Autor Wątek: Duff: Ozzy zawsze był w moim życiu  (Przeczytany 172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3737
Duff: Ozzy zawsze był w moim życiu
« dnia: Czerwca 24, 2025, 03:04:51 pm »
+2

Duff McKagan opublikował na kanale YouTube trwające 19 minut nagranie, w którym odpowiada na pytania fanów. Jednym z poruszonych tematów był udział basisty Guns N’ Roses w wydarzeniu „Back To The Beginning”, które odbędzie się 5 lipca br. w Villa Park w Birmingham. W koncercie mają wystąpić Black Sabbath w oryginalnym składzie. Dla Ozzy’ego Osbourne’a ma to być ostatni koncert w karierze.

Zapytany o rolę, jaką Ozzy odegrał w jego życiu, Duff odpowiedział:

„Trudne pytanie. Ozzy zawsze był w moim życiu. Kiedy byłem sześcioletnim dzieckiem, ja i moje starsze rodzeństwo słuchaliśmy w salonie w naszym rodzinnym domu płyt, ale także radia. Ówczesne stacje radiowe miały w zwyczaju puszczać całą jedną stronę płyty. Mówię o płytach rockowych. Na tapecie byli wówczas Jimi Hendrix i inni.
Pamiętam, jak po raz pierwszy usłyszałem Iron Man Black Sabbath. Nie przypominam sobie, w którym to było roku, w każdym razie byłem wtedy młody. Usłyszawszy Iron Man, pomyślałem: Wow! To było coś! Ta piosenka nie była poza zasięgiem i kiedy parę lat później zacząłem grać na gitarze, zdarzało mi się ją grywać. Tak, Sabbath i Ozzy zawsze byli w moim życiu”.   

„Uwielbiam płytę Never Say Die! z 1978 roku”, dodał Duff. „Black Sabbath i Ronnie James Dio dokonali razem wielkich rzeczy. A kariera solowa Ozzy’ego… Cóż, myślę, że to właśnie wtedy został legendą muzyki. Iggy [Pop], Lemmy, Ozzy, Prince – te postacie mają w rock and rollu stałe miejsce”. 

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3565
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Duff: Ozzy zawsze był w moim życiu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2025, 08:27:36 am »
0
Zawsze mnie zastanawiało to uwielbienie Duffa dla Prince'a, zwłaszcza w kontekście rocka. Ale tak naprawdę nie znam muzyki Prince'a, poza dwoma, może trzema kawałkami. Na co warto zwrócić uwagę, co polecacie?
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4558
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2025, 08:34:45 am »
0
ja tez nie znam tworczosci Ksiecia, jedynie kojarze ze pisal hity dla innych artystow

Oczywiscie Nothing Compares 2 U, ale wlasnie sie dowiedzialem ze rowniez Manic Monday, The Bangles.

https://www.rollingstone.com/music/music-lists/15-great-prince-songs-that-were-hits-for-other-artists-72421/vanity-6-nasty-girl-1982-172330/
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2288
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2025, 12:25:23 pm »
0
Zawsze mnie zastanawiało to uwielbienie Duffa dla Prince'a, zwłaszcza w kontekście rocka. Ale tak naprawdę nie znam muzyki Prince'a, poza dwoma, może trzema kawałkami. Na co warto zwrócić uwagę, co polecacie?

Poszukaj w necie jakichś wpisów i nagrań od Hirka Wrony, to jest psychofan Prince'a.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1280
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2025, 09:32:44 pm »
0
I bardzo dobrze. To, że jeden czy drugi słucha różnej muzyki to tylko bardzo bardzo bardzo na plus. I wam też to polecam.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Będzie film o życiu Duffa

Zaczęty przez Mr.Brownstone

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 3069
Ostatnia wiadomość Listopada 05, 2012, 07:16:48 pm
wysłana przez littlemf