Autor Wątek: Flaga 2012  (Przeczytany 88300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lilac

• Patience
  • Respect: +5
Odp: Flaga 2012
« Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 23, 2013, 02:21:43 pm »
0
Jak już będą licytowane fragmenty, to proszę napisz gdzie. Zostały może jakieś ścinki, w ogóle bez nadruków? Strasznie bym chciała mieć fragment rybnickiej flagi... Będę czekać na licytacje.

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 23, 2013, 02:44:57 pm »
0
Właśnie ogarnąłem transport, coby flagę odebrać, bo miałbym gdzie ją przechować, a Ty ją pokroiłeś...  Nie wiem też po kiego grzyba kontaktuję się od paru tygodni z managementem chłopaków, żeby zostawili na niej podpisy po koncercie w 2014 (niezależnie czy w Polsce, czy w Niemczech lub w Czechach) z myślą o WOŚP 2015, skoro nie ma już na czym tych autografów złożyć.. Smutno mi po prostu, tyle pracy (zbiórka hajsu, reklama itd.) na marne :(
« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2013, 03:46:25 pm wysłana przez cravenciak »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 23, 2013, 06:14:14 pm »
+4
Widzisz jaki pech :D Swoją drogą pompon to wszytko organizował i podjął decyzję jaką uważał za słuszną. Trzeba było myśleć o tym wcześniej, a nie jęczeć kiedy mleko się rozlało. Flaga była, pamiątka była i pozostanie, nie ważne w jakiej formie.

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +313
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 23, 2013, 07:21:20 pm »
0
hej
cravenciak - nie wiedziałem, że coś takiego organizujesz  :???:
Poważnie to była decyzja z serii czy ściąć długie włosy, tylko szybciej trzeba było podjąć decyzję.
Flagi pomimo składowania w suchym i ciepłym miejscu wymagały całodniowego czyszczenia z pleśni, które i tak zakończyło się składowaniem z wilgocią na powierzchni, która nie miała możliwości wyparowania.
Nie było sensu wystawiania ich w tym stanie w przyszłości- nie byłoby szansy na zainteresowanego, który poza użyciem banerów jako folii izolacyjnej w posadzce domu nie miałyby realnej możliwości przechowania i cieszenia się ich widokiem.

Z drugiej strony los flag był od czasu wystartowania projektów wiadomy i tak byłyby wystawione obie na najbliższy WOŚP.

Wydaje mi się, że teraz jeszcze w łatwiejszy i przystępniejszy sposób Slash i spółka może uwiecznić swój podpis na logotypie, który stanowił trzon flagi.
Ponowne wystartowanie z tą samą flagą podczas następnego koncertu nie miałoby większego sensu.
Tak więc raz jeszcze przepraszam, jeżeli kogoś ze wspierających projekty mogłem moją decyzją rozczarować, ale była to bardzo ciężka a zobaczycie, że z perspektywy czasu dobra decyzja- tym bardziej, że już przy dzisiejszej próbie suszenia było o niebo lepiej niż to co działo się z flagami wystawionymi wczoraj na poziomej płaszczyźnie.

Wydaje mi się też, że w tak przystępnym formacie będzie łatwiej znaleźć chętnego do zakupu takiej pamiątki z koncertu- kto by nie chciał aniołka, czy diabełka na ścianie?
W sprawie fragmentów flagi- czyli Waszych nicków, dajcie mi jeszcze chwilę na pomysł przekazania.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2013, 09:58:38 pm wysłana przez pompon »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 23, 2013, 07:22:46 pm »
0
Pompon, z tego co kojarzę flaga zorganizowana przez fanów na koncert BJ była materiałowa. Może taką powinniśmy zrobić następnym razem? Łatwiej ją zwinąć, przetrzymywać i pielęgnować (bo można wyprać w ostateczności). Dałoby się taką zrobić?
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
« Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 23, 2013, 07:26:42 pm »
0
oczywiście taka była moim pierwszym założeniem.
Plan legł w gruzach kiedy okazało się, że jest ok. 5 razy droższa od naszego reklamowego materiału.
Masz jednak rację, po tym jak obmacałem flagę dla BJ też będziemy się starać zorganizować taką w przyszłości.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 24, 2013, 06:06:06 pm »
+5
Pompon, nie przepraszaj, bo Tobie się w ogóle należą podziękowania za zorganizowanie obu tych flag, dbanie o nie i przechowywanie. Wiadomo, że w pewnym sensie szkoda, ale wydaje mi się, że "fragmenty" flag mają rzeczywiście większe szanse na znalezienie chętnych, a co za tym idzie - może uda się więcej pieniędzy zebrać na WOŚP? ;)
@cravenciak, nie miej pretensji, bo mogłeś się odezwać, że jesteś w kontakcie (jeśli jesteś, a nie jeśli tylko masz zamiar) z managerem, że masz gdzie i jak przewieźć i przechować flagę, to raz. A dwa, jeśli pojawiła się pleśń to to nie jest coś, co idzie łatwo z takiego materiału usunąć, a na dodatek - to wróci. Fragmenty łatwiej pielęgnować. I tak jak mówi pompon - chłopaki moga podpisać się na fragmencie. Widzieli całość na żywo. Przecież podpis Bumblefoota też nie jest na 12 metrów (czy ile tam miała ta flaga ;p). Więc keep calm, dogaduj się dalej jeśli masz możliwość i najwyżej podpisany będzie fragment.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 24, 2013, 07:13:26 pm »
+1
Początkowo jak przeczytałem że je pociąłeś, to też mi się smutno zrobiło. Ale faktycznie to bardzo dobra decyzja. Pleśń prześlij na mój wrocławski adres  8)
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 24, 2013, 09:43:23 pm »
+3
po cholere przywiazywac sie do kawalka plastiku. pokroil i juz. dobra decyzja. najwazniejsze to wspomnienia z nia zwiazane, nic innegi sie nie liczy.
a mojego nicka z flagi  chce odebrac osobiscie w koncu na jakims zlocie w poznaniu  :P

