Autor Wątek: Dziesiąte urodziny Nightrain Station  (Przeczytany 10056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Dziesiąte urodziny Nightrain Station
« dnia: Lutego 18, 2015, 10:02:09 am »
+5

18-ego lutego mija dziesiąta rocznica założenia przez Witka serwisu Nightrain Station

Z tej okazji możemy
POWSPOMINAĆ
:D

Jeśli pamiętacie jakieś zabawne anegdoty i hasła, najśmieszniejsze sytuacje, posty czy tematy lub po prostu macie z NTS-em jakieś miłe skojarzenie, podzielcie się nim.

W imieniu całej załogi serwisu dziękuję za wszelki wkład w tworzenie go i obecność w internecie :) Mam nadzieję, że przed nami kolejne dziesięć lub nawet więcej lat ;) :sorcerer:
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2015, 10:05:42 am wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
Odp: Dziesiąte urodziny Nightrain Station
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2015, 10:31:13 am »
+1
Ja na wstępie chciałbym życzyć, by NTS, zwłaszcza w trudniejszych dla niego czasach, trwał kolejne 10 lat :)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2015, 10:40:05 am »
+3
Wtedy już nie będzie internetu ;)

btw. w dobie facebooka fora tracą na znaczeniu....ale jesteśmy blisko chwili gdy fb staje się śmietnikiem dla coraz większej liczby osób...więc może jest szansa na świetność forów jako miejsca gdzie masz informacje i dyskusje po ludzku ułożone ;)

Wszystkiego najlepszego i serdeczne podziękowania dla wszystkich którzy przez te lata tworzyli to forum! :)

Warto zrobić statsy - ile par się tutaj poznało, ile romansów itd... ;)

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 18, 2015, 12:38:08 pm »
+1
No to życzenia dla wszystkich:

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 18, 2015, 01:21:36 pm »
+1
Co powiecie na trochę opóźniony urodzinowy zlot?:)

Ja również dziękuję wszystkim za te wszystkie lata, dużo dobrego się wydarzyło przez ten czas i fajnie jest tutaj być :) nawet rzadko ;)

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 18, 2015, 01:29:12 pm »
+2
O masz to już 10 lat! Kto by pomyślał, że ten czas tak leci.
Ja się tu pojawiłem po raz pierwszy w 2006 przed koncertem GN'R w Warszawie. Najpierw forum sobie czytałem dopiero w kolejnych latach zacząłem się udzielać aktywniej, z czasem pełniłem bardzo aktywnie funkcję newsmana (bardzo fajne czasy, ale teraz tego czasu jest bardzo mało).
Najważniejsi na tym forum zawsze byli ludzie, którzy tworzyli niezapomnianą atmosferę. Pamiętacie shouta, który rozgrzewał się do czerwoności i nawet zwykłe 5 minutowe wyjście do łazienki powodowało, że traciło się wątek ?! Były czaty no i przede wszystkim zloty - najbardziej niezapomniane we Wrocławiu w majówkę (z piciem browarów na nasypie w oczekiwaniu na pociąg) i w Krakowie (który by można nazwać "W poszukiwaniu knajpy"). Z dużą ilością osób cały czas utrzymuję kontakt poza forum i widujemy się na różnych koncertach, to też bardzo miłe bo kiedyś chodziło się samemu, a tak praktycznie zawsze jest kogo spotkać i z kim pogadać.
Pamiętam koncerty GN'R w Ameryce Płd. jak po nocach robiłem setlisty na żywo. Pamiętam jak o zagraniu "Estranged" na Rock In Rio dowiedziałem się z forum jadąc tramwajem do pracy i pierwsze co to na głos powiedziałem "o kur.wa" czym zwróciłem uwagę współpasażerów :D I te tłumaczenia wywiadów - sposób na nudę w pracy. Pamiętam też jak ogłaszali Gunsów w Rybniku - jaki był szał :)
Pamiętam też użytkowników, których już nie ma na forum jak Dr Drei czy Rose84, którzy bardzo dużo wnosili - i ciepła i kontrowersji. Ale jest co wspominać.

