Oczywiście masz rację, były tylko dwa utwory w pierwszej setce, po prostu źle Cię zrozumiałem.
Jeśli chodzi o WTTJ to mnie akurat nie dziwi, ludzie którzy tam głosują słuchają bardzo różnych gatunków muzycznych, a ten utwór nie jest typem utworu, który zapadnie w pamięć przeciętnemu słuchaczowi, a nawet jeśli to i tak przegra z innymi utworami bardziej wpadającymi w ucho.
Powiem na własnym przykładzie, YCBM jest utworem podobnego kalibru co WTTJ, ja na początku lat 90-tych nie miałem sprecyzowanych gustów muzycznych, GNR jak wiadomo w tamtych czasach było bardzo popularne i dla przykładu taki November Rain (którego dzisiaj zbyt wielkim miłośnikiem nie jestem) zapadał mi dużo bardziej w pamięć niż taki YCBM (który dzisiaj jest jednym z moich ulubionych utworów muzycznych w ogóle), wtedy November Rain dla mnie był jednym z lepszych utworów w ogóle, a YCBM był po prostu jednym z wielu utworów Gunsów, który tak naprawdę przypominał mi się gdy przypadkiem natrafiałem na jego klip w MTV (a na żadnej kasecie tego utworu nie miałem).
Dlatego obawiam się, że jeżeli 4 utwory Gunsów znajdą się na tej liście to będzie to naprawdę duży sukces.
Jeśli chodzi o jakieś szansę Gunsów to widzę, je jeszcze w KOHD, który kilka lat temu chyba znalazł się w pierwszej setce, natomiast jakby znalazły się na liście WTTJ i YCBM (czyli, utwory na które zagłosowałem) to byłbym naprawdę bardzo mile zaskoczony.