Dizzy Reed udzielił wywiadu dla internetowego portalu Billboard.com. Poniżej najciekawsze wypowiedzi:
CEREMONIA RNR HOF“Wiem, że cały oryginalny zespół pojawi się na Rock N Roll Hall Of Fame. Nie wiem dokładnie co tam się wydarzy. To jedna z tych rzeczy gdy wszyscy przychodzą i jest cool. Zamierzam tam iść z pogodnym nastawieniem, czystą od myśli głową i wdzięcznym sercem.”
WSPÓLNY WYSTĘP“Szczerze mówiąc nie rozmawialiśmy o tym. Nie wiem kiedy, dlaczego i jak poruszyć ten temat. To nie jest rzecz, która wydarza się na co dzień. Tak naprawdę nie rozmawialiśmy o tym – ale jestem pewny, że w którymś momencie będziemy musieli to zrobić.”
ROCK AND ROLL HALL OF FAME“To całkiem fajne przedsięwzięcie, zwłaszcza gdy myślisz o wszystkich ludziach, którzy już tam są i przyczynili się do tego czym jest rock n’ roll. (…) Jestem podekscytowany z powodu osób, które wspierały Guns N’ Roses przez te wszystkie lata. To jest fajne dla nich bardziej niż dla kogokolwiek innego. Dla mnie to najważniejsze.”
KLUBOWA TRASA“To zawsze fajnie zmienić kilka rzeczy, tak żeby mieć bardziej kameralny klimat. Musieliśmy zmniejszyć rozmach produkcji koncertów. Scena nie jest tak duża. Szczęśliwie nie ma też dużo pirotechniki – zawsze czuję się bezpieczniej gdy jej nie ma.”
“Jeśli na europejskiej trasie dorzucą kilka klubowych koncertów tu i tam, nie mam żadnych zastrzeżeń. Jestem za.”
NASTĘPCA “CHINESE DEMOCRACY”“Są pewne krzyki i plotki, że zrobimy trochę materiału po tej krótkiej trasie, zobaczymy co się stanie. Płynę z prądem. Zawsze nagrywam i takie tam. Jeśli tak się stanie będzie zabawnie i fajnie. Uwielbiam tworzyć nowe rzeczy ze wszystkimi chłopakami z zespołu. Jest trochę materiału, który nie zmieścił się na „Chinese Democracy”. Z tego co pamiętam sporo piosenek było naprawdę cool. Mogę mieć tylko nadzieję, że trochę z tego materiału wypłynie ponownie na wierzch i zostanie dopracowanych.”
Źródło Newsa znalazła redakcja DeathMagnetic.pl, która narobiła trochę niepotrzebnego zamieszania niefortunnym tytułem newsa na swoim portalu.