Oby dalej było co wspominać. Mam nadzieję, że forum trochę znowu ożyje, bo taki zastój się zrobił przez ostatnie 2-3 lata. Najlepszego dla wszystkich, którzy poświęcili cząstkę życia na to wirtualne miejsce.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 18, 2015, 01:30:32 pm »
+1
Kurna to już 10 lat? Pięknie. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich aktywnych. Mam nadzieję, że jeszcze to forum sttanie się zatłoczonym miejscem z żywymi dyskusjami na ciekawe tematy.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 18, 2015, 01:36:55 pm »
+1
Witek, ja jestem jak najbardziej za. Możemy o tym pomyśleć, kiedy zrobi się cieplej.

Mafi, bardzo fajnie czytało się Twojego posta :)

Ja też mam wiele wspomnień związanych z tym miejscem. Postaram się je poukładać do wieczora i nimi tu podzielić :) Najważniejsze, że udało mi się spotkać tutaj ludzi, którzy są aktywni i ważni także w moim pozawirtualnym życiu :)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 18, 2015, 01:40:39 pm »
+1
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich, zarówno ukochanych jak i nieznanych mi forumowiczów. Życzę wielu wielu lat i mam nadzieje, że uda nam się jeszcze stworzyć tutaj prężną grupkę fanów. Wszystko zależy oczywiście jeszcze czym będą nas raczyć Axlu i Slashu (wybaczcie, że innych członków zespołu pominę tutaj :P)
Wielkie brawa dla wszystkich którzy brali i nadal biorą aktywny udział w tworzeniu tej strony.   :kwiatek:

100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam

zlot jak najbardziej, proponuję  Wrocław  :P
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2015, 01:45:29 pm wysłana przez Nata »

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 18, 2015, 02:30:55 pm »
+1
http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/irs-better-twat-citr-i-nie-tylko/
Dokładnie 9 lat minęło od pierwszych wycieków... te emocje, kiedy po raz pierwszy do odtwarzacza wrzucało się kiepskiej jakości demówki... przydałyby się nowe :D

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 18, 2015, 03:26:57 pm »
+1
Mnie się w NTS'ie podoba to, że mimo sporów i wielu różnych zdań dyskusja trzyma poziom. Jak można poczytać na innych forach czy stronach itp. to u nas nawet najbardziej kontrowersyjne tematy i dyskusje nie schodziły na poziom merytorycznego szamba.

Poza tym - Wielkie dzięki dla adminów, moderatorów, newsmanów, tłumaczy newsów i pozostałych osób za robotę którą wykonują.  :D

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 18, 2015, 04:54:09 pm »
+4
10 lat... dużo. Miałem 20 lat tu pierwszy raz byłem. Wow. No to jednak dużo więcej niż dużo. 1/3 mojego życia :P

Nigdy nie miałem bardzo dużo czasu, żeby tutaj przesiadywać. Nigdy nie brałem udziału w całonocnych dyskusjach itp. Po prostu zawsze byłem mniej internetowy niż znaczna część użytkowników (dzisiejszych i ówczesnych). Ale jakby na to nie patrzeć... 10 lat tu zaglądam. A przybyłem tutaj z the Garden, innego forum, które wtedy już zaczęło dogorywać i się kończyć.

Wychodzi na to, że ja zarejestrowałem się dokładnie 26 listopada 2005 roku (czyli dla mnie to jeszcze nie 10 lat). Pamiętacie jaki to był okres? To był schyłek NAJGORSZEGO okresu w historii Gunsów. Od 2002 roku zespół nie koncertował. Od 2004 roku nie posiadał jednego z gitarzystów. Absolutnie NIC się nie działo... Nic dziwnego, że poprzednie forum, czyli The Garden - z czasem wyparowało. Czym się tu ekscytować?