Pompon mowiac o nastepnej fladze materialowej czy tez nie, jednak masz nadzieje na nast. koncert Gunsow w Polsce na ktorym sie pojwiasz  :>

a tak juz podsumowujac, to jeszcze raz podziekowania dla wszystkich, ktorzy angazowali sie w powstawanie tych flag, to naprawde fajna sprawa i dorzucam sie rowniez do nastepnej  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2013, 10:24:03 pm wysłana przez Nata »

Offline hypatia

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +119
« Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 24, 2013, 10:00:52 pm »
0
Również sądzę, że decyzja słuszna  :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 24, 2013, 10:17:26 pm »
0
a mojego nicka z flagi  chce odebrac osobiscie w koncu na jakims zlocie w poznaniu  :P
To tak można? :P :o ja tez chce!
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 24, 2013, 10:21:47 pm »
0
To zacznijmy zbiórkę już niedługo, uzbierajmy dużą kwotę i zróbmy wypasioną flagę materiałową, tylko, że nadruki z obu stron - z jednej strony szyld GN'R, a z drugiej SLASH :D
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 24, 2013, 10:26:42 pm »
0
a mojego nicka z flagi  chce odebrac osobiscie w koncu na jakims zlocie w poznaniu  :P
To tak można? :P :o ja tez chce!

nie mozna Canis, nie mozna, chcesz zeby Pomponowi palce od wycinania odpadly  ;)
ale zlot mozna by zrobic w tej wielkopolsce. troche was tam jest, a ja mam teraz blizej niz na slunsk.  :)

Bender pomysl czaderski, bedzie na zas, a jak sie w koncu pogodza i razem zagraja to bedziemy obracac tak co 10 minut  :lol:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2013, 10:28:15 pm wysłana przez Nata »

Offline bozenkamalutka3

• Right Next Door To Hell
  • Kocham Gunsów w starym i nowym składzie
  • Respect: +34
« Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 30, 2013, 01:39:28 pm »
0
Pompon,trzymaj mojego nicka.To naprawdę ważny powód,żeby kiedyś przyjechać na zlot do Poznania  :). Jeżeli będzie wiadomo o organizacji takiego z conajmniej dwumiesięcznym wyprzedzeniem to na pewno będę choćby nie wiem co  :D.Nie przejmuj się pocięciem flagi.W najgorszym wypadku mozesz mi  na mój koszt wysłać ten fragment flagi  :P. Moja propozycja:za wysłanego nicka z baneru jakaś "co łaska" na rzecz następnego przyszłego projektu.Nie wiem jak by to miało wyglądać.To tylkio pomysł,bo co można zrobić z nieprzydatnym czyimś nickiem?Mogę sobie zabierać mój fragmencik na zloty i zbierać na tym nicki forumowiczów ze spotkań w realu. ;) .O mały kawałek łatwiej jest zadbać.Napisałam sobie,co nie? :facepalm:

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
« Odpowiedź #479 dnia: Listopada 05, 2013, 01:22:18 pm »
0
a więc...
fragmenty flag razem z materiałami foto przekażę wkrótce poznańskiemu sztabowi przy Politechnice Poznańskiej.
Oni zaopiekują się naszymi skarbami i wystawią na allegro.

Dostałem też kilkanaście próśb od Was odnośnie nicków z flag, z których część została zniszczona a część nacięta.
Proszę więc o wyrozumiałość tych chętnych na fragmenty flag i tym bardziej zapraszam do licytowania konkretów na WOŚP. Gdyby okazało się, że każdy chciałby na pamiątkę zachować swój nick musiałbym się zwolnić z pracy i założyć firmę wysyłkową nicków :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2013, 03:12:17 pm wysłana przez pompon »

Slash w trasie z "Ozzy & Friends" - Oslo (Norwegia) 31.05.2012

Zaczęty przez cravenciak

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3911
Ostatnia wiadomość Czerwca 02, 2012, 08:04:40 am
wysłana przez cravenciak