Duff McKagan twierdzi, że Izzy Stradlin nigdy nie chciał stać się częścią reunionu.
Basista podzielił się tym przemyśleniem w wywiadzie, jakiego niedawno udzielił magazynowi „Classic Rock”.
„W minionych latach [Izzy] i ja często pracowaliśmy razem”, powiedział. „Jeżeli jednak chodzi o trasę [Not In This Lifetime], to po prostu myślę, że on nie chciał stać się jej częścią. Staraliśmy się, żeby do tego doszło, ale nie udało się.
W takich przypadkach pociąg szybko się rozpędza i człowiek albo do niego wskakuje, albo nie”.
„Dobra strona jest taka, że Slash naprawdę lubi grać z Richardem Fortusem, a w takich sprawach jest dość wymagający. Ich muzyczna współpraca układa się świetnie”, dodał McKagan.
„Jeżeli mam być szczery, to nie zastanawiałem się nad sprawą Izzy’ego zbyt dużo, bo skupiamy się na przyszłości. No i dobrze jest tak, jak jest”, podsumował.
Izzy wyjawił w zeszłym roku, że nie weźmie udziału w reunionie, ponieważ nie udało się osiągnąć porozumienia w tej sprawie.
Z kolei wcześniej skomentował, że byli koledzy z zespołu nie chcieli równo podzielić się zyskami.
Źródło