Autor Wątek: Chris Pitman poza zespołem?  (Przeczytany 12499 razy)

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
Odp: Chris Pitman poza zespołem?
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 27, 2016, 02:11:12 pm »
0
Teraz mu sie przegrupowanie nie podoba, a po ogłoszeniu cieszył sie jak dziecko, dawał jakieś zdjęcia itp. Idiota. Dobrze, że go nie będzie. Niech sobie gra na ręczniku, gdzie indziej.

§ 2. Obowiązuje bezwzględny zakaz używania wulgaryzmów oraz treści obraźliwych w stosunku do innych użytkowników oraz osób będących przedmiotem wypowiedzi/dyskusji.

Poczytaj jeszcze raz regulamin.
/Canis
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2016, 07:41:58 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline bbfan

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +73
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 27, 2016, 02:36:15 pm »
0
Śmieszny koleś. Ile stworzył epokowych numerów z Gunsami,ze tak chojraczy ?

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 27, 2016, 04:07:46 pm »
0
Wiesz, nie znamy szczegółów jak to wyglądało, a czasem nie sposób powstrzymać się od zachowania 'poniżej krytyki', nawet jeśli kwadrans później, gdy człowiek ochłonie, tego żałuje.

Ano właśnie. Media społecznościowe mają to do siebie, że czasem piszemy coś całkiem spontanicznie, za chwilę żałujemy, usuwamy, ale "wredni" internauci już zrobili printscreena ;)

Kochani forumowicze, doceniam Waszą troskę o wzajemne dobre  samopoczucie :D ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 27, 2016, 04:11:39 pm »
0
Teraz mu sie przegrupowanie nie podoba, a po ogłoszeniu cieszył sie jak dziecko, dawał jakieś zdjęcia itp. Idiota. Dobrze, że go nie będzie. Niech sobie gra na ręczniku, gdzie indziej.

Wtedy był przekonany, że jest częścią tego przegrupowania ;) Gdy okazało się, że nie jest - odmieniło mu się. Ja się nie dziwię :P :D

bbfan: "Śmieszny koleś. Ile stworzył epokowych numerów z Gunsami,ze tak chojraczy ?" - zdefiniuj epokowy :D

Współtworzył If the world i Madagascar :)

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 27, 2016, 04:50:15 pm »
0
Śmieszny koleś. Ile stworzył epokowych numerów z Gunsami,ze tak chojraczy ?
Tyle samo co Guns N' Roses: ani jednego ;)
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 27, 2016, 05:07:53 pm »
+2

Amen. Niech gra sobie to swoje electro disco pop w Beatrazr i trzyma się z dala od porządnych zespołów rockowych.
pozwolę sobie zareagować...
zakładasz z góry, że zespół w skladzie bez Chrisa, za to z Slashem i Duffem będzie 'porządnym zespołem rockowym'...
cóż, jesli chcesz widzieć Gn'R jako kolejnych starych muzyków grających stare utwory dla kasy, i wydających płyty nie obchodzące nikogo poza zatwardziałymi fanami, to ok, masz rację...

Tak właśnie tego chcę! Jestem zatwardziałym fanem i nie chcę nic ponad to. Pitman wydał z GNR jedną  płytę, dobrą ale nic ponadczasowego się na niej nie znajduje, po co więc brnąć w koncepcję, która się nie sprawdza?

Offline roman199

• Patience
  • Respect: +7
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 27, 2016, 05:44:08 pm »
+2
Po prostu swojego czasu każdy mógł być w guns n roses, a teraz jest wielkie oburzenie bo  guns n roses dąży do tego , żeby byli w nim tylko muzycy guns n roses  :D

Pitmanna nie rozpoznałbym na ulicy, nawet gdyby chciał mi dać autograf podając się za klawiszowca guns n roses podejrzewałbym, że to jakiś żart :) był , nie ma, lepiej. Swoją drogą fajnie odpadł :D

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 27, 2016, 05:46:35 pm »
+3
A ja mam to w dupie. :)

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 27, 2016, 06:35:14 pm »
0
W sumie, to ja jestem za. Jakos dla mnie nie był kims, bez kogo GN'R mogłoby nie istnieć. W końcu w zespole jest Dizzy i jeden taki człowiek moim zdaniem wystarczy. GN'R to zespol rockowy i wszelkie fajerwerki muzyczne nie są im do szczęścia potrzebne. Mysle że na koncertach możemy usłyszeć kawałki z CHD w innym "opakowaniu" :) Sam się nie raz zastanawiałem jakby ten album brzmiał, gdyby był nagrany bez tych przekombinowanych dzwieków :)

Uploaded with ImageShack.us

Offline Plemnik

• Reckless Life
  • **
  • Pitu pitu
  • Respect: +77
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 27, 2016, 07:37:43 pm »
0
Cóż, niewątpliwie Pitman był w Gn'R ważny pod kątem pracy w studio. If The World i Madagascar są świetnymi numerami, w innych piosenkach też niewątpliwie są jakieś "cegiełki" dorzucone przez niego. Wiele osób też tutaj spekulowało, przy różnych okazjach, że jego osobowość musi być ważnym elementem zespołu itd. Ale o ile Chris mógłby dużo wnieść do ew. nowej płyty, o tyle jego wkład w koncerty jest raczej dorzucony trochę na siłę, tak żeby po prostu miał co robić. To na razie nic pewnego, ale szkoda by było gdyby go nie było, szczególnie że jego brak może oznaczać że zespół nie jest zainteresowany nową płytą.

