Autor Wątek: Dziesiąte urodziny Nightrain Station  (Przeczytany 10053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
Odp: Dziesiąte urodziny Nightrain Station
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 18, 2015, 07:30:55 pm »
+1
Ja zapraszam na http://webarchive.org i popatrzenie jak zmienialiśmy się przez lata :)

Warto spojrzeć na adresy:

http://forumgnr.prv.pl
http://gunsnroses.kom.pl

I aktualne http://gunsnroses.com.pl

To mimo wszystko dość długa droga :)

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 18, 2015, 07:39:15 pm »
+1
po tym archiwum to widać jak to kiedyś się często headery na stronie zmieniały :P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 18, 2015, 08:03:11 pm »
+2
Szmat czasu :)

Ech, fajnie powspominać :) O ile dobrze pamiętam dołączyłem tu w 2006 roku, miło należeć do "starej gwardii" heh :D Generalnie NTS jest dla mnie ważną częścią życia, zaglądam tutaj codziennie nawet po kilka razy mimo braku czynnej aktywności :) Wielu wspaniałych ludzi, wiele wspaniałych chwil, magia po prostu :)

I wiecie co? Zostaję tutaj na kolejne (w moim przypadku) 9 lat, a nawet i dłużej :D
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline balazianka

• Right Next Door To Hell
  • my way your way
  • Respect: +36
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 18, 2015, 09:02:12 pm »
+1
Jestem tu od kilku lat i naprawdę jestem pod wrażeniem tego miejsca, ludzi ,którzy z pasją je tworzą. To dzięki forum i szybkiej sprawdzonej informacji mogę spełniać dziecięce/nastoletnie marzenia bawiąc się na koncertach moich idoli  :). Dziękuję Wam za te Wszystkie wieści ze świata GNR. To dzięki forum jestem "prawie"  ;) na bieżaco - prawie bo nie zawsze mam czas  :-(   :rolleyes:. Życzę Wam /Nam kolejnych wielu gunsowych lat z forum NTS. No i oczywiście dziękuję Zqyx za pamieć i zaufanie. Dzięki raz jeszcze. 8)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 18, 2015, 09:03:27 pm »
+1
Poznałem NTS jak zaczynałem słuchać Gunsów - to było w 2006 chyba. na stronie był news z setlistą z koncertu i adnotacja, że z racji iż sety są takie same już więcej nie będziemy relacjonować koncertów :P

DrDrei, Tiramisu, REBEL... trochę tych oryginałów było :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 18, 2015, 09:40:08 pm »
+2
i adnotacja, że z racji iż sety są takie same już więcej nie będziemy relacjonować koncertów
Dotrzymujemy obietnic tak jak Gunsi :P Oni obiecują płytę, a my, że przestaniemy wrzucać sety, bo są takie same... :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 18, 2015, 09:45:35 pm »
+1

Mnie się w NTS'ie podoba to, że mimo sporów i wielu różnych zdań dyskusja trzyma poziom. Jak można poczytać na innych forach czy stronach itp. to u nas nawet najbardziej kontrowersyjne tematy i dyskusje nie schodziły na poziom merytorycznego szamba.

Widać żeś Ty świeżak i nie pamiętasz Rebela i Tiramisu Momentami to był poziom poniżej merytorycznego szamba. Ale było przynajmniej wesoło

Przypomniało mi się jeszcze, że dzięki NTS zaliczyłem debiut na antenie radiowej przed koncertem w Rybniku. Pamięta ktoś co to było za radio?

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 18, 2015, 09:46:46 pm »
+3
10 lat, aż wierzyć się nie chce. Szybko zleciało. Poznałem tu mnóstwo wspaniałych ludzi, część z nich nie pisze tu już niestety, ale zawsze będą kojarzyć mi się z NTS, a NTS z wieloma świetnymi chwilami w moim życiu. Długo mógłbym wspominać, co, kto, kiedy itd., ale moich długich postów trochę w historii NTS było, więc wam tego oszczędzę :D

Dziękuję, że byliście, dziękuję, że jesteście, dziękuję, że będziecie  :) Ja też będę, jak tylko Gunsi wydadzą płytę! Do poczytania  :P

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 18, 2015, 09:50:01 pm »
+1
Mafi, czy to nie było Radio eLO?
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 18, 2015, 10:14:57 pm »
+1
Życzę Forum kolejnych 10 lat a może nawet i 100!! Poznałam tutaj wielu ciekawych i sympatycznych ludzi, byłam na kilku zlotach mniejszych i większych. Nie jestem tutaj aż tak długo, to i tak dzień zaczynam od przeczytania co na forum.  Jeszcze raz życzę 100 lat! :kwiatek:
Muzyka to całe moje życie.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 18, 2015, 11:07:23 pm »
+1
a ktoś jeszcze pamięta moją i kotleta audycję pararadiową ? :P