Pierwsze przecieki zaczęły się pojawiać w 2006 roku, wtedy też... pamiętam jak dziś... ogłosili, że Gunsi zagrają w Warszawie. Te koncerty w Nowym Jorku, grane na rozgrzewkę... :D każdą kolejną piosenką w secie podniecali się wszyscy. I to dochodzenie - kim jest ten koleś z brodą do pasa... przecież to nie może być Robin :D

Potem był koncert w Warszawie, po którym w necie jakiś Pompon się popularny zrobił, następnie Praga w 2010 i Rybnik w 2012 roku. Gdzieś po koncercie Slasha w Katowicach forum zwolniło... i tak już jest do dziś. Mam nadzieję, że do czasu.

Najciekawsze wspomnienie? Przez NTS dostałem naganę w robocie :D
Wiecie czemu?

Otóż zbliżała się premiera Chinese Democracy, nikt do końca zaś nie wierzył w to, że płyta faktycznie się ukaże. Ja byłem wtedy pracownikiem w Empiku i w momencie gdy w wewnętrznym systemie firmy pojawiła się płyta (tzn. nadano jej indeks wewnętrzny i zapowiedziano datę premiery) tak się tym podnieciłem że zrobiłem screenshota i wrzuciłem na NTS. Co ciekawe po jakichś 3 dniach zostałem wezwany na dywanik do mojej Pani dyrektor. Okazało się, że centrala wyczaiła, że ktoś z pracowników wrzucił screena do sieci i mnie namierzyła... No cóż... miałem dostać naganę, ale ostatecznie okazało się, że moja dyrka jej nie wysłała, bo niby nie chciał mi zepsuć kariery w firmie :P jakby nie patrzeć kilka lat jeszcze tam później pracowałem... :]

Większość ludzi, których znam z NTS poznałem podczas koncertów, bo na zloty jakoś nigdy nie dotarłem, albo mnie to nie interesowało. Liczę, że forum przetrwa i że te znajomości także przetrwają. Dla mnie to niezwykle istotne, że dzięki temu jest się z kim zobaczyć na wielkich koncertach, których u nas coraz więcej się jednak odbywa.

Do zobaczenia na AC/DC :D
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline kala

• Atittude
  • Fiction
  • Respect: +43
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 18, 2015, 06:10:42 pm »
+1
Aż łezka w oku się kręci. Tylu wspaniałych ludzi poznałam, świetne koncerty z Wami przeżyłam jaki i zloty no i oczywiście miłość swoją tutaj też poznałam :wub:. Dopiero jak zobaczyłam na forum ten temat uświadomiłam sobie, że jestem stara i WY TEŻ! Co prawda nie jestem z Wami równo 10 lat, tylko 9 ale daliście mi ostro w kość :) Były chwile radości, całonocne czaty, oczekiwanie na jakikolwiek news o wydaniu CHD i kłótnie typu: Axl vs Slash czy też GN'R vs Velvet Revolver. Z tego miejsca chciałabym najserdeczniej pozdrowić forumowiczów: Hubika, Witka, Vipera, Zqyx'a, Ahmeta, Rose84, RocketQueen, Gucha, Boskiego, Pyre, Mafioso. W ogóle wszystkich Was pozdrawiam - z Wami te lata były wspaniałe. Wyrosłam dzięki Wam na dużą dziewczynkę i dzięki Wam poznałam dużo różnych zespołów oraz otworzyłam się na różne gatunki muzyki :) Jesteście wielcy i obiecuję zaglądać tu częściej ;] Buziaki dla Was :wub: :wub:
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2015, 06:13:00 pm wysłana przez kala »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 18, 2015, 06:18:22 pm »
0
Dzięki Kala - też Cię pozdrawiam!  :sorcerer:

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 18, 2015, 07:19:25 pm »
+1
Stooo lat, stooo lat! :sorcerer:
Poznałem tu mnóstwo niesamowitych osób, przeżyłem niejeden koncert, zlot, spędziłem wiele wieczorów, a nawet nocy na shoutcie (REBEL, tęsknimy!) i miło mi się tu dyskutowało :)
Dzięki wszystkim, którzy sprawili i sprawiają, że to miejsce w internecie jest takie wyjątkowe :kwiatek:
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Michael Monroe obchodzi urodziny i wspomina nagrywanie AIF [gunsnroses]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1024
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2021, 09:42:15 am
wysłana przez domino236