Autor Wątek: Future is ours - rusza promocja Chinese Democracy !  (Przeczytany 40064 razy)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Future is ours - rusza promocja Chinese Democracy !
« Odpowiedź #90 dnia: Października 21, 2008, 03:14:01 pm »
0
bedzie to po prostu kolejna rockowa plyta

Będzie kolejną rockową płytą po prostu.
Przecież If the world i inne kawałki nie są objawieniem,są ?
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 03:16:05 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Daktyll

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #91 dnia: Października 21, 2008, 03:19:41 pm »
0
Chodziło mi o to czy będzie się ona jakoś specjalnie wyróżniała czy nie. AFD był jakimś przełomem w muzyce rockowej, w tym całym świecie dancu i popu, a dzisiaj też na każdym kroku popshit i techno, także mam nadzieje, że wreszcie ktoś skopie dupe tym gwiazdom z MTV:)

Offline jack daniel

• Welcome to the jungle
  • *
  • SUCK MY FUCKIN' DICK
« Odpowiedź #92 dnia: Października 21, 2008, 04:28:56 pm »
0
Co jak co, ale wtórności to Axlowi zarzucić nie można. A co do ChD, to pewnie będzie sie lepiej sprzedawać, niż Death Magnetic, ale co tu sie dziwić. Wystarczy policzyć ile czasu ludzie czekali na ostatnią płytę Metalliki, a ile na nowy album Guns N' Roses  :P
Nie ważne gdzie, ważne z kim ...

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #93 dnia: Października 21, 2008, 04:35:06 pm »
0
Przy odrobinie szczęścia to będzie najlepiej sprzedający się album ostatnich lat. Co jak co, ale w USA to bedzie nr. 1 - za dużo osób czaka na tą płytę.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
« Odpowiedź #94 dnia: Października 21, 2008, 05:05:11 pm »
0
Ktoś jeszcze uważa, że piosenka z 3 clipu i 10 to jest ten sam utwór? :D

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
« Odpowiedź #95 dnia: Października 21, 2008, 06:23:07 pm »
0
Co jak co, ale wtórności to Axlowi zarzucić nie można. A co do ChD, to pewnie będzie sie lepiej sprzedawać, niż Death Magnetic
szczerze wątpię.

nowy nr gg : 12071320

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #96 dnia: Października 21, 2008, 06:46:46 pm »
0
RocketQueen dlaczego wątpisz jak możesz to uzasadnij to???

Offline jack daniel

• Welcome to the jungle
  • *
  • SUCK MY FUCKIN' DICK
« Odpowiedź #97 dnia: Października 21, 2008, 08:32:52 pm »
0
Co jak co, ale wtórności to Axlowi zarzucić nie można. A co do ChD, to pewnie będzie sie lepiej sprzedawać, niż Death Magnetic
szczerze wątpię.

Jeśli recenzenci zjadą album (w co wątpię, bo to już co prawda nie jest Guns N' Roses, ale piosenki same w sobie są bardzo dobre), a Axl wyda jakiś marny singiel na początek to faktycznie mogłoby być źle ze sprzedażą. Myślę, że jak walnie na singiel Chinese Democracy to będzie ok. Po za tym na pewno w dużym stopniu zadziała magia nazwy GN'R. Większość ludzi gówno obchodzi kto jest w zespole: jest Axl, jest Guns N' Roses.
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 08:36:18 pm wysłana przez jack daniel »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #98 dnia: Października 21, 2008, 08:40:34 pm »
0
bo to już co prawda nie jest Guns N' Roses - jak to nie ? :P

Samo takie podejście pozwoli zjechać album,bo założenie będzie takie,żeby zjechać ;) Powiedzmy sobie szczerze,że poza "garstką" fanów reszta ma za złe to,że zespół zmienił skład. Nawet tu większość osób obwini za to Axla. A od Nightraina do If the world muzycznie jest bardzo daleko,więc to wystarczający powód,żeby zjechać zespół.

Większość ludzi gówno obchodzi kto jest w zespole: jest Axl, jest Guns N' Roses. - i tu mam odmiennie zdanie. Dla części z osób będących tutaj w zespole mógłby być Axl i kilka pawianów,ale dla "świata" ma to jednak znaczenie.
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 08:42:13 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline jack daniel

• Welcome to the jungle
  • *
  • SUCK MY FUCKIN' DICK
« Odpowiedź #99 dnia: Października 21, 2008, 09:04:17 pm »
0
bo to już co prawda nie jest Guns N' Roses - jak to nie ? :P

Samo takie podejście pozwoli zjechać album,bo założenie będzie takie,żeby zjechać ;) Powiedzmy sobie szczerze,że poza "garstką" fanów reszta ma za złe to,że zespół zmienił skład. Nawet tu większość osób obwini za to Axla. A od Nightraina do If the world muzycznie jest bardzo daleko,więc to wystarczający powód,żeby zjechać zespół.

Większość ludzi gówno obchodzi kto jest w zespole: jest Axl, jest Guns N' Roses. - i tu mam odmiennie zdanie. Dla części z osób będących tutaj w zespole mógłby być Axl i kilka pawianów,ale dla "świata" ma to jednak znaczenie.

