Autor Wątek: Bumblefoot o raku i swoim odejściu z GN'R  (Przeczytany 2812 razy)

Offline Lapny

• Moderator
  • Atittude
  • Respect: +506
Bumblefoot o raku i swoim odejściu z GN'R
« dnia: Września 04, 2016, 02:15:43 pm »
+1

Rok 2016 nie jest zbyt wspaniałomyślny jeśli chodzi o zdrowie muzycznych gwiazd, czego niestety doświadczył także były gitarzysta Guns N' Roses, Ron "Bumblefoot" Thal, u którego trzy tygodnie temu zdiagnozowano raka pęcherza.
Thal przeszedł operację usunięcia guzka dwa dni po jego występie z Metal Allegiance na Brooklynie i z tego co można wyczytać na jego profilu na Facebooku, to "Wszystko jest już w porządku." Niestety, rak pęcherza ma sporą skłonność do nawrotów, tak więc Ron będzie musiał poddawać się kontroli co trzy miesiące przez minimum następne dwa lata.
Gitarzysta wspomniał, że na jego obu płucach także odkryto guzki, jednak były za małe, by otwierać dla nich klatkę piersiową. Ron jednak będzie zmuszony doglądać je na kontrolach przez następne lata.
Wcześniej, w styczniu 2014 roku Ron przeszedł już operację usunięcia guza nowotworowego, a kilka miesięcy później opowiadał o tym w następujący sposób: "To wszystko działo się bardzo szybko..Mam na myśli, że nie chcę porównywać się do osób, które rzeczywiście cierpią z tego powodu i codziennie z tym walczą. Miałem szczęście, że to nie zdążyło się rozprzestrzenić po organizmie i się nie pogorszyło. Po prostu go odcięli i tyle. "Shit Happens" ".
Bumblefoot opuścił szeregi Guns N' Roses jakiś czas temu, jednak dopiero teraz publicznie ujawnił powody rozstania z zespołem. Jak sam mówi: "Wszystko co mogę powiedzieć, to to że czasami dochodzi do momentu w naszym życiu, w którym musimy pójść dalej. Spoglądamy na to co widzieliśmy, na to jak będzie wyglądać nasza przyszłość i uznajemy, że to nie to co byśmy dla siebie wyobrażali. Zaczynałem przygodę z muzyką mając sześć lat i kiedy przypomniało mi się o czym wtedy marzyłem, jakie były moje cele i co tak naprawdę utrzymuję mnie w tworzeniu muzyki... Porównałem to z tym, co wtedy robiłem i to nie pasowało do siebie... Po prostu, musiałem odejść."
Ron wyrażał już swoją frustrację odnośnie braku nowego materiału Guns N' Roses już w 2013, kiedy powiedział: " Jeśli coś wyszłoby w tym momencie, to byłyby to niesamowicie stare nagrania. Powinniśmy stworzyć album, na którym znajdzie się obecny zespół..."

Źródło: http://www.blabbermouth.net/news/ex-guns-n-roses-guitarist-ron-bumblefoot-thal-recovering-from-surgery-after-cancer-recurrence/

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
Odp: Bumblefoot o raku i swoim odejściu z GN'R
« Odpowiedź #1 dnia: Września 04, 2016, 03:28:02 pm »
+1
bez wzgledu na wszystko, zdrowia BBF !
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2016, 06:43:31 pm »
0
Hmm... pamiętam, że kiedyś miał drobny wypadek samochodowy po którym niby wymagał hospitalizacji - skoro dopiero teraz mówi o tym guzie to może właśnie wtedy miała miejsce operacja? Jak to zgrywa się w czasie?
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #3 dnia: Września 04, 2016, 08:04:22 pm »
0
tu masz szczegoly, od 6:30

! No longer available

NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2016, 08:26:06 am »
0
...a ktos tu mowi o uzalaniu sie? Dante jestes wierzacym katolikiem?
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #5 dnia: Września 07, 2016, 08:41:06 pm »
0
Mam na myśli, że nie chcę porównywać się do osób, które rzeczywiście cierpią z tego powodu i codziennie z tym walczą. Miałem szczęście, że to nie zdążyło się rozprzestrzenić po organizmie i się nie pogorszyło. Po prostu go odcięli i tyle. "Shit Happens" ".
No rzeczywiście kur*a użalanie się nad sobą.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #6 dnia: Września 15, 2016, 09:33:11 am »
0
Ron wspominał o raku już wcześniej.

"Wszystko, co mogę powiedzieć, to to że czasami dochodzi do momentu w naszym życiu, w którym musimy pójść dalej. Spoglądamy na to co widzieliśmy, na to jak będzie wyglądać nasza przyszłość i uznajemy, że to nie to co byśmy dla siebie wyobrażali." - w takiej sytuacji należy coś zmienić i dobrze, że do tej zmiany doszło. Z perspektywy czasu trochę nie rozumiem tego całego zamieszania z jestem w GN'R/nie ma mnie w zespole, ale poniekąd tak właśnie działa GN'R - patrz przypadek Chrisa, więc myślę, że w tym przypadku było podobnie. Tak, czy inaczej - Rona ceniłem odkąd dołączył do GN'R i cenię nadal, czekając na jego nowy album i koncerty, może także koncert w Polsce :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Bumblefoot na "Guitars That Ate My Brain"

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2781
Ostatnia wiadomość Stycznia 03, 2009, 05:31:13 pm
wysłana przez Zqyx