O tym, że został nagrany cover "Children Of The Revolution" zespołu T.Rex pisaliśmy już na łamach NTS
(w tym miejscu).Teraz został upubliczniony przez Zaka Starkey, który na początku zeszłego tygodnia został zwolniony ze stanowiska perkusisty zespołu The Who , udostępnił na Instagramie niepublikowane nagranie gwiazdorskiej wersji utworu.
Nagranie, na którym wystąpili Axl Rose, Slash i Duff McKagan z Guns N' Roses, a także perkusista Beatlesów Ringo Starr i Elton John , jest pierwszym zupełnie nowym materiałem studyjnym pochodzącym od zespołu Guns N' Roses od czasu ich reaktywacji na początku 2016 roku.
https://youtu.be/-vGXuTIbE-EStarkey podzielił się szczegółami dotyczącymi nagrania rok temu, ujawniając, że proces nagrywania rozpoczął się, gdy Guns N' Roses i The Who wystąpili na festiwalu Rock In Rio w Brazylii w 2017 roku.
„Duff i ja poszliśmy do lokalnego studia i nagraliśmy bas do coveru T. Rex's Children Of The Revolution ... Mój tata grał na perkusji w Los Angeles, a następnie w Rio Duff nagrał bas. Kilka tygodni po trasie nagraliśmy gitary w Nowym Jorku ze Slashem i wysłaliśmy utwór z Sshh [żoną Starkeya, muzyk Sshh Liguz] jako przewodnikiem wokalnym do Eltona, który grał niesamowicie na pianinie.
„Sshh poszła pogadać z Axlem, który powiedział, że chciałby to zaśpiewać – wow! Axl dał czadu – niesamowity wokal – teraz miksuje utwór. Wierzę (mam nadzieję) i wystawimy płytę na aukcję dla nastolatków chorych na raka bez chciwych liczących fasolki majorów, którzy chcą 75% (nie powiem, która wytwórnia, ale k***a, to jest dla chorych dzieciaków).”
Źródło