Autor Wątek: DJ Ashba odchodzi z GNR!  (Przeczytany 17587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
Odp: DJ Ashba odchodzi z GNR!
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 27, 2015, 10:27:46 pm »
+3
Jest mi przykro. Nie dlatego, że odszedł DJ, którego nie darzyłem miłością i uwielbieniem, choć dawałem mu na to szanse. Był częścią mojego ukochanego zespołu przez długie 6 lat i weźmy pod uwagę to, ze to były lata spędzone na koncertowaniu, a więc nie na stagnacji i pojedynczych wiadomościach wypływających z obozu GNR jak w latach 02-06. Większość z nas chyba podejrzewała, że kolejna trasa koncertowa w tym składzie nic nowego by nie wniosła, kiedy zespół kończył grać w Las Vegas w zeszłym roku. Ja nie mówię... oczywiście, że się da grać koncerty po lat i wiele więcej i niespecjalnie też zmieniać setlistę w tym czasie. Gunsi spokojnie wypełniali by salki i sale w mniejszych i większych miastach jeszcze przez wiele lat...

A teraz... sam już nie wiem. Zaczynam wierzyć w to, że może być to koniec czegoś większego niż tylko okresu z DJem. Wierzę w to, że Rona też już nie ma. Zespół jest w rozsypce? Trafi najważniejszych muzyków? Ano traci. Oczywiście, Axlu może sobie dokoptować nowego grajka i dalej jechać z tym koksem. Tylko, że dziesięć/piętnaście/dwadzieścia lat temu dołączenie do zespołu było oferowane największym. Obecnie wątpię aby ikony pokroju Zakka Wylde'a bądź Johna 5 choćby rozważały taką propozycję. Dziś Gunsi to maszynka do zarabiania pieniędzy na wpływach z koncertów. Artystycznie nie można mówić o rozwoju dla nowych grajków. Jeśli ktokolwiek zastąpi DJa to pewnie 99 % z Was po przeczytaniu jego nazwiska powie: "kto?".

Mógłbym się tutaj rozpisywać na całą tą sprawą ale może postaram się krócej:

Drogi DJu. Dzięki za 6 lat, fajnie że byłeś, sorry że nasłuchałeś się o sobie przykrości, cieszę się, że się nieźle dorobiłeś na GN'R, życzę powodzenia w dalszym prowadzeniu biznesów Twych.

I chyba czas zacząć mówić to głośno, to może do czegoś to ciekawego doprowadzi na starość: chcemy reunionu. GNR 2.0 choć w różnych wersjach było świetnym zespołem koncertowym i wydało świetną płytę nie spełniło moich oczekiwań i nigdy nie rozkręciło się na tyle, by stać się odrębnym bytem. Szkoda. Przez 6 lat mieliśmy sobą zgrany zespół, który w dobrej atmosferze mówił o planach na przyszłość do której nigdy nie doszło...

Dlatego właśnie... powtórzę: chcemy reunionu. Axlu... zmarnowałeś wiele lat swojego życia osiadając na laurach i pławiąc się w luksusach, które dał Ci los. Chciałbym aby kiedyś jeszcze stanął na deskach przy swoich starych kolegach i przypomniał sobie, dlaczego w ogóle zacząłeś tworzyć muzykę. Panowie, jesteście po 50tce... ruszcie dupy, dużo czasu już Wam nie zostało. Powodzenia życzę ją :]
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Starlight0619

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +31
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2015, 10:47:22 pm »
+3
... czy tylko mnie to śmieszy? :x  :ph34r:
Slash & Myles Kennedy and the Conspirators 20.11.14/02.07.15/20.11.15

https://twitter.com/conspiratorsPL

Offline baddream

• Paradise City
  • You Don't Know Who You Can Trust Now
  • Respect: +98
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 27, 2015, 10:55:20 pm »
0
No cóż... wiadomość jednak bardziej smutna niż wesoła w moim odczuciu. Zespół w sumie i tak od jakiegoś roku nie istnieje, więc Ashbie aby się realizował muzycznie pozostało tylko takie wyjście.
Ktoś wspomniał o reunionie... no i właśnie ja też o tym pomyślałem, biorąc pod uwagę jedną z ostatnich wypowiedzi Slasha, w której dał do zrozumienia, że mogłby zakopać topór z Axlem. Ciekawe czy czegoś się dowiemy...
Kiedy Chińska Demokracja zaleje świat, to nastąpi wówczas Armaggedon, Korea Płd i Płn połączy się w imie braterstwa, Stany przestaną ciągnąć ropę z bliskiego wschodu.