Offline arkadiusss

• Paradise City
  • Respect: +52
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 19, 2015, 12:16:56 am »
+1
Cholera, trochę się spóźniłem, ale co tam.
Rzadko się teraz udzielam, zresztą zawsze ilość moich postów była skromna, ale to już grubo ponad 6 lat tu jestem.
Jednak sporo się wydarzyło i poznałem tu naprawdę fantastycznych ludzi. Wydanie ChD, zloty, koncerty... Wydarzenia wielkiego kalibru. ;) Świetnie być częścią tego miejsca!
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2015, 12:21:04 am wysłana przez arkadiusss »

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 19, 2015, 02:15:00 am »
+1
a ktoś jeszcze pamięta moją i kotleta audycję pararadiową ?
No ba. Ja mam nadal plik z audycją na dysku.

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 20, 2015, 01:27:58 am »
0
Dołączyłem na NTS mniej więcej wtedy kiedy GNR ruszali w trasę po Azji na przełomie 2009/2010...do dzisiaj mam zapisany na dysku film z Taipei nagrany z jakiegoś wieżowca, przedstawiający Live And Let Die z soundchecku - chyba od tego filmu zaczęła się moja jazda na wszelkiego rodzaju przecieki, a jak przecieki to wiadomo, że priv do kogoś kto już się pochwalił w topicu, że przesłuchał/obejrzał  :D
całonocne rozmowy na shoucie z Knifem, Zqyxem, REBELem (tudzież staśkiem, czy jak mu tam było  ;) ), Owsikiem - to mi najbardziej utkwiło w pamięci z tego czasu gdy dołączyłem do forum.
Mafioso napisał o swojej reakcji na Estranged grane na Rock In Rio - moja była identyczna, tylko że na lekcji polskiego w liceum, najpierw dostałem smsa od Pyry w stylu "Axl spóźnił się 3h, strasznie wk*wiony" a potem bodajże Zqyx podesłał całego seta z tego koncertu, nie mogłem się doczekać powrotu ze szkoły żeby tylko posłuchać.
Nie ma co dalej się rozdrabniać, na NTS poznałem wiele fantastycznych osób i mogę jedynie żałować, że w pewnym momencie mocno ograniczyłem swoją aktywność tutaj. Teraz forum jakby przycichło, ale oby był to stan przejściowy.
A Newsmanom gratuluję świetnej roboty, prawie codziennie jest co czytać!

PS Wbijam na zlot choćby był na końcu Polski (czyt. Sosnowiec)
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2015, 01:31:37 am wysłana przez gloomy »
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 20, 2015, 01:40:18 am »
+1
Na NTS wchodzę regularnie od około 8 lat, które było dla mnie czymś nowym po zaglądaniu na stronę niejakiego Szuwara, znaczy Comę. Zaglądałem na forum, choć przez bardzo długi czas tylko jako użytkownik czytający, a nie wypisujący swoje 'wypociny'. To stąd dowiadywałem się o najważniejszych informacjach z obozu GN'R w naprawdę trudnych czasach - nie było FB, Twittera, zostawały tylko pojedyncze newsy, które pojawiały się najczęściej tylko w zagranicznych mediach. Zawsze będę pamiętał, że dzięki NTS dowiadywałem się o przeciekach z CHD, potencjalnej premierze albumu i całej otoczce. Okres przed wyjściem płyty to niesamowity czas dla zespołu, fanów i wszystkich osób w jakikolwiek związany z zespołem. Myślę, że w żaden sposób już nie do powtórzenia w przyszłości. I także dzięki NTS wybrałem się dwukrotnie na koncerty Gunsów w perfekcyjnie zorganizowanej dalekiej podróży.

Wrzucam wpisy bardzo rzadko, co nie znaczy, że na forum nie wchodzę. Wręcz przeciwnie, codziennie sprawdzam newsy, czy a nuż nie pojawił się jakiś przełom. Bardziej jako postronny obserwator też zauważam, że forum siadło w porównaniu z tym co mogłem przeczytać choćby w 2008 roku. Tylko to nie wina wyłącznie internetu, który stawia na FB kosztem w stosunku do dłuższych i bardziej merytorycznych wypowiedzi na forach internetowych, ale także samego zespołu.

O czym można było dyskutować w ostatnich trzech latach? Sam pamiętam jak dziś, że w momencie koncertu na Rock In Rio 2011 miałem w pracy odpaloną relację live i żyłem tym momentem, tą całą otoczką. Później nie było już takiej 'tajemniczej aury'. Jak Guns N' Roses wróci do formy, gdzie na pierwszym miejscu będzie ekscytacja nową płytą, nowym singlem, nowym składem, wtedy też pewnie wróci większy przemiał na forum. Tak mi się przynajmniej wydaje. Czekamy więc na ruch Axla, a potem na większy hype na forum.

Michael Monroe obchodzi urodziny i wspomina nagrywanie AIF [gunsnroses]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1024
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2021, 09:42:15 am
wysłana przez domino236