Autor Wątek: Chinese Democracy wśród najgorszych 25 albumów  (Przeczytany 5898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
Odp: Chinese Democracy wśród najgorszych 25 albumów
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 23, 2016, 04:31:05 pm »
+2
ChD ma takie opinie głównie przez czas powstawania. Drugą sprawą jest fakt, że trzeba do niej dojrzeć. Nie jest to "lekka i łatwa muzyczka" - takie TWAT, Better czy nawet tytułowe ChD to kawał świetnej roboty Axla.

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 23, 2016, 05:54:03 pm »
+1
Myślę, że w takich rankingach ludzie nie sugerują się składem zespołu, bo w zestawieniu są różne grupy i różne składy. ChD jest inną płytą jeżeli chodzi o muzykę GN'R i to może ludziom nie pasować. Ja słuchałem GN'R od początków lat 90-tych jeszcze w starym składzie i kiedy wszystko się rozpadło, przez kilkanaście lat z wytęsknieniem czekałem na każdą najmniejszą wzmiankę o zespole, no i na nową płytę. Straciłem już nadzieję, że kiedykolwiek coś jeszcze wyjdzie. Więc kiedy miała się pojawić ChD nie mogłem się już doczekać i nie obchodziło mnie kto będzie grał i jaki będzie skład, miałem taki głód tej muzyki. Pierwsze wrażenie to rozczarowanie. Sam potem próbowałem i namawiali mnie znajomi, słuchałem dziesiątki razy i nie mogę się do niej przekonać. Nie chodzi mi, że oczekiwałem nowego AFD czy UYI ale po prostu do mnie ta płyta nie trafia. Dla mnie ta płyta jest przekombinowana i sztuczna, nie podoba mi się wokal Axla. Nie ma dla mnie żadnego znaczenia jaki skład grał itp. Jest kilka lepszych numerów, które spodobały mi się z czasem, ale ogólnie dla mnie to najsłabsza płyta GN'R (wolę Spaghetti) i może np.tym sugerują się w takich rankingach bo wojna Axl-Slash, czy wojna o różne składy, jest tylko na forach i wśród fanów, a chyba ranking nie był tworzony przez fanów GN'R?
Ps)Mam takie same odczucia względem Metalliki z St.Anger jak GN'R z ChD

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 23, 2016, 06:03:33 pm »
0
a tak na marginesie - po co robic z tego news skoro jest dla takich rankingow osobny temat ?

http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/gunsi-w-rankingach/705/
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 23, 2016, 07:00:59 pm »
+1
Bo to dobry temat do dyskusji, Sunset i trzeba umieć oddzielić rankingi, które nikogo nie ruszą od takich, które wywołają dyskusję.

Swoją drogą jesteś chyba jedną z niewielu znanych mi na tym forum osób, które cenią zarówno AFD, jak i CHD.
No wiesz, Zqyx?! Myślę, że jest nas więcej niż niewielu :P

Osobiście moją pierwszą myślą było: Co za poj***y ranking. Ale później przeczytałam słowa Dougera i spłynął na mnie spokój :P

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2016, 07:28:49 pm wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 23, 2016, 09:47:52 pm »
0
Myślę, że w takich rankingach ludzie nie sugerują się składem zespołu, bo w zestawieniu są różne grupy i różne składy. ChD jest inną płytą jeżeli chodzi o muzykę GN'R i to może ludziom nie pasować. Ja słuchałem GN'R od początków lat 90-tych jeszcze w starym składzie i kiedy wszystko się rozpadło, przez kilkanaście lat z wytęsknieniem czekałem na każdą najmniejszą wzmiankę o zespole, no i na nową płytę. Straciłem już nadzieję, że kiedykolwiek coś jeszcze wyjdzie. Więc kiedy miała się pojawić ChD nie mogłem się już doczekać i nie obchodziło mnie kto będzie grał i jaki będzie skład, miałem taki głód tej muzyki. Pierwsze wrażenie to rozczarowanie. Sam potem próbowałem i namawiali mnie znajomi, słuchałem dziesiątki razy i nie mogę się do niej przekonać. Nie chodzi mi, że oczekiwałem nowego AFD czy UYI ale po prostu do mnie ta płyta nie trafia. Dla mnie ta płyta jest przekombinowana i sztuczna, nie podoba mi się wokal Axla. Nie ma dla mnie żadnego znaczenia jaki skład grał itp. Jest kilka lepszych numerów, które spodobały mi się z czasem, ale ogólnie dla mnie to najsłabsza płyta GN'R (wolę Spaghetti) i może np.tym sugerują się w takich rankingach bo wojna Axl-Slash, czy wojna o różne składy, jest tylko na forach i wśród fanów, a chyba ranking nie był tworzony przez fanów GN'R?
Ps)Mam takie same odczucia względem Metalliki z St.Anger jak GN'R z ChD

