rozerwanie sie na koncercie 15 lat temu.

Nienawidze, nie bede tesknił, mam dosyc dawac sie jechać w dupe, i tego ze od 10 lat ciagle narzekam ze nizej sie nie da upaśc, a wciaz upadają nizej, i wciaz im oddaje pieniadze w zębach.

O tyle dobrze ze jeszcze tanio, i ze GNR graja 3,5 godziny, ale ticketmaster , livenation - NA POHYBEL!!!

aha, i jeszcze nie wspomne, ze teraz odsprzedawanie biletow jest nie mozliwe. A dlaczego nie? Nie raz, nie dwa mialem swoj wlasny bilet, a potem drugi wygrałem w radiu albo konkursie, i jeden z nich moglem sprzedać ku uciesze jakiegos fana. Zarobil na tym kazdy. Teraz? no way!

Aha, i jeszcze jedno. Jak kupowalem bilet to wzieli ode mnie numer buta, fiuta, adres, kod pocztowy, nr telefonu ORAZ adres email, a nie jedno do wyboru, a potem powiedzieli ze biletów nie wysyłają, i sa tylko na ticketmaster.pl - wiec po co im te wszystkie dane, moj adres zamieszkania, itd? Zeby sprzedac moje dane i zarobic na mnie jeszcze wiecej!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2024, 01:38:24 pm wysłana przez whatashame »
GNR fan since 1993

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2233
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 12, 2024, 01:45:16 pm »
0
Kupione. Ale przy 4 biletach jest ponad 400 zł opłat manipulacyjnych. Złodziejstwo!

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2361
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 12, 2024, 08:08:15 pm »
0

Pierwsze co mnie spotkało przy kupowaniu biletów dzisiaj to ze w ogole skasowali moje konto ktore mialem od chyba 2016 roku. Wszystkie moje poprzednie bilety na byłe/ dawne koncerty, wzystko znikneło. Musialem spedzic pare minut weryfikujac czy w ogole wszedłem na oficjalna strone ticketmaster. I w sumie jakbym chcial narzekac to moge powiedziec, ze do teraz nie wiem, bo bilety jakie kupilem są tylko "mobilne", czyli nie moge ich wydrukowac, skopiowac, zrobić kopii. Zaplacilem, ale nie czuje zebym zapłacić za coś konkretnego.

Ostatni raz uzywalem konta ticketamster kupujac bilety chyba na GNR w warszawie, a jak nie to na Aerosmith ktory to koncert został odwołany. Nie pamietam. Ale tak czy siak, skasowali mi konto bez zadnego potwierdzenia, bez informowania mnie, wiec jak juz raz mi skasowali konto to moga to zrobic drugi raz, a bilety przepadną bo nie moza ich drukowac ani kopiowac. Byla rowniez wiadomosc, ze screenshoty nie są honorowane. Nie wiem jak z technicznego pkt widzenia screenshot kodu QR moze nie wskoczyć do czytnika, ale to tylko zmniejsza moje poczucie bezpieczenstwa i komfortu. A Co sie stanie gdy moj telefon sie rozładuje? Nie wejde na koncert? A moze bedzie słaby zasieg, nie bede mial neta w telefonie, itd? HY TFU na wasz ryj i obyscie zdechli

Jak przez mgłę, ale pamiętam, że kilka lat temu informowali, że przez to, że scalają wszystkie ticketmastery w jedno (z różnych państw masz jedno konto), to historia będzie wykasowana. Też nie mam swoich, a szkoda.

Kupione. Ale przy 4 biletach jest ponad 400 zł opłat manipulacyjnych. Złodziejstwo!

Dawno nie byłam na koncercie i stęskniłam się za Gunsami i mimo pełnej świadomości tego, jak działa Ticketmaster/LN, to dopóki tego nie przeczytałam, to chciałam napisać, że na 95% będę. Ale teraz to mi się trochę odechciało...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2024, 08:11:46 pm wysłana przez Emma »

Offline maciek___1551

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +34
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 12, 2024, 09:24:14 pm »
+1
Bilet kupiony . Płyta GE 417zl . Trochę sporo ale co poradzić .fani mety mają i tak gorzej

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2233
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 13, 2024, 10:59:48 am »
0
Niestety, jak zawsze, obcowanie z ticketmaster czy live nation wzbudza we mnie nienawiśc, gniew i odrazę. Nienawidze ich tak bardzo, ze gdy moje ulubione zespoly przestają koncertowac, myśl o nie mieniu nic dotyczenia z tymi qoorwami z ticketamster czy livenation ociera moje łzy bardzo skutecznie.
(...)

Zasadniczo zgadzam się ze wszystkim. Niestety wiele dużych zespołów wiąże się z LN ze względu na to, że LN daje im godnie zarobić - i w sumie artystom nie ma się co dziwić. LN to korporacja, która z założenia ma stabilność, ale idzie do celu "po trupach" - w tym przypadku "trupem" jesteśmy MY.
Czy UOKiK może im się dobrać do dupy? Jakby mieli za co, to pewnie by się dobrali. Zapewne LN jest na takie okoliczności jakoś zabezpieczone. Robotę mogły by zrobić masowe albo zbiorowe pozwy, ale komu z "trupów" się chce?