Offline Mr.Brownstone

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +69
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 27, 2015, 10:58:19 pm »
0
Pewnie niemiłosiernie umęczyło go wydawanie nowego, "już tuż tuż, lada moment, namaszczonego przez super kolesia, człowieka który definiuje muzykalność i muzykę, zabawnego, do rany przyłóż, w pytę Axla" materiału.
« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2015, 11:00:26 pm wysłana przez Mr.Brownstone »

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 27, 2015, 11:48:35 pm »
+3
... czy tylko mnie to śmieszy? :x  :ph34r:
Nie :D

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 28, 2015, 07:20:48 am »
+1
Cytując klasyka trzeba to napisać, że "Guns N' Roses istnieje tylko teoretycznie". To, że tego przebierańca już nie ma to akurat dobrze, szkoda, że Ron już dawno podjął taką samą decyzję.
I co teraz Panie Axl? Ludzie odchodzą z powodu Twojej bezczynności bo wolą się skupić na karierze w zespołach, które cokolwiek grają i cokolwiek nagrywają. Generalnie pracują. Jak widać dla Axla praca to jest słowo obce. On woli oglądać seriale i dokarmiać koty.

Offline whatashame

• Paradise City
  • Respect: +267
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 28, 2015, 07:51:44 am »
0
Prawda jest taka, ze GNR znajdzie kogos nowego i za ok 2 lata pojedzie w trase - glownie po south america, i troche najwiekszych festiwali w europie.

Ja natomiast jestem jednym z bardzo nielicznych, ktorzy od dawna NIE CHCA reunionu.
Nie psujmy sobie wspomnien. Moze ktos jeszcze tutaj rozumie co mam na mysli, i z ktorego kąta gryze ten temat, ale wg mnie reunion AFD bylby 10 razy wiekszą szopką , oszustwem i zdzieraniem kasy niż GNR 2.0

GNR 2.0 bylo efektem Axla rebelii, nieustepliwosci, walki. Reprezentowało sobą bardzo duzy pokład emocji.
AFD reunion reprezentowałby soba TYLKO pieniadze i udawanie przyjaciol na scenie. Jesli doszloby do reunionu, mozliwosci są tylko dwie, obie złe wg mnie:
1. zespol nielubi / nienawidzi sie za kulisami, udaje przyjaciol na scenie (udaje)
2. zespol sie nie lubi / nie nawidzi za kulisami i na scenie.

mnie obie wersje kolą w oczy.
GNR fan since 1993
#REUNION - AMERICAN HYPOCRISY TOUR 16

KAŻDY news czytam, prawie żadnego newsa nie komentuje, KAŻDY news doceniam, za KAŻDY news dziękuje,

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 28, 2015, 09:49:36 am »
+1
Ludzie, płaczecie, że GN'R sie powoli rozpada. Bzdury. Zespół sie rozpadł wiadomo kiedy. Każda następna płyta tego pseudozespołu byłaby tylko niszczeniem tego co stworzyli Axl, Slash, Izzy, Duff, Steven/Matt na przełomie lat 80 i 90. Ja tam sie ciesze, że "zespół" sie rozpada, bo to co stało sie z jego marką przezostanie kilkanaście lat, to...

Fajnie byłoby gdyby zaczęło coś sie dziać w sprawie reunionu, ale wiadomo....

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 28, 2015, 12:04:10 pm »
0
Jeśli gościu który w każdym wywiadzie podkreślał że płyta już niedługo, a Axl siedzi i tworzy arcydzieła odchodzi z zespołu to naprawdę musi oznaczać że płyty już nie będzie. Nie wierzę w to, że Ashba mając choćby cień szansy na wydanie płyty z Gunsami odszedłby. Odkąd ten zespół przestał koncertować to każdy poza Axlem sobie znalazł zajęcie.
To co napisała Emma jest najbardziej prawdopodobnym scenariuszem:
Dziwi mnie też to że on jest pierwszym, który to ogłasza, bo myślę, że niedługo możemy się spodziewać kolejnych takich newsów.
Można zacząć obstawiać kto następny - ja mówię że Tommy Stinson.  :D

Reunion do składu AFD jest mało prawdopodobny, już bardziej uwierzę że za Bąbla i Ashbę wrócą Buckethead i Robin Finck.