Nie sądze żeby recenzenci katowali tą płyte z "urzędu". Porównania do starego składu i albumów na pewno będą, ale jak już pisałem,  mimo, że to nie jest oldGN'R to materiał sam w sobie jest bardzo dobry. Zresztą, pożyjemy, zobaczymy.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #100 dnia: Października 21, 2008, 09:41:42 pm »
0
Bez sensu jest dla mnie takie porównywanie. W Polsce pewnie się gorzej sprzeda niż Feel czy Doda, a czy to coś znaczy dla nas - fanów? Nie. My powinniśmy na razie się koncentrować na tym, aby ta data była datą realną. A czy i jak się to sprzeda, to mam to gdzieś. Jak dla mnie to zapewne będzie świetna płyta i zdania nie zmienię czy kupią ją wszyscy Polacy czy tylko ludzie z forum.

Offline freakczu

• Paradise City
  • Nie jestem alkoholikiem! :P
  • Respect: +1
« Odpowiedź #101 dnia: Października 21, 2008, 09:46:13 pm »
0
Wiesz, to jest tak, że zespół tworzy pewną markę. Marką w GN'R byli oni wszyscy, bo oprócz muzyki, tworzyli oni pewnie specyficzny nurt, promowali konkretny sposób bycia i światopogląd. Ludzie to "kupili", pokochali, bo widzieli to co chcą widzieć poza muzyką. No i nagle bam, nie ma, pozostaje jeden człowiek, bardzo charakterystyczny jednak jeden. Ogniwa odpadły i już się nie kręci. Skończyła się pewna marka. Pomyślcie sobie, co was cieszy gdy oglądacie stare kawałki/koncerty GN'R. Zapewne nie jest to tylko "lalalal, trurturutru nananana" tylko, śmigająca czupryna Slasha, biegający Axl ect, są to cechy charakterystyczne, tak bardzo mocno związane z tą marką, że pomimo upływu lat, kult pozostał. Z resztą spójrzmy na siebie ;) Zauważcie, że tylko wybrane bandy tworzą takie marki, stają się kultowe nie tylko ze względu na muzykę, zauważcie również, że wiele jest osób co nagrywa płyty pod szyldem bandu a tak naprawdę, jest to projekt solowy. Ludzie wtedy nie porównują tego tak "Płyty ze Stasiem były lepsze bo mocniej walił w bębny. Ta nowa płyta będzie do pupci i dupci, bo Stasia już nie ma, bo Józio się spił i go pogonił". Nikt nie ma pretensji do muzyka sesyjnego, że pojawia się i znika. Tak do tego podejście. ;)
Co nie zmienia, mojego stanowiska, że ta płyta raczej płytą roku nie będzie, zważywszy na to, że brzmienie współczesnego hard rocka odbiega znacznie od moich oczekiwań. Wątpię by Axl umiał mnie poruszyć (nie słyszałam tego co jest w linkach bo nie mam karty dźwiękowej w kompie), poza tym pisałam, już, że ostatnimi czasy, tak cholernie kombinuje nie w tym kierunku co trzeba, że to chyba nie to.
BTW Myślę, że runde pierwszą czas rozpocząć, Slash wyda solo, Axl płytę.
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2008, 07:04:45 am wysłana przez Zqyx »

Magister bibendi czyli nauczyciel picia
Magister bibendi :D

Offline jack daniel

• Welcome to the jungle
  • *
  • SUCK MY FUCKIN' DICK
« Odpowiedź #102 dnia: Października 21, 2008, 10:01:58 pm »
0
A od Nightraina do If the world muzycznie jest bardzo daleko

A co do tego porównania to jest wyjątkowo skrajne i nietrafne, bo tak samo mógłbyś porównać Nightraina do You Ain't the First. Muzycznie też daleka wycieczka.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #103 dnia: Października 21, 2008, 10:05:24 pm »
0
Myślę, że runde pierwszą czas rozpocząć, Slash wyda solo, Axl płytę.

Solowej plyty Slasha tez nie bedzie mozna porownywac z ChD bo w kazdym utworze uslyszymy innego wokaliste.
A Axl jednak (mimo wielu przetasowan personalnych na przestrzeni lat) stworzyl zespol, z ktorym zagral 100 koncertow.
Duzo predzej mozna porownywac VR z GNR - chociazby na zasadzie 3 bylych Gunnersow kontra 2 ktorzy zostali (bo
wiele osob zapomina o tym ze Dizzy -jak juz kiedys pisalem - mial dolaczyc jeszcze do zespolu za czasow AFD ale
uniemozliwilo mu to powazne zlamanie reki, a i tak jest czlonkiem tej kapeli od 1990r a wiec od 18 lat)
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 10:07:03 pm wysłana przez DrDrei »
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #104 dnia: Października 21, 2008, 10:24:51 pm »
0
Prawie każdy stary fan Gunsów a zauważyłem że to jest norma pisze tylko o przeszłości i o tym co już było i tylko to bierze za pewnik i norme,ale czy tylko na tym się świat kończy???Przecież po wydaniu Chinese zespół może zdobyć nowych fanów którym taka akurat muzyka się spodoba i co dojdzie do walki na słowa lub bijatyki między starymi a nowymi fanami na koncertach  w czasie trasy w 2009 roku jak dojdzie do skutku????

Tommy: Chinese to przemyślana i wielopłaszczyznowa płyta [tommystinson]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 702
Ostatnia wiadomość Listopada 15, 2022, 04:13:54 pm
wysłana przez sunsetstrip