Autor Wątek: DJ dla australijskiego radia  (Przeczytany 5634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
DJ dla australijskiego radia
« dnia: Lutego 14, 2013, 12:40:54 am »
0
photo: Kat Benzova

DJ Ashba udzielił krótkiego wywiadu radiowego, tuż przed australijską trasą Guns N' Roses.

Mówi m.in. o tym, jak bardzo nie może się doczekać koncertu w Australii, a także:

O zespołach, z którymi GNR będzie grało w Australii - ZZ Top, Rose Tattoo - podkreśla, że wychował się na ich muzyce, więc granie z nimi jest dla niego niezwykłym przeżyciem. Podobnie wypowiada się o tym, jak bardzo cieszy się, że ma okazje współtworzyć z Motley Crue i GNR, których muzyka wiele dla niego znaczy, gdyż są to jego idole z dzieciństwa.

O tym, jak poznał Axla - w czasie nagrywania albumu z Beautiful Creatures, GNR grało obok nich w studio, więc DJ postanowił się przywitać z Axlem, który okazał się niezwykle miłym człowiekiem. Kilka lat później, DJ dostał telefon z propozycją dołączenia do Guns N Roses.

O Axlu - DJ twierdzi, że Axl "ma serce ze złota", jest niezwykle miłym człowiekiem, chociaż "potrafi być dupkiem", ale niestety media uwielbiają przedstawiać go tylko z tej drugiej strony. Axl dba o zespół, rozśmiesza żartami, przynosi prezenty dla wszystkich, według DJ'a, byłby świetnym komikiem. Rose ma wizję dla zespołu, którą Ashba jak najbardziej szanuje i jej się trzyma.

wywiad do wysłuchania w całości tutaj

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
Odp: DJ dla australijskiego radia
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2013, 08:32:22 am »
+3
Rose ma wizję dla zespołu, którą Ashba jak najbardziej szanuje i jej się trzyma.
Odwiedzić jak największą ilość krajów z tym samym setem?:D

Co do humoru Axla - coś w tym jest ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 14, 2013, 09:53:22 am »
0
Nie pierwszy raz się słyszy, że Axl ma świetne poczucie humoru i potrafi rozbawić kolegów z zespołu.
Jestem ciekawa bardzo, co Ashba miał na myśli, mówiąc o "pomyśle na zespół" ;)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2013, 10:41:44 am »
0
Ja też jestem ciekawa tego pomysłu na zespół , dobrze by było zadać takie pytanie  Axlowi  przy najbliższym wywiadzie ;)

Offline MissRose

• Paradise City
  • I don't like being stuck in the crowd...
  • Respect: +427
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 14, 2013, 12:56:18 pm »
0
Także ciekawi mnie bardzo jakąż to wizję zespołu ma Axl, bo jeśli to 2013 World Tour, 2014 World Tour, 2015 World Tour etc. to niczym mnie nie zaskoczy i już ją znam :lol: Dziennikarze mogliby wywalić pytania o płytę, bo i tak się niczego nie dowiedzą, a zacząć pytać o to, zawsze to jakieś urozmaicenie ;)

Remember in this game we call life
That no one said it's fair

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 14, 2013, 04:57:37 pm »
0
DJ "Wazelina" Ashba.

Offline bozenkamalutka3

• Right Next Door To Hell
  • Kocham Gunsów w starym i nowym składzie
  • Respect: +34
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2013, 07:30:10 pm »
0

Ogólnie,zachowawczo,wymijajaco.Narażać się na gniew Axla - nie warto. Jak polityk - i wilk syty i owca cala! Ale ja czuję nie dosyt(razem czy osobno?)   :'(

Offline pawlik7

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +187
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2013, 07:45:54 pm »
0
To nie media ale sam Axl daje się poznać z niekorzystnej strony! Wkurza mnie to robienie ofiary z Axla, to dorosły facet który chyba nie potrafi o siebie zadbać. Co do Dja to nie mam nic do chłopaka ale sztukę wazeliny to on opanował do perfekcji!

