Autor Wątek: Chinese Democracy w sieci?  (Przeczytany 35311 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
Odp: Chinese Democracy w sieci?
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 22, 2008, 11:30:51 am »
0
New Songs2 Its love rządzi!!!!Cały czas go teraz słucham im więcej tym bardziej mi się podoba.Końcówka jest bardzo fajna te spowolnienie,nastrojowa gitarka,fortepian,no i Mantia fajnie stuka po garach.

Offline mikael_s

• Paradise City
  • Respect: +128
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 22, 2008, 11:36:33 am »
0
Najbardziej zmienil sie IRS, choc nie zmienili jedynego slabego punktu glosu rudego :) New song#3 od razu mnie powalil na kolana (to napewno wersja demo - ten automat perkusyjny) i boje sie ze jak rudy zacznie przy nim mieszac to wyjdzie kiszka. New song#2 spodobal mi sie po 2-3 przesluchaniu i teraz slucham tych 2 nowych piosenek na okraglo. za to Rhiad And The Bedouins nie da sie sluchac! nie wytrwalem nawet minuty!! to oooo ooo oo oo axla powini wywalic albo zastapic jakas gitarka.
boje sie tylko ze to finalna wersja IRS liczylem ze to bedzie piosenka z jebnieciem ale ten wokal..... szkoda gadac.

nie wydaje wam sie ze wiekszosc utworow jest jakby troche spowolniona, a glos bardziej wyrazny? slychac kazde slowao spiewane przez axla.

Ogolnie jest Ok, ale liczylem na duuuuuuuzo wiecej. Slabo jak na plyte tworzona tyle lat.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 22, 2008, 12:18:33 pm »
0
Na pewno kawałki się zmieniły,tyle,że ... nie wiem,czy ktoś pokusiłby się o coś w rodzaju pokazania,w jaki sposób się zmieniały. To,że dane przecieki dostaliśmy w czerwcu tego roku nie nie oznacza,że są to najnowsze wersje. Jasne,że w przypadku utworu 2 i 3 to wszystko,co mamy,ale pozostałe?
Jestem ciekaw,jak to się wszystko rozwijało/"zwijało" ;) przez lata i ile faktycznie wersji mamy określonych piosenek,bo się już pogubiłem w sumie :D
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline charlie_cherry

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +39
    • http://gnrobr.w.interia.pl
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 23, 2008, 08:22:20 pm »
0
Wreszcie przesłuchałem nowe przecieki. Jestem pod wrażeniem, Axl naprawdę ma świetną głowę do kompozycji, nieco gorzej ze składaniem ich do kupy, ale to wersje demo, więc dużo się jeszcze może zmienić. Jego głos nadal się trzyma nieźle, a i słowa piosenek wydają się nieco lepsze niż dawniej.

Najsłabiej oceniam w tej chwili I.R.S, no i nowa wersja Madagascar, który uwielbiam, nie specjalnie mi "podeszła". Generalnie zaczynam wierzyć Axlowi, który mówił, że na koncertach (w 2002) grają te utwory, które nie będą singlami - faktycznie, inne piosenki to też świetny materiał na single, zwłaszcza "Better".

"Rhyiad" brzmi niesamowicie w wersji demo, spora zasługa w tym brzmienia gitar oraz dość ryzykownych solówek. "This I Love" - fatalny wstęp, piosenka zabrzmiała jak sto innych utworów napisanych przez post-indie-punkowe zespoliki. Na szczęście potem jest tylko lepiej, a końcówka jest świetna. "If The World" - bardzo dobra piosenka, ale konserwatywni fani GN'R będą rozczarowani. Ja jednak do nich nie należę.

Wiem, że nie jest to stare Guns N'Roses, ale czasy się zmieniły i nie można oczekiwać by grać tak samo jak 15-20 lat temu. Co więcej, wszystkie te zespoły, które nie zauważyły że lata 80-te się skończyły, albo się rozpadły, albo wypuszczały płyty, które sprzedawały się w kilkudziesięciu egzemplarzach (dosłownie).

To co zrobił Axl i jego nowy zespół jest naprawdę niesamowite, piękne i wybijające się in-plus na tle współczesnej muzyki rockowej. Jednak na pytanie: czy warto dla jednej płyty rozwalić zespół i zerwać kontakty z dawnymi przyjaciółmi, odpowiem krótko.

Nie.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 24, 2008, 08:35:42 pm »
0

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 24, 2008, 08:50:12 pm »
0
Ewidentnie najgorszy wyciek... jeśli tak to można ująć. Zarówno If the world jak i "nieznany kawałek" nie są utworami pierwszej jakości i to się czuje od początku. Klimat nuGNR mają, o tyle dobrze, że zespół ma jakąś wizję siebie i brzmienia które generują. Ale nic tak nie podowuje u mnie wzrostu adrenaliny jak nowe wycieki... :]
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline KFCBucket

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +44
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 25, 2008, 12:05:36 am »
0
No więc... co do nowych przecieków:

* Rhiad - znany od dawna, jeśli komus nie podobal sie na zywo to wersja studyjna tez mu nie podejdzie. Mi sie podoba Rhiad za tekst i, jak ktos juz wspomnial, "odwazne" solowki

* New Song 2 - piosenka zapelniacz, cos jak IRS. W dobrej, plytowej jakosci moze byc calkiem mila dla ucha. Niestety nie jest to jednak wg mnie kierunek, ktory GN'R powinni obrac. Początek męczy, dopiero dalej dostaje kopa, pierwsze skojarzenie ? Nadałaby się do duetu z Bon Jovim  :vampire: oraz teksty nowych fanow typu - "tytul" to najlepsza piosenka gn'r w historii, slucham tego zepsolu od wydania ChD, wczesniejsze plyty nie sa tak dobre  :P :P :P (ale z tym sie trzeba liczyc)

* If The World - moj ulubiony nowy wyciek, kawalek "wyglada" jak niezobowiazujacy jam calego zepsolu, do tego  świetna solowka !

