Autor Wątek: Duff i Slash na ostatnim koncercie Black Sabbath  (Przeczytany 73 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3661
Duff i Slash na ostatnim koncercie Black Sabbath
« dnia: Dzisiaj o 03:20:48 pm »
+1

Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Bill Ward i Tony Iommi właśnie ogłosili, że 5 lipca br. w Villa Park Black Sabbath zagrają w tym składzie pierwszy koncert od 20 lat. Będzie to zarazem ostatni koncert Ozzy’ego przed przejściem na muzyczną emeryturę.

W wydarzeniu, które nosi nazwę Back to the Beginning, weźmie udział cała plejada gigantów metalu – Metallica, Slayer, Pantera, Gojira, Halestorm, Alice In Chains, Lamb Of God, Anthrax i Mastodon.   

„Już pora na mój Back to the Beginning , powrót do korzeni”, twierdzi Ozzy. „Czas wrócić do miejsca, w którym się urodziłem. Jakże się cieszę, że mogę zrobić to w towarzystwie ludzi, których kocham. Birmingham to ojczyzna metalu. Birmingham forever!”.

Poza wymienionymi gwiazdami na koncercie pojawią się również inni goście: Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), David Draiman (Disturbed), Duff McKagan i Slash (Guns N’ Roses), Frank Bello (Anthrax), Fred Durst (Limp Bizkit), Jake E Lee, Jonathan Davis (Korn), KK Downing, Lzzy Hale (Halestorm), Mike Bordin (Faith No More), Rudy Sarzo, Sammy Hagar, Scott Ian (Anthrax), Sleep Token ii (Sleep Token), Papa V Perpetua (Ghost), Tom Morello (Rage Against The Machine), Wolfgang Van Halen and Zakk Wylde.

Morello, który jest również dyrektorem muzycznym wydarzenia, zapowiada, że „to będzie najwspanialszy koncert metalowy wszech czasów”. 

Cały przychód z koncertu zostanie przekazany na rzecz organizacji charytatywnych: Cure Parkinson’s, Birmingham Children’s Hospital oraz Acorn Children’s Hospice.

O tym, że Black Sabbath mogą ponownie się zejść, mówiło się już w zeszłym roku, odkąd Osbourne wyjawił w audycji „The Madhouse Chronicles”, że historia zespołu „nie skończyła się”.

Źródło

« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 03:29:42 pm wysłana przez naileajordan »
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4420
Odp: Duff i Slash na ostatnim koncercie Black Sabbath
« Odpowiedź #1 dnia: Dzisiaj o 03:25:46 pm »
+1
godne pozegnanie legend, jak sie zegnac to wlasnie tak :vampire:

i ze Bill Ward powroci po 13 latach, to duze zaskoczenie
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 03:31:48 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3661
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 05:30:28 pm »
0
Rzuca się w oczy nieobecność gigantów metalu w osobach Steve'a Harrisa i spółki... Czy wiadomo Wam coś o jakichś tarciach na linii Sabbath-Maiden? Jeżeli tak, to oświećcie, proszę. Ciekawam...
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3505
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1562
« Odpowiedź #4 dnia: Dzisiaj o 07:02:19 pm »
0
Nie wiem czy jedna nerka wystarczy, aby kupić na to bilet...

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1727
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 09:57:59 pm »
0
I przy okazji dla mnie fajne info... Będzie nowa inkarnacja Papy czyli wokalu Ghost czyli Tobiasa. A to zapowiada nową płytę na przyszły rok :D yey! Fajnie. Liczę, że w maju w Łodzi już coś nowego będą grali a może i płyta do tego czasu wyjdzie :)
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

"Nowa" strona Slash'a

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3769
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2008, 11:47:19 pm
wysłana przez chevantonGNR