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2013, 08:27:17 am »
0
Odwiedzić jak największą ilość krajów z tym samym setem?:D

Teoretycznie jest to jakiś pomysł, biorąc pod uwagę to, w jakich krajach się pojawiają może nawet realizowany;), ale nie sądzę, że taki jest plan Axla. Może, na bazie wcześniejszych doświadczeń, Axl nie chce po prostu poruszać tematu płyty, póki nie dogra wielu różnych szczegółów, bo presja z tym związana musi być bardzo ciężka do opanowania później. C'mon, w końcu to nie nowy album xy, na który czeka garstka fanów, tylko coś, na co czekają miliony.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 15, 2013, 08:29:21 am »
0
No jasne :) znaczy taka trasa po wszystkich możliwych krajach jest ciekawym wyzwaniem logistycznym i czasowym. Zobaczymy co będzie na nowych koncertach :)
DJ "Wazelina" Ashba.
Może po prostu mu się dobrze z Axlem współpracuje?

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2013, 09:51:22 am »
0
Co do jego wazeliniarstwa,może działa w myśl powiedzenia:zły to ptak co własne gniazdo kala (albo bardziej dosadnie nie s** się do swojego gniazda). Osobiście mam mieszany stosunek do Axla, więc do końca nie wiem co myśleć  wypowiedzi DJ. Z jednej strony może rzeczywiście dobrze im się razem pracuje (w końcu Axl sam sobie stworzył taki skład), a z drugiej strony, jak już wcześniej wspomniano, może chce być poprawny politycznie i nie narażać się szefowi.
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2013, 10:52:22 am »
+2
A ilu z Was s****oby do własnego gniazda (że tak zacytuję i Duffinkę i mądrość ludową) gdybyście w obecnych czasach kryzysu mieli tak jak DJ intratne i pewne zajęcie, w dodatku takie, które zapewniło Wam było nie było międzynarodową sławę? :P Bo ja na pewno bym złego słowa o Axlu nie powiedziała, (zresztą i tak nie mówię, ale to zupełnie inna sprawa :P ).
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 15, 2013, 11:02:59 am »
+1
O Axlu - DJ twierdzi, że Axl "ma serce ze złota", jest niezwykle miłym człowiekiem, chociaż "potrafi być dupkiem", ale niestety media uwielbiają przedstawiać go tylko z tej drugiej strony.
Axl (...) rozśmiesza żartami, według DJ'a, byłby świetnym komikiem.

( Axl ) dba o zespół, przynosi prezenty dla wszystkich,
Rose ma wizję dla zespołu, którą Ashba jak najbardziej szanuje i jej się trzyma.

Rozbiłem tę wypowiedź na część weryfikowalną tzn. taką, o której opowiadają/ opowiadali inni ludzie, nie tylko DJ, nie tylko obecni członkowie zespołu i na część "nieweryfikowalną", czyli taką,  o której mają pojęcie tylko ludzie z zespołu. O tym, że Axl często żartuje mówił swego czasu także Bumblefoot w kontekście smsów z żartami. Widać, że DJ ma pozytywny stosunek do Axla, trudno zresztą, żeby było inaczej, skoro są razem w zespole. Nie widzę w tym wazeliniarstwa, raczej sympatię. Zresztą Ashba nie ukrywa, że Axl " potrafi być dupkiem". Wazeliniarz by tego nie powiedział.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

guest2849

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 15, 2013, 12:19:34 pm »
0
DJ Ashba za dużo miele swoim jęzorem ,a to na temat nowej CD GN'R i obraża kierownika mówiąc,że jest dupkiem.Pewnie zostanie prawdziwym DJem
muzycznym gatunku zwanym popularnie techno :D

Offline pawlik7

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +187
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 15, 2013, 06:18:36 pm »
+1
A ilu z Was s****oby do własnego gniazda (że tak zacytuję i Duffinkę i mądrość ludową) gdybyście w obecnych czasach kryzysu mieli tak jak DJ intratne i pewne zajęcie, w dodatku takie, które zapewniło Wam było nie było międzynarodową sławę? :P Bo ja na pewno bym złego słowa o Axlu nie powiedziała, (zresztą i tak nie mówię, ale to zupełnie inna sprawa :P ).
Tkwienie w zespole bez muzycznych perspektyw dla sławy i pieniędzy nie da mu rozwoju muzycznego. Ron chce trochę ruszyć Axla, bo ma ambicje, Buckethead też chciał się rozwijać więc już go nie ma w Gnr, a Ashba to bierny, mierny ale wierny.

Slash dla magazynu "Gitarzysta"

Zaczęty przez Connor

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2601
Ostatnia wiadomość Lipca 04, 2013, 10:29:26 pm
wysłana przez Slashie