Offline EroticJesus

• Knockin On Heavens Door
  • All Pigs Must Die/Brain Dead
  • Respect: -2
    • http://img147.imageshack.us/img147/3038/ownedwa2mq8qj0.png
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 25, 2008, 10:25:25 am »
0
mamy wiele nowych kawałków i co z tego. tą płytą Axl poprostu nie dorównuje sobie samemu.. przepraszam, moja opinia. płyta jest do dupy. better i madagascar ok. reszta to shit.

Jeju, jeju  ludzie powariowaliście? duża część jest nie zadowolona z nowych przecieków....a czego oczekiwaliście? Czasy appettite nigdy nie wrócą.Mamy świetne trzy nowe piosenki. Rhiad który pokochałem, chwytające za serce Message for you i niesamowite If the world. To już nie jest to samo co było za dawnych lat, zaryzykowałbym powiedzenie "ambitniejsze gnr". Który kawałek jest poprockowy? Bo żaden z ostatnich wycieków nie ma wiele wspólnego z popem. A jak mówić o poprocku na chd to jedynie uwielbiane Better i The blues mi do głowy przychodzą. Tak kochacie gnr z slashem...nikt nie zauważył podobnych solówek do tych slashowych w message for you? nie. Pani którą cytuje wg mnie pobiła rekordy idiotyzmu i głupoty. "płyta jest do dupy". Pomijając bardzo ambitne, pełne sensownych argumentów stwierdzenie to dziewczyno-słuchałaś płyty? Nikt z nas nie słuchał, a każdy kawałek sie wybija ponad przeciętną. Na dziś sytuacja wygląda tak- albo zostajemy przy lies, appetite czy uyi albo idziemy w kierunku nowego gnr. Nie wiem jak wy ja wsiadam do pociągu z Finckiem, Fortusem i spółką. Przecieki 10/10.

EDIT
potrzeba czegos więcej (Slasha?)

A ja wypalonym muzykom w gnr mówie zdecydowane nie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2008, 10:36:32 am wysłana przez EroticJesus »
Elvis Presley And The Soul Monster!!!
Chinese Democracy Rocks! Don't You Try To Stop Us Now!

Sometimes I feel like
There's nothing that's stopping me  All things are possible  I am unstoppable

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
  • Respect: +2
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:12:34 am »
0

....a czego oczekiwaliście? Czasy appettite nigdy nie wrócą.Mamy świetne trzy nowe piosenki.

nie oczekiwalam zadnego cudu i cud nie nastąpił. czasy appetite nie wrócą nigdy o tym każdy wie. a piosenki wg mnie nie są świetne. sa słabejak cholera.
ja  juz mowilam. moje osobiste zdanie
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:15:24 am »
0
Więc EroticJesus trochę się uspokój bo gustu QoR nie zmienisz ;)

Offline EroticJesus

« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:16:33 am »
0

nie oczekiwalam zadnego cudu i cud nie nastąpił. czasy appetite nie wrócą nigdy o tym każdy wie. a piosenki wg mnie nie są świetne. sa słabejak cholera.
ja  juz mowilam. moje osobiste zdanie
Co Ci sie nie podoba? Gitary? Kompozycja? Wokal? Tekst?

Sometimes I feel like

Offline RocketQueen

• Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:19:47 am »
0
każdy ma prawo do swojego zdania, ja uważam, że te kawałki są ponizej przeciętnej i mam do tego prawo. z resztą jak każdy, ale mam nadzieje,ze jeszcze się pozytywnie zaskoczę po wydaniu plyty  8) przecieki to przecieki, prawdopodobnie stare dema - i te są po prostu kiepskie.

nowy nr gg : 12071320

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
  • Respect: +2
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:20:50 am »
0
text se moze byc. reszta mi sie nie podoba. całość mi sie nie podoba. chociaz glos Axla ma najwiekszy wpływ na moja opinię .

RocketQueen, tez sie zgadzam z Tobą
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline EroticJesus

« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:29:47 am »
0
text se moze byc.
....

Więc EroticJesus trochę się uspokój bo gustu QoR nie zmienisz Wink
O gust mi nie chodzi bardziej o sensowne wyrażanie swoich myśli.

Sometimes I feel like

Offline Slither

• Legenda
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 25, 2008, 11:33:12 am »
0
Mam trochę inne zdanie ale nic nie powiem ;)

Tommy: Chinese to przemyślana i wielopłaszczyznowa płyta [tommystinson]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 706
Ostatnia wiadomość Listopada 15, 2022, 04:13:54 pm
wysłana przez sunsetstrip