Wczorajsza próba kupna biletu doszła do skutku za piątym razem, pierwsze trzy to system sam mi losował bilety i musiałem anulować transakcję. Dopiero za czwartym podejściem aktywowała mi się mapka z której mogłem wybrać miejsca w sektorze, ale wywaliło mnie, bo wybrałem 4 obok siebie i piąte zostawiłem wolne, w końcu kupiłem 2x2 w dwóch rzędach. Kosztowało to majątek.

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +210
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 13, 2024, 01:04:28 pm »
0
Mam pytanie, czy Wam też podczas kupowania biletów proponują tylko bilet mobilny?
Drugie pytanie, jak już mam ten bilet mobilny na swoim koncie to czy ja muszę innym znajomym przekazać telefon czy powiedzieć, że ten i ten wchodzi ze mną? :D

Bo chyba tego nie da się przesłać, a musiałem konto reaktywować na tym ticket... I oczywiście zabezpieczenia na hasło 12 znaków, telefon, smsy i inne dziadostwa, a teraz co? Mam komuś podać swoje hasło, żeby na swoim urządzeniu też miał moje konto? :D Nie do końca to czaję ale może tylko się czepiam. :P

A jeszcze mam pytanie dodatkowe, czy mi się wydaje, że oni sterują miejscami i cenami biletów na bieżąco? W sensie jak chodzę na koncerty to czasem widzę miejsce za 400, a potem jakby ten sektor po 1000 albo inne kwiatki i czy to tylko jakieś moje złe obserwacje czy sterują tym tak podle? ;) Na GnR zawsze kupuje wcześniej, żeby tego potem nie analizować i nie myśleć czyli dolna trybuna na narodowym (tam jeszcze mnie dźwięk nie zawiódł jakoś mocno). No ale czy to złe moje obserwacje czy też takie macie co do cen i miejsc? ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2024, 01:15:05 pm wysłana przez Luk »

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4406
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 13, 2024, 01:16:13 pm »
+1
Na Duffie tez tak mialem i metoda: czyli powiedzieć, że ten i ten wchodzi ze mną
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2473
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 13, 2024, 03:30:46 pm »
0
Z doświadczenia wiem, że lepiej mieć aplikację. Na Metallice w lipcu miałem screena i pech chciał, że bramka na trybuny mi się ścięła i zawołałem obsługę ale jak zobaczyli, że to screen, a nie aplikacja to kazali mi spadać bo "pewnie ktoś wszedł na ten bilet i ja też próbuję". Oczywiście aplikacji Tiketmastera nie miałem zaktualizowanej i biegałem dookoła Narodowego, żeby złapać zasięg, zalogować się i pójść do biura obsługi klienta, wytłumaczyć całą sytuację i mieć nadzieję, że "odświeżą" mi kod QR. Sprawdzając bilety na Duffa Pani w Stodole już sprawdzała czy to kod w aplikacji, a nie screen.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22 / ...
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline whatashame

• Paradise City
  • Respect: +269
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 13, 2024, 03:52:10 pm »
0
no jesli stoją bezposrednio za tobą to wejdą razem z tobą, ale na duffie to był tylko general admission, pusty parkiet i kto pierwszy ten lepszy, wiec sobie mozna wejsc razem grupą, ale jak są miejsce numerowane na stadionie, osobne wejscia, osobne sektory, osobne bramki, osobne kolejki, to jest ogromny problem, a za takie pieniądze zupełnie nie potrzebny klientowi problem.

Nie wiem jak wam, ale mi sie zdarzalo pare razy jechac na koncert wieksza grupą, ale na samym koncercie sie rozdzielic bo ktos chcial byc przy scenie , ktos inny usiąść daleko zeby bylo taniej. Zaraz ktos mi napisze, "no to se niech sam kupuje bilet", no to niech se sam kupuje bilet, ale dobrze wiecie, ze czasami sie bilety rozchodzą w pare minut , sprzedaż rusza w czwartek o 10 i tylko jedna osoba z paczki jest w stanie kupic wtedy bilety dla wszystkich. Nie raz kupowalem dla kumpla bilet bo był np za granicą i oddawał mi kase. No rozne rzeczy są. Albo jak gościu zabrał dzieciaki na koncert, one chcialy pod sceną, on chciał siedzieć, przecież nie wejdą razem bo mają osobne bramki. To jest totalna kpina i zmuszanie ludzi do zaokrąglania do góry.

stadion narodowy ma pojemnosc 72 900, i jestem k***a ciekawy czy strona ticketmaster udzwignie to zeby tyle osób sie naraz zalogowalo na ticketmaster.pl zeby pokazac bilet.

co do usunięcia konta z ticketmaster o czym pisalem powyzej , to napewno usuneli mi konto, a nie tylko skasowali historie biletów, poniewaz gdy logowalem sie tymi credentials co zawsze to dostawalem info ze z takim adresem email zadne konto nie jest skojarzone.