Offline michalg

• Reckless Life
  • **
  • Shadowplayer
  • Respect: +123
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 27, 2016, 07:47:15 pm »
0
Jeśli to prawda, to Chris jest chyba pierwszym zwolnionym od czasu Matta

Odejście Chrisa może być bardzo istotne w kontekście plot nt. nowej płyty/nowych utworów.

to ktoś jeszcze myśli o nowej płycie?

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 27, 2016, 08:40:57 pm »
+3
Jest też dużo osób,  które widzą i słyszą wkład Chrisa w GNR,  nie chce tutaj wprowadzać zamętu i prowokować do niepotrzebnej dyskusji ale czuje,  że przynajmniej z mojej strony będzie pewien niedosyt podczas nadchodzących koncertów GNR jeżeli chodzi o brzmienie..  Chciałbym się 'miło rozczarować'..  Gdybanie,  czekam na kwiecień ;)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 27, 2016, 09:17:06 pm »
0
   Poziom niektórych postów woła o pomstę do nieba, na szczęście odzwierciedla tylko i wyłącznie poziom autora.
   Co do Chrisa to szkoda, ale płakał nie będę. Nie dlatego, że go nie lubię, ale dlatego, że ten cały reunion zaczyna śmierdzieć coraz bardziej, a jeszcze nawet nie zagrano jednego koncertu. Gdzie jest Izzy?
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 27, 2016, 09:40:02 pm »
0

Amen. Niech gra sobie to swoje electro disco pop w Beatrazr i trzyma się z dala od porządnych zespołów rockowych.
pozwolę sobie zareagować...
zakładasz z góry, że zespół w skladzie bez Chrisa, za to z Slashem i Duffem będzie 'porządnym zespołem rockowym'...
cóż, jesli chcesz widzieć Gn'R jako kolejnych starych muzyków grających stare utwory dla kasy, i wydających płyty nie obchodzące nikogo poza zatwardziałymi fanami, to ok, masz rację...

Tak właśnie tego chcę! Jestem zatwardziałym fanem i nie chcę nic ponad to. Pitman wydał z GNR jedną  płytę, dobrą ale nic ponadczasowego się na niej nie znajduje, po co więc brnąć w koncepcję, która się nie sprawdza?
Dlatego, że teraz gdy mamy w składzie Slasha i Duffa, obecność kogoś takiego jak Chris może pomóc zrobić coś, co będzie ponadczasowe, a nie coś co robi obecnie większość starych zespołów rockowych - czyli nagrywa to samo w kółko, nawet często nie dbając o poziom, prócz moze jednego singla, bo w końcu chodzi tylko o pretekst do kolejnej trasy napełniającej kieszenie...

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 27, 2016, 11:45:33 pm »
+1
eee... burdel, burdel, burdel.

Wiecie już czemu wszędzie podają tylko 3 osoby w składzie? Bo nic więcej nie wiadomo. Burdel, burdel, burdel. Możliwe że i Richard i Frank są na chwilę obecną próbowani przez Slasha i Duffa. Richard jest osobą wszechstronną muzycznie, świetnym instrumentalistą a przy tym osobą, która szanuje swoją prywatność i nie gwiazdorzy w mediach społecznościowych. Idealny kandydat na drugiego gitarzystę GN'R. Franka trzymają bo Matta nie chce Axl, a Steven to beczka prochu, który zaraz pitolnie.

A kim był/jest Chris? Kolesiem, którego 90 procent uczestników koncertów nie kojarzyła. Gościem, który zrobił pare fajnych rzeczy na jednej płycie, ale przecież takich pierdnięć nie pamięta się tak naprawdę, kiedy wspomina się te najlepsze utwory. Kto dziś pamięta, że w oryginale Paradise City we wstępie były wyraźne słyszalne sytezatory??? tak samo jest z robotą Chrisa.

Przykro go żegnać, bo nie wydawał się szkodliwy a prześmiewczy (a może prawdziwy) kult jego osoby wśród fanów urósł do rangi legendy miejskiej. Od '91 Gunsi prawie cały czas grali z dwoma klawiszowcami. A teraz co? :P

Jeśli faktycznie Chris rzucił taki głupim tekstem na fejsie (co do czego mam wątpliwości) to oznacza jedynie jak bardzo krótkowzrocznie patrzył na swoją rolę. I co z tego, że był w zespole 20 lat? Sporą część tego czasu przejeździł świat wzdłuż i wszerz zarabiając kasę na graniu nie swoich utworów. I to nie było nabijanie kasy? GNR 2.0 (we wszystkich inkarnacjach) było świetnym zespołem, który jednak przez 90% czasu antenowego opierał swoje istnienie o "wspomnienie" tych kilku lat pomiędzy 87mym a 93 rokiem. Ludzie oczekiwali powrotu tamtego składu i tamtej magii. I teraz to dostaną. Przynajmniej skład (po części) bo z magią może być różnie.

Z każdym kolejnym dniem saga GN'R 2016 robi się coraz ciekawsza. I na koniec: Axl to musi być kawał skurw.... że tak traktuje ludzi. Macie za swoje gadanie, jaki to on dobry człowiek jest :P

UPDATE:

Wspominałem, że nie do końca wierzę w ten wpis Chrisa... otóż kiedyś na Twitterze napisał:

The only facebook i have is my band @beatrazr , go there and Like it! 

Stąd moja niewiara, że to on sam szkrobnął.
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2016, 11:53:20 pm wysłana przez Śpiochu »
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Tommy: "Nie byłem już w stanie koncertować z zespołem."

Zaczęty przez Lapny

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 7398
Ostatnia wiadomość Stycznia 09, 2017, 06:38:45 pm
wysłana przez Hubik