Były gitarzysta GUNS N' ROSES, grający obecnie w SIXX: A.M., DJ Ashba powiedział, że wokalista Gunsów Axl Rose chciał, żeby (DJ) był częscią przegrupowanego GN'R, jednak DJ Ashba "nie czuł, że to jego miejsce"
Ashba, który dołączył do GUNS N' ROSES w marcu 2009 jako następca Robina Fincka i został w zespole aż do lipca zeszłego roku, został zapytany przez Metal Insidera, czy wiedział, że w tym roku wydarzy się reunion. Odpowiedział: "Oczywiście, tak naprawdę Axl chciał, żebym był jego częścią."
"Nie mogłem być bardziej szczęśliwy, że to się wydarzyło," kontynuuje. "Byłem bardzo zadowolony, gdy się o tym dowiedziałem."
"Ludzie muszą pamiętać, że jeśli nie byłbym fanem zespołu, nie dołączyłbym."
"Mam wiele podziwu dla Axla, Slasha and Duffa [McKagana] i Stevena [Adlera], Izzy'ego [Stradlina] i [tego], co każdy wniósł do tego zespołu. Teraz mam nawet więcej respektu po graniu w zespole przez tyle lat"
"Nie mógłbym być bardziej szczęśliwy. Jestem wielkim fanem, jakim zawsze byłem."
"Jestem szczęśliwy z powodu fanów, że dotarli do tej chwili i zobaczą przynajmniej połowę zreaktywowanego zespołu, to wielka sprawa. To coś na co fani czekali, ja również." "
Wyjaśnił także, dlaczego wybrał opuszczenie Gunsów zanim zespół wrócił do koncertowania. Powiedział: "Po prostu nie czułem, że to moje miejsce".
"Jeśli Slash wrócił nie mogłem być bardziej szczęśliwy, to wspaniałe. W tym momencie najlepiej jest odejść i robić to, w czym jestem naprawdę dobry. To coś najlepszego dla obu stron. Mój ulubiony zespół powrócił i znów gram w moim ulubionym zespole. To podwójne zwycięstwo"
fragmenty dotyczące Gunsówkompletny wywiadNewsa podesłał: Lapny