zwracam tez uwage, ze zabilet zaplacilem 188 zl ,ale na rachunku transakcji widnieje kwota 150 zl. To daje 38 zl oplaty za c**j wie co , bo anpewno nie za kasjera i nie za druk. Kolega powyżej zaplacil ponad 400 zl oplat manipulacyjnych przy 4 biletach. Przy takich cenach i takiej pojemnosci stadionu to daje  7 mln zlotych od koncertu. Za co? Nie wiem jak czesto sa koncerty na narodowym, ale mniemam ze czesto. Jakie to sa k***a koszta, za co to, na co to?

mam tego serdecznie dosyc, powiem wam, poniewaz te cale koncertowanie nie ma w ogole ani krzty w sobie ducha rock and rolla. Jeszcze kiedys mozna bylo wziac plecak, misia w teczka, pojechać na wycieczke, a teraz kazdoraki koncert to dla mnie k***a bieg przez płotki i tor przeszkód na kazdym kroku którego  mam wrazenie ze kazdy chce mnie oskubać na kase
GNR fan since 1993

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +210
« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 13, 2024, 05:12:38 pm »
0
Na Duffie tez tak mialem i metoda: czyli powiedzieć, że ten i ten wchodzi ze mną

O to mi chodziło, czy można z jednego urządzenia (konta) wejść w kilka osób. Oczywiści, gdyby każdy miał mieć swoje konto i urządzenie z biletem to by było jakieś kuriozum z kupowaniem biletów i tym wszystkim ale już nie takie rzeczy się na świcie działy, więc lepiej się upewnić.  :lol:

Gdyby ktoś znał takie sytuacje to dajcie znać przed koncertem, żeby tam nie się nie denerwować tylko cieszyć.  :P

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3483
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 13, 2024, 05:21:40 pm »
0
Z doświadczenia wiem, że lepiej mieć aplikację. Na Metallice w lipcu miałem screena i pech chciał, że bramka na trybuny mi się ścięła i zawołałem obsługę ale jak zobaczyli, że to screen, a nie aplikacja to kazali mi spadać bo "pewnie ktoś wszedł na ten bilet i ja też próbuję". Oczywiście aplikacji Tiketmastera nie miałem zaktualizowanej i biegałem dookoła Narodowego, żeby złapać zasięg, zalogować się i pójść do biura obsługi klienta, wytłumaczyć całą sytuację i mieć nadzieję, że "odświeżą" mi kod QR. Sprawdzając bilety na Duffa Pani w Stodole już sprawdzała czy to kod w aplikacji, a nie screen.

A jeszcze lepiej mieć aplikację, screena i fizycznie bilet, jeśli się da, bo nie zawsze się da, ale miałem kiedyś; co  prawda nie na koncercie, ale jednak ; sytuację, że telefon tuż przed wydarzeniem postanowił odejść w zaświaty, więc... im więcej opcji, tym lepiej.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2024, 05:24:04 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2361
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 13, 2024, 11:04:40 pm »
0

A jeszcze lepiej mieć aplikację, screena i fizycznie bilet, jeśli się da, bo nie zawsze się da, ale miałem kiedyś; co  prawda nie na koncercie, ale jednak ; sytuację, że telefon tuż przed wydarzeniem postanowił odejść w zaświaty, więc... im więcej opcji, tym lepiej.

no właśnie, a tu nawet nie ma opcji pdf. Totalna głupota. Jestem z tych, co pomijając pamiątkę z koncertu, zdecydowanie bardziej jednak wierzą opcji "papier" jako zabezpieczenie. Jadąc na Slasha (chyba 2016? coś koło tego?) telefon mi zastygł, bo dostała się woda (padało), gdy jechałam na koncert. Odżył dopiero po rozebraniu i porządnym wysuszeniu w domu po powrocie. Gdybym miała tylko tam bilety na koncert i autobus czy pociąg to lipa, nic bym nie zrobiła, nawet bym nie ściągnęła z maila. Całkowite odbieranie ludziom możliwości wyboru czy chcą drukować coś, czy zdają się jedynie na technologię, zwłaszcza gdy jeszcze ograniczają możliwośc wyświetlenia screenów(!) to debilizm. Aplikacja może się zawiesić, wykrzaczyć, cokolwiek, a oni nawet nie pozwolą wyświetlić screena? Bilet na autobus czy pociąg można ostatecznie kupić jeszcze raz, ale na koncert i to przy takich cenach?

Ciekawi mnie ten wątek biletów kupionych dla kilku osób w ramach jednego konta. Pominę GNR, ale generalnie często jest tak, że nastoletnie dzieci idą pod scenę, a rodzic/opiekun bierze najtańszy bilet na trybuny. Wypadłam z koncertowego obiegu i totalnie nie mam pojęcia jak to działa, a im więcej tu widzę komentarzy, tym bardziej się oddala wizja zobaczenia chłopaków ponownie.

Dizzy: Mam szczęście, że gram w GNR [dizzy]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1687
Ostatnia wiadomość Listopada 29, 2019, 01:21:33 pm
wysłana przez sunsetstrip