pisałem już o tym w związku z flagą na Slasha.
Muszę doprowadzić ją najpierw do stanu czystości (poczekać na cieplejsze dni), może zabrać na jakiś zlot 2013 i wtedy wystawić na kolejny WOŚP.
Wczoraj odwiedziłem schowaną i bezpieczną flagę. Trochę zakurzona, ale szczęśliwa i czekająca na wiosenne mycie.
Czeka też na swoją mniejszą siostrę, z którą za rok razem wystartują na WOŚP.
PILNE!!!
(temat Flaga 2013 zamknęliście, więc piszę tutaj o obu flagach)
Dzisiaj zabrałem się za mycie obu flag. Niestety w wielu miejscach po roku (bądź kilku miesiącach) pojawiła się pleśń (pomimo ciepłego i suchego pomieszczenia składowania), którą ciężko będzie uniknąć w przyszłości ze względu na materiał z jakich wykonane są flagi (gruby, ciężki i nieprzepuszczalny wody poliester) i pomimo rozwieszenia na pionowych drabinkach woda nie znika z niektórych miejsc.
Jeżeli ktoś pomagał mi je nieść to wie o czym mówię i z jakim ciężarem mamy do czynienia .
Nie chcę sam podejmować decyzji stąd mój pilny post, który spowodowany jest umyciem dzisiaj przeze mnie flag.
Jeżeli ktoś chce zabrać (w sumie ok. 100kg) z miejscowości Kcynia (kujawsko-pomorskie) obie flagi, pokrywając koszty transportu, to z chęcią je oddam, aby osoba mogła je w odpowiednim miejscu wyszyć i wystawić na WOŚP 2014.
Moim pomysłem na dzień dzisiejszy jest wycięcie w dniu jutrzejszym najważniejszych motywów (w tym autografu Rona) i wystawienia na orkiestrze fragmentów banerów, które przy tego rodzaju materiale i gabarytów będą miały większy sens i znajdą większą ilość chętnych w licytacji.
Co Wy na to? Czekam na ewentualne propozycje transportu do jutra.