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 28, 2015, 01:35:52 pm »
0
Szkoda,  bo w jakiś sposób polubiłem go.  Teraz pytanie,  co dalej ?  Axl powinien się wypowiedzieć na ten temat i przedstawić przyszłość zespolu

Uploaded with ImageShack.us

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 28, 2015, 01:40:37 pm »
0
Jeśli gościu który w każdym wywiadzie podkreślał że płyta już niedługo, a Axl siedzi i tworzy arcydzieła odchodzi z zespołu to naprawdę musi oznaczać że płyty już nie będzie. Nie wierzę w to, że Ashba mając choćby cień szansy na wydanie płyty z Gunsami odszedłby.

raczej chodzilo o to ze Ashba zorientowal sie ze Axl nie zamierza korzystac z jego pomyslow/trackow ktore proponowal jako swoj wklad w GNR

jesli Axl wyda plyte to jestem prawie pewien ze bedzie ona zawierala nagrania z czasow Bucketa i Fincka - moze z niektorymi partiami nagranymi przez BBF
« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2015, 01:42:36 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 28, 2015, 02:45:00 pm »
+1
Po pierwsze to wypie^%&*ć z tym spamem o reunionach.

Po drugie: odejście Ashby. Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Póki nie ma nagrywania nowego materiału, to nic mnie to nie obchodzi. Zresztą Ashba nadawał się do nagrywania riffów jak Biedroń do jury Miss Świata.

Jak Axl się teraz nie weźmie za nową płytę, a za nowe trasy to ja już podziękuję. Ileż razy można słuchać SCOM nagrywanego telefonem.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 28, 2015, 02:48:56 pm »
+2
Nie wiem co mnie bardziej zszokowało - ten news czy to, że są na forum jeszcze ludzie, którzy wierzą w nową płytę :o
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 28, 2015, 03:33:48 pm »
+3
W aspekcie nowej płyty jest to świetna wiadomość. Być może materiał Ashby został odrzucony przez Axla :)

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 28, 2015, 03:52:12 pm »
+2
Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje. DJ Ashba był dobry w gadce, na scenie to już kwestia gustu. Fakty są takie, że jego rola w historii zespołu to nie bycie nowym Slashem, Robinem, a raczej tylko Gilbym potrzebnym do tras. Na temat Ashby odpowiadam 3xNIE: Czy był to wyróżniający się gitarzysta spośród wszystkich w GNR po 2001? Nie. Czy nagrał jakikolwiek materiał z GNR, coś skomponował? Nie. Czy jestem faktem jego odejścia rozczarowany? Nie.

Zespół i tak od dłuższego czasu funkcjonuje tylko na zasadzie "pospolitego ruszenia" na trasę, nic więcej. Taki list mógłby równie dobrze Ashba, Thal lub ktokolwiek inny opublikować dzień po ostatnim koncercie w Las Vegas. Buckethead oficjalnie odszedł w 2004 roku, a wiadomo, że jego aktywność i prace z zespołem nie istniały wcześniej ok. roku. Teraz jest to samo i nie wieszczyłbym jakiegoś rozpadu. Po prostu przyjdzie w pewnym momencie przed trasą ktoś inny i karuzela będzie kręcić się dalej. Robin wydaje się wolny, NIN znajduje się w stanie uśpienia, ale czy pasuje on do obecnej koncepcji Axla, który zdaje się odchodzić od wizji zespołu z początku stulecia? A koncerty i tak przez ostatnie dwa lata nie miały najmniejszego sensu, więc przynajmniej przez jakiś czas na razie zespół nie będzie odcinać kuponów.

Dizzy: Mam szczęście, że gram w GNR [dizzy]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1680
Ostatnia wiadomość Listopada 29, 2019, 01:21:33 pm
wysłana przez sunsetstrip