Ok, ale Ty, jak sam wspominasz - słuchałeś płytę. Jest dla Ciebie najgorszą płytą Gunsów. Twoja opinia, Twoje prawo. Pytanie, ilu jest takich, którzy z góry stwierdzili, że nie warto, bo to, bo tamto. Czym innym jest przesłuchanie i stwierdzenie, że to nie jest płyta w moim guście, a czym innym odrzucenie "bo tak". Poza tym, nawet jeśli byłaby to w czyjejś opinii najgorsza płyta Gunsów, to czy automatycznie kwalifikuje się do listy najgorszych płyt "wszechczasów"? Może i tak być, ale w tym wypadku współczuję autorowi rankingu, że zna tak mało płyt :P
Co do St. Anger - słyszałeś Lulu? ;) :D
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline daub

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1497
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 24, 2016, 12:34:39 pm »
+1
Bo to dobry temat do dyskusji, Sunset i trzeba umieć oddzielić rankingi, które nikogo nie ruszą od takich, które wywołają dyskusję.

Dziękuje Canis za docenienie.

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 24, 2016, 07:15:12 pm »
0
Co do St. Anger - słyszałeś Lulu? ;) :D
Słyszałem  ;) Ale chodziło mi o płyty Metalliki jako zespołu, Lulu w sumie to taki poboczny projekt, więc nie brałem pod uwagę jeżeli chodzi o dyskografię zespołu ;)
Nie wiem jak powstawał tak ranking, napisałem swoje odczucia. Dla mnie GhD to najsłabsza płyta jeżeli chodzi o GN'R, chociaż kilka utworów jest całkiem ok. Masz rację, że nie zasługuje na miano najgorszych płyt "wszechczasów", znalazłoby się setki gorszych. Trochę zirytowały mnie teksty, że to przez skład zespołu itp.

Offline Bender

• Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 27, 2016, 11:32:43 am »
0
Chinese Democracy miałaby inny odbiór, gdyby nie roszady w zespole, a tak ten temat dzieli fanów...
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline bozenkamalutka3

• Right Next Door To Hell
  • Kocham Gunsów w starym i nowym składzie
  • Respect: +34
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 28, 2016, 05:22:25 pm »
0
No cóż, chyba będzie trzeba jeszcze poczekać z parędziesiąt lat,bo ponoć wybitne dzieła mistrzów często doceniane są dopiero po śmierci autora.  :facepalm:  :P  ;) Uwazam, że CHD nie zasługuje na miano najgorszego.  :>

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 28, 2016, 08:51:39 pm »
+4
Chinese Democracy miałaby inny odbiór, gdyby nie roszady w zespole, a tak ten temat dzieli fanów...

Jak ktoś się skupia na otoczce, a nie muzyce to niech sobie powieści plakat z Popcorna z 91.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Bender

• Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 30, 2016, 01:51:52 pm »
0
No niestety to boli ludzi najbardziej. Później czas powstawania.
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Premiera Appetite For Democracy w Ameryce Południowej!

Zaczęty przez Śpiochu

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2506
Ostatnia wiadomość Września 16, 2014, 07:55:34 pm
wysłana przez Axlandia