Autor Wątek: Czy Axl oszalał?  (Przeczytany 23383 razy)

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
Odp: Czy Axl oszalał?
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:15:47 pm »
0
a ja od Axl'a nie chce juz nic. wydał płyte, która wiem, że bedzie towarzyszyć mi do końca życia. pozostaje powiedziec "dzieki, swietna robota, a jak bedziesz mial chwile to wpadnij na koncert". A nie "ja oczekuje, ja wymagam". Ku**a. wiecie gdzie Axl ma Wasze wymagania? podejrzewam, że wiecie. 

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:20:01 pm »
0

rose84: Wiem,że CHD nie jest rewolucją rockową,ale Gunsi mogli przynajmniej ruszyć d... i coś zrobić. Okazja była świetna. Niemal w tym samym czasie było głośno o 3 rockowych ważnych albumach. Ta szansa została zmarnowana... Oby nie bezpowrotnie...  Szkoda,po prostu szkoda. Chwilami nie dziwię się dziennikarzom piszącym różne dziwne rzeczy,bo może część z nich pamięta  wczesne lata 90 i chciałaby powtórki. Jeśli Axl nie chce - ok,jestem w stanie to zrozumieć...

w zestawieniu z albumami rockowymi, które ukazały sie w zeszłym roku, "Chinese Democracy" wcale nie okazała się miażdżącym sukcesem....szybko niestety odeszła w cień, a jej "promocja" tak naprawde trwała około 15 lat  - mało ? po takim czasie spodziewałam się większego zainteresowania ze strony mediów i fanów rocka i Axl najwyraźniej też ...czy perfekcjonizm Axl'a popłaca ? nie wiem, ale bilans niestety jest ujemny i Rudy o tym wie...wydaje mi się, że w dużej mierze rozczarowany jest sobą i zdaje sobie sprawę, że nie powróci na swój "rockowy tron"...najświetniejsze czasy Gunsów mamy już za sobą...sad, but true... 8)
zgodzę się natomiast, że potencjał nowej płyty i muzyków, których Axl sokołował do zespolu, nie został wykorzystany nawet w 25% i nad tym ubolewam  :'(

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3472
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:24:57 pm »
0
Aniu,mi nie tyle o poziom tych płyt chodziło ile o to,że mniej więcej w tym samym czasie 3 bardzo ważne zespoły rockowe wydały płytę. Można było to wykorzystać marketingowo... A co powiedzielibyście np. na trasę Gunsów z Metallicą,albo Ac/dc? Nie byłoby to ważne wydarzenie? Mogło. Tyle,że na tym etapie prawdopodobnie nie było już w Gunsach Fincka. Szkoda,że te możliwości nie zostały wykorzystane. Czy odpowiada za to Axl? Odpowiadają w pewnym stopniu wszyscy Gunnersi,ale nikt z nich nie ma wątpliwości,że decyzje podejmuje Axl.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:28:10 pm »
0
ja nie wiem, Wy wciąż uważacie, że Axl liczył na komercyjny sukces? gdyby liczył to chyba puściłby trase, teledysk i serie teletubusiów z dołączanym Buchethead'em. Ta płyta miała wyjść i zostać kupiona przez tych, którzy na nią naprawde czekali. I mówienie, że Axl to rozgoryczony pan w średnim wieku, który płacze po kątach, że już nie bedzie nigdy na "rockowym tronie" zakrawa o kpine. Gdyby chciał to podejrzewam, że zachowywałby sie jak pewien pan w zespole bez wokalisty. 

zgodzę się natomiast, że potencjał nowej płyty i muzyków, których Axl sokołował do zespolu, nie został wykorzystany nawet w 25% i nad tym ubolewam

tylu partii gitarowych ile jest w ChD to podejrzewam, że Slash nie nagrał przez cały okres w Gunsach.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:33:53 pm »
0
Zostawcie Slasha w spokoju. Jego w Gunsach nie ma i nie będzie.
Jaki jest temat?  :ph34r:

Axl może ma gdzieś komercyjny sukces - nie wiem,nie jestem na jego miejscu. Ale biorąc pod uwagę to ile kasy władowano w ten projekt,w tym ile własnej kasy władował również;bo pamiętajmy,że w pewnym momencie wytwórnia zakręciła kurek z pieniędzmi;to chyba normalnie po ludzku myśląc chciałby tę kasę odzyskać.
10 milionów z tych,co czekali przesłuchała sobie płytę na myspace,ale to nie przełożyło się na sprzedaż płyty,choć być może Gunsi,a już na pewno ich managment na to liczył. Na dziś wygląda na to,że koszty płyty się nie zwróciły i Axl może za to podziękować samemu sobie

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:36:14 pm »
0
get_in_the_ring : jeśli wykorzystanie potencjału muzyków (niektórzy są już w Gunsach od 10 lat)  jest dla Ciebie równoznaczne z nagarniem kilkunastu solówek, to chyba sam uwłaczasz muzykom, o których tak się rzucasz...no ale widzę, że o konstruktywnej rozmowie nie ma w Twoim przypadku co myśleć, jeśli nagle nawiązujesz do Slasha...

samego Axl'a natomiast chyba także od niedawna "obserwujesz", bo gdybyś zagłębił się w jego teksty i prześledził jego dzieje, wiedziałbyś, że jest cholernie wrażliwym kolesiem, który ma wręcz bzika na punkcie swego artystycznego perefekcjonizmu - dzisiejsze czasy go przerosły...jestem w 100% przekonana, że Chinese go jednak nie usatysfakcjonowała 8)

tyle ode mnie

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1244
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:46:41 pm »
0
Dlaczego mówisz, że jesteśw 100% przekonana? Trochę to się chyba mija z prawdą.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:49:44 pm »
0
nie da sie wykorzystac potencjalu muzykow obecnych aktualnie a gunsach jedną płytą. Na AFD to sie sprawdzilo, ale mamy "inne czasy". wyjechalem ze Slashem, bo po kontekst Twojej wypowiedzi sugerował, że ChD jest płytą muzycznie ubogą, a z tym sie zgodzic nie moge. a a propos tekstów, czy też bycia fanem, to pewnie nie mam takiego stażu, ale jego teksty znam dość dobrze i trudno mi z nich wnioskować nt. tego, że obecne czasy go przerosły, czy też jest niezadowolony ze swojego obecnego położenia. a angielski znam dosc dobrze.  ;)

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:54:52 pm »
0
celowo napisałam "przekonana", a nie " pewna" - to moje subiektywne spostrzeżenie, które generuje zachowanie Axl'a i fakt, że jestem jego fanką już kupe lat  8)
wyjechalem ze Slashem, bo po kontekst Twojej wypowiedzi sugerował, że ChD jest płytą muzycznie ubogą, a z tym sie zgodzic nie moge.

zacytuj, który fragment mojej wypowiedzi sugeruje, że wg mnie Chinese jest uboga muzycznie ? :???:

a potencjal muzyków nie został wykorzystany dlatego, gdyż nie mogą się w Gunsach realizować muzycznie...są niemalże zmuszeni pokątnie udzielać się w innych projektach, bo Axl jak siadł na dupie tak siedzi...więc może uważasz, że w tej kapeli rozwinęli skrzydła ???  :???:

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 20, 2009, 01:11:18 pm »
0
zacytuj, który fragment mojej wypowiedzi sugeruje, że wg mnie Chinese jest uboga muzycznie ? :???:

moze dokonałem nadinterpretacji.  ;) ale..

Wydaje mi się natomiast, że zbyt późno dotarło do niego, że ten osławiony krążek to nie kamień milowy w historii rocka, a jedynie jej epizodzik..

być może nie czytałaś wypowiedzi sprzed paru miesięcy (nie pamiętam, czy to był wywiad, czy napisał to na forum), ale ChD w zamierzeniu nie miało być kamieniem milowym, więc tym rozgoryczony Axl raczej nie jest.

więc może uważasz, że w tej kapeli rozwinęli skrzydła ???  Huh?

jak mają sie rozwijać w Gunsach? to są ukształtowani muzycy, nie mają po 20 lat, żeby sie w gunsach kształtować, tylko swoje już ukształtowane umiejętności wykorzystywać w muzyce tworzonej przez zespół.

get_in_the_ring : jeśli wykorzystanie potencjału muzyków (niektórzy są już w Gunsach od 10 lat)  jest dla Ciebie równoznaczne z nagarniem kilkunastu solówek, to chyba sam uwłaczasz muzykom, o których tak się rzucasz.

kilkunastu? posluchaj ChD jeszcze raz i wsluchaj sie w to co sie dzieje w tle podczas zwrotek, refrenów. to nie jest kilkanaście solówek. Zresztą Bąbel ostatnio mówił, że jak przypomniał sobie ile parii nagrał do IRS to sie poważnie zdziwił.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 20, 2009, 05:16:54 pm »
0
Pytanie czemu tak późno,pytanie,czemu w chwili,gdy zbliżał się największy triumf tego zespołu odszedł Finck.

a moze z Finckiem (ktory jak wiadomo raz gral w GNR a raz w NIN)
bylo tak jak z czlowiekiem ktory ma dwoch najlepszych kumpli / przyjaciol i obaj do zapraszaja zeby z nimi pojechal
na wakacje, ale jeden z nich kocha gory a drugi morze - wtedy czlowiek musi wybrac albo gory albo morze bo trzecia ewentualnosc
to siedzenie w wakacje w domu. co do Fincka to jak widac raz jezdzil z jednym kumplem na wakacje a raz z drugim, ale w koncu
wybral jednego z nich (moze jeszcze wroci?)

Jesli chodzi o to co pisala Rose84 ze Axl jest rozczarowany tym co zrobil na CHD - to nie mamy o tym pojecia czy tak jest, fakt Axl jest perfekcjonista
ale wiemy o tym ze przez te 15 lat nagrywal kazdy kawalek iles razy etc wiec wydaje mi sie ze muzycznie byl kontent, natomiast na pewno
nie byl / nie jest zadowolony ze wspolpracy z wytwornia ("still don't have real record company involvement or support") natomiast jesli
chodzi o marna promocje albumu to tez nie winil bym calkowicie tylko Axla ktory mowil ze ("In regard to our promotion, it was based around certain agreements with Universal, Interscope, our management and legal [teams] that unfortunately never happened.)

tu macie wiecej: http://www.billboard.com/bbcom/specials/axl-speaks/interview03.shtml

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 20, 2009, 05:27:51 pm »
0
Co do Fincka - nie wiem,jak było,bo tam nie byłem,ale patrząc z jego perspektywy - z jednej strony miał płytę,która ukazywała się x lat i być może nie było wiadomo,kiedy się ukaże,gdy ruszał w trasę - właśnie ze względu na perfekcjonizm Axla między innymi,a z drugiej - stary kumpel zaprasza go na trasę,a wiadomo,że facet musi zarabiać,więc wybór dość jasny. Oczywiście nie wiem,jak było,być może Finck wiedział,że płyta będzie za kilka miesięcy,a to olał,być może nie,trudno cokolwiek powiedzieć,bo i Axl i Robin milczą. A z perspektywy fana fajnie by było wiedzieć,jak jest i jak będzie. Choć sięgnięcie po Ashbę sugeruje dość jednoznacznie,że Fincka już w barwach Gunsów nie zobaczymy... no,ale skoro Axl jest szalony,to kto wie ;) Może sięgnie nawet po Tracii'ego Gunsa  ;)

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 20, 2009, 07:27:32 pm »
0
Jak już gdzieś powyżej pisałem,dla mnie sprawa jest stosunkowo prosta...Gdyż jeśli AXL wie doskonale,że jest kimś bardzo znanym,a z pełną premedytacją siedzi cicho gdziekolwiek by nie był,to najwidoczniej nie jest z nim wszystko w porządku :> Bo zapewne każdy kto tak postępuje wiedząć,że jest KIMŚ BARDZO ZNANYM NA KIM CIĄŻY ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA LEGENDĘ,to robi to na własną odpowiedzialność i musi się liczyć z tym,że polecą w jego stronę gromy i wszelakie opinie-nawet te bardzo radykalne,które będą sugerować Jego kłopoty psychiczne ;] I ja mam niestety takie obawy
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 20, 2009, 08:55:48 pm »
0
ja nie wiem, Wy wciąż uważacie, że Axl liczył na komercyjny sukces?

My tylko chcemy, żeby znowu wszyscy kochali Guns N' Roses. Jak 20-15lat temu ;)

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 20, 2009, 11:22:26 pm »
0
aha ok, no bo np. ja tego nie chce.

Duff o Axlu w AC/DC [duff] [axl] [ac/dc]

Zaczęty